Vliv člověka na životní prostředí prezentace

Jednotlivé DUMy ( prezentace ) v této sadě popíší postupně tematické oblasti, které jsou probírány v předmětu Základy ekologie. Konkrétně tato prezentace je zaměřena na vliv činnosti člověka na prostředí. Součástí životního prostředí člověka jsou:.


Druh učebního materiálu. Výkladová prezentace PowerPoint s komentářem učitele.

Mezníkem ve vývoji lidstva a jeho prostředí byla skutečnost, že se člověk stal PÁNEM. Nevyváženost životních podmínek vede k devastaci přírodních zdrojů. Nerovnoměrný technický pokrok se projevuje znehodnocování ŽP.


V rámci vývoje člověka byl vliv na krajinu v závislosti na jeho chování - lovec X . VLIV ČLOVĚKA NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ. Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace. Registrační číslo projektu: CZ.

Název projektu: Modernizace výuky na ZŠ Slušovice, Fryšták, Kašava a Velehrad. Tento projekt je spolufinancován z . Prezentace na téma: Člověk a životní prostředí — Transkript prezentace. Předchůdci člověka (Hominidi, Ramapithékové, Australopithékové) mil. Pravěký člověk (Homo Habilis, Homo Erectus, Homo Sapiens Neanderthalis) let Člověk dnešního typu (Homo Sapiens Sapiens) - před.


Zejména vypracované autorem (redaktorem) předmětu pro hlavní bloky učiva – texty, prezentace , tabulky, e-learning, testy,. Dopady činností člověka na ŽP můžeme je rozdělit na dvě části: a) vlivy způsobené člověkem , vyvolané aktivitou člověka b) vzniklé přímým i nepřímým působením člověka na . Na začátku se prezentace věnuje vlivu člověka na životní prostředí během vývoje lidské populace. Jsou zmíněny typy krajiny podle toho, jak se člověk podílel na jejich přeměně. Poslední část je zaměřena na vliv současného životního prostředí na lidské zdraví.


Pracovní list slouží pro opakování informací z prezentace a . Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT. Název: Dopady činnosti člověka na životní prostředí. Anotace: Prezentace je určena pro žáky středních odborných škol i středních odborných učilišť.


Srovnání vlivů jednotlivých typů dopravy. V rámci životního prostředí se posuzuje zejména stav ovzduší(znečištění ovzduší, ozonová vrstva), vodní poměry (znečištění vody, její spotřeba a nakládání s ní), znečištění a celkový stav půd.

Vliv člověka na životní prostředí. Z počátku svého vývoje se člověk prostředí přizpůsoboval. Teprve později ho začal aktivně měnit. Zásahy člověka do přírody jsou mnohdy negativní: Od počátku našeho letopočtu vyhynulo ze . Vliv dopravy na životní prostředí -Problematika emisí z dopravy.


Gymnázium, Strakonice, Máchova 174. Přírodu pozorujte z dola, nebojte se vzít místo aut kola! Chemie životního prostředí se snaží porozumět dějům v nekontaminovaném prostředí.


Bez této znalosti není možné pochopit vliv člověka na životní prostředí. Výroba sladu a piva je nejstarší výrobní proces, který využívá biochemických pochodů, tzn. Negativní vlivy životního prostředí na člověka.


Vybrané prokázané negativní vlivy kontaminovaného vnějšího a vnitřního prostředí na zdraví. Každý by si měl být vědom své vlastní odpovědnosti za správné chování v daném prostředí (v okolí svého bydliště, na pracovišti,…). Anotace, Prezentace slouží jako textová podpora výuky a přispívá k prohloubení znalostí o životním prostředí v souvislosti se zdravím člověka. Navazuje na prezentaci Zdraví lidí.


Nemoc mohou vyvolat nepříznivé vlivy v prostředí, kde člověk žije. Podívejme se nyní na vliv jednotlivých emisních složek na životní prostředí a na člověka. Nejvíce emisí (až ) oxidu uhličitého COprodukuje silniční doprava.


Je však dokázáno, že COnemá vliv na lidské zdraví, je však nejdůležitějším skleníkovým plynem, který způsobuje až celkového oteplování atmosféry. Z prezentace vybereme několik nejdůležitějších poznámek jako zápis. Stav složek životního prostředí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.