Makronky recept

Makronky jsou krásným a moderním cukrovím, které se skvěle hodí i na Vánoce. Připravujte je až těsně před Vánoci, jsou nejlepší, když jsou čerstvé. A protože tato disciplína patří k těm složitějším, připravila jsem pro Vás opravdu hodně detailní recept , kde Vám hned v úvodu poradím, jak se vyhnout . Rozkošný francouzský dezert vás krok za krokem naučí cukrářka Zuzana Dvořáková.


Makronky patří beze sporu mezi ty nejúžasnější cukrářské výtvory.

Nadýchaná jemná pusinka z bílků se v puse lehce rozplývá spolu s krémem, který ji tak dobře doplňuje. Kdo by to nechtěl upéct doma. Po přečtení mnoha hrůzostrašných příběhů jsem se k makronkám . Francouzské makronky jsou drobné mandlové laskonky nejrůznějších barev slepované ochucenou náplní.


Francouzské macarons, u nás známé jako makronky jsou drobné mandlové laskonky nejrůznějších barev slepované ochucenou náplní. Přestože jsou tahle cukrátka spojená především s francouzskými cukrárnami a pekařstvími, původně pochází z Itálie. Pokud jste jim už také propadli, nebo jste je . Napokon som našla skvelý recept a podľa neho sa mi zatiaľ vždy podarili.

Rada sa s vami o tento recept podelím. Jednou jsem těsto přemíchala, podruhé nedomíchala, makronky spálila, nevyskočila mi jejich typická nožička a co víc, vždy, ale opravdu vždy jsem je měla popraskané. Tak jsem se zase pustila do studovaní v chytrých knihách a radila se se zkušenějšími cukráři (děkuji, Marku!).


A taky je dobré zmínit, že makronky jsou mnohdy boj i pro profi cukráře, takže není žádná ostuda, když zrovna vám nevyjdou jako od Hermého. Z bílků a krupicového cukru vyšleháme tuhý sníh, do kterého vmícháme předem přesátý moučkový cukr a mandlovou mouku. Cukrářským sáčkem nastříkáme na plech vyložený pečicím papírem tvary piškotů a necháme minimálně minut zaschnout. Pečeme ve vyhřáté troubě na 1°C asi minut. Ochutnejte opravdovou francouzskou delikatesu - mandlové makronky ! Už jste jedli jemňoučké mandlové pusinky slepované sladkým krémem?


Přestože se makronky tváří jako rodilé Francouzky, pocházejí z renesanční Itálie. Brasserie La Gare Pavel Juraška vás je naučí péct. Výraz macarone se údajně v Benátkách používal pro jemnou pastu.


Do Francie je odtud přivezla Kateřina Medicejská. Francouzi nicméně bílkové pusinky velmi ochotně přijali za své. Celosvětový věhlas a oblibu si získaly . Podobných receptů najdete na vebu celou řadu… Vaječné bílky jsou uváděny v kusech, já akorát odzkoušel a přepočítal suroviny na 1g.


Po dlouhé době se v božské kuchyni pekly makronky.

Povedly se nejvíce za celou dobu mých makronkových pokusů. Byly totiž na narozeninovou oslavu našeho čerstvého teenagera, Pepína. U dítka, které snad ještě nedávno bylo maličké miminko. Na těsto promíchejte mandlový prášek s moučkovým cukrem. Bílky ušlehejte do polotuha, snižte.


Hľadáte recepty na prípravu makróniek? Vyberte si z ponuky najlepších receptov na makrónky online. Dlouho obávané makronky se staly skutečností.


Makrónky a množstvo ďalších chutných receptov. A řeknu vám, že znám opravdu mnohem těžší recepty. Stačí se držet základních pravidel a výsledek je skvělý. A co je jejich velikou výhodou? Recept je od Pierra Hermé, který stejně jako Ladurée používá italský způsob tj.


Sníh je tak stabilnější a údajně jsou makronky i chuťově mnohem lepší, než když se sypké přísady smíchají klasicky se sněhem a cukrem. Výroba macarons není nepřekonatelně složitá, . Můj osudový okamžik a to recept na makronky. Tak dlouho jsem je odkládala a hledala výmluvy, proč je nedělat, až jsem je stejně udělala.


Pro ty, kteří nevědí, co taková makronka je (ano stále tu tací jsou), sepíšu pár řádků na úvod. Za prvé, je velmi důležité si neplést Macaron a Macaroon. Na mírném plameni rozvar ohřejte přesně na teplotu 1stupňů Celsia, jinak se vám nepodaří připravit to správné těsto a makronky se vám nepovedou. Bez cukrářského teploměru se prostě neobejdete, konstatuje Iveta, která má recept na francouzské makronky – oblíbené především v Paříži – osobně .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.