Kuřecí maso v tlakovém hrnci

Plátky kuřecího masa připravené s brambory a zeleninou přímo v jednom hrnci. Recept na zdravé a rychlé jídlo z papiňáku. Maso při vaření vkládáme do vařící osolené vody, rychle přivedeme k varu, přidáme koření, zeleninu nebo další přísady, příkon tepla zmírníme a uvaříme je doměkka. Před dušením naklepeme, nebo ještě jinak upravené maso opékáme v tlakovém hrnci na rozehřátém tuku nebo na cibulovém či zeleninovém základu, maso.


Kdo má pepíno ,,výkonější,hned po začátku syčení bude muset vypnout.

Jídla z jednoho hrnce mám taky ráda. Postup přípravy receptu. Kuřecí prsa pokrájíme na kousky. Cibuli i slaninu pokrájíme na kostičky.


Pokrájenou cibuli orestujeme v tlakovém hrnci dozlatova. Přidáme orestovat slaninu. Do základu vmícháme pokrájené kuřecí kousky.


Restujeme, dokud se maso nezatáhne a nepustí šťávu.

Jestli nevěříte, ochutnejte s námi! Vyzkoušeli jsme bramborový guláš ze zadního hovězího masa , vepřové kotlety v bramborách na tymiánu a kuře se žampiony a rajčaty! A ještě tip před začátkePokud budete tlakový hrnec používat poprvé, pečlivě si přečtěte návo jak jej zavřít, natlakovat a podobně.


Pokrmy, zvláště masa , upravované v tlakovém hrnci můžeme předem obalit v hladké mouce nebo doplnit chlebem, strouhankou, žemlí apod. Opět tím ušetříme čas, který jinak potřebujeme k zahuštění pokrmů zaprášením nebo zalitím tekutinou, mlékem, smetanou apod. Marináda: malý bílý jogurt, čl vegety, čl chili omáčky (kdo má rád a může ostřejší), pl maggi,trochu sladké papriky a ještě jsem přidala trošku sušeného česneku.


Jako dítěti se mi vryl do paměti coby syčící monstrum, od kterého se maminka v kuchyni nehnula. Vaření v tlakovém hrnci šetří čas i náklady na energii. TEscomy jak psala PPudla a jsem spokojena,je pravda ,ze obcas prokapava voda ven,ale nejak mi to nevadi…Ela. Vyberte si ze stovek receptů na Kuře v tlakovém hrnci , které se vám budou snadno a rychle vařit.


Suroviny (pro osoby):. Užijte si objevování nových porkrmů a jídel z nejlepších Kuře v tlakovém hrnci receptů z čech i ze světa. V tlakovém hrnci osmažíme krátce cibulku nakrájenou na drobno, přidáme mleté maso , koření, bylinky.


Podobně dělám kuřecí maso , akorát dávám celé plátky masa (ne kostičky jako na guláš) a místo cibule papriku na nudličky. Já nejvíc miluju vařené kuře, takže uvařím celé kuře a máme oběd na několik dní (z části udělám rizito do mrazáku, abychom týden nejedli to samé :lol: ). Ale to vařím, jen když jsem .

Jak píšeš, ve velkém dělám vývary, v menším pak dušené vepřové či hovězí maso. Je křehoučké a úplně se rozpadá. Dělávám v něj i kuřecí kýty a pak je nechám dogrilovat v troubě.


Ještě jsem si vzpomněla, že v tom velkém nedělám jenom vývary, ale vařím v něm i čočkovou polívku. V běžném hrnci hodiny. Papiňák vypínám v 11:a vývar můžu v podstatě podávat. Zeleninu vyhazuji (pokud dělám polévku, vždy dávám čerstvou zeleninu ). V parním hrnci se maso dělá zhruba stejně dlouho, jako kdybys ho vařila ve vodě. Maso – vepřové na kostky (guláš) min – vepřové dušené pečeně v celku min – vepřové koleno min – hovězí guláš min – hovězí dušená pečeně min – kuřecí prsa či stehna min – krůtí prsa či stehna min – slepice na polévku min – ryby 5-min.


Hovězí by se tam dělalo asi hodně dlouho. Dříve jsem rizoto pekla v horkovzdušné troubě, ale od té doby co mám nový tlakový hrnec ho dělám v něm. Jitulčiny recepty nebo receptem na kuřecí rizoto se zeleninou pečeného v troubě. Maso opláchnu a dám do hrnce , kam vložím taky oloupaný rozpůlený celer, očištěné mrkve, petržel, celou – jen slupky zbavenou – cibuli a všechno koření.


Zaliju litry vody, přivedu k varu a případně přidám bujon. Vařím v normálním hrnci minut nebo v tlakovém minut. Když se maso odlupuje od kostí, sliju vývar .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.