Jak šetřit vodou ve škole

Název školky: Mateřská škola Čeladenská Beruška, Čeladná Krok: Analýza Téma: Voda. Nápad na výrobu spořiče splachování vznikl na základě Analýzy poznatků dětí o vodě , konkrétně o možnostech, jak vodou šetřit. Děti navrhovaly šetřit hlavně zavíráním kohoutků.


Spořič vody při splachování měl dětem v tomto ohledu . Abychom za pár let neskončili úplně na suchu, můžeme se řídit několika jednoduchými pravidly, jak šetřit vodou a tím i . Jak ušetřit v domácnosti, návody, tipy.

I když žijeme v Evropě, která je považována za oblast s dostatečnými zdroji vody , přibylo za posledních let dramaticky období sucha, jež jsou také čím dál intenzivnější. Nezbytnost zachování přírodních zdrojů budoucím pokolením znamená rozumné čerpání přírodních zdrojů, které nepřesahují možnosti jejich přirozené . Země nemá nadbytek šetříte svoje peníze Pokud ve vaší domácnosti uniká voda , např. Nestle Voda Základní škola Vrchní získala pro letošní rok finanční prostředky z programu Nadace partnerství „Pro vodu v krajině“. Projekt“ Šetříme vodou “ je kombinací ekologické výchovy žáků a realizace praktických úsporných opatření.


Výrazné snížení spotřeby vody zajistí výměna toalet a instalace perlátorů a nádob na . Vodu bereme jako samozřejmost. Ovšem žijeme v době, kdy voda být samozřejmostí přestává.

Vody začíná být velký nedostatek. Zatímco dříve jsme za vodu platili haléřové částky, teď za ni platíme horentní částky. Podívejte se, jak šetřit vodou a zároveň ušetřit peníze! Důležitou součástí projektu Ekoškola je analýza školy , která se skládá ze šesti částí.


Pracovní tým již školu analyzoval. Můžete se podívat na výsledky: Prostředí školy. Chce to trochu vzpomínek na školní léta a dokážeme si spočítat roční úspory.


Voda nad zlato je tématem spousty aktivit, které plníme v rámci dvou projektů – Světová škola a Global school. Ve čtvrté třídě jsme se učili, jak vodou v běžném životě šetřit. Třídili jsme obrázky s tématikou šetření vodou , prakticky jsme si vyzkoušeli, kolik vody se dá ušetřit třeba při obyčejném čištění zubů. Umíte zjistit, kudy se přivádí elektřina do budovy školy ? S dětmi ze soběslavské Základní školy Komenského jsme si tentokrát povídali o vodě Foto: Kateřina Nimrichtrová.


Na tom se děti ze soběslavské ZŠ v Komenského ulici shodly. A jak by s ní lidé měli víc šetřit ? Třeba tak, že přestanou skákat do bazénů, aby jí tolik nevycákali. Chcete-li snížit výdaje za vodné a stočné a přispět také k ochraně zdrojů sladké vody, podívejte se na pár tipů, které. Ten kdo má vlastní studnu je na tom o něco lépe, ale vodou musí šetřit také.


Stačí suché léto a studna bude nepoužitelná.

Největší část spotřebované vody připadá na osobní hygienu. Každý z nás spotřebuje na mytí asi litrů, což je celá polovina celkové denní spotřeby. Sprcha místo vany, zašpuntovat dřez, kelímky na čištění zubů.


Kdo chce spořit víc, pořídí si pákové baterie, úspornou sprchovou hlavici a myčku. Ušetřit jednu kilowatthodinu je obvykle levnější, jednodušší a příznivější k životnímu prostředí než ji vyrobit. Environmentální informační centrum Plzeň . Pojďme si tedy projít jaké možnosti má každý ve snaze o snížení svojí spotřeby pitné vody.


Některé jsou triviálně známé, což bohužel neznamená, že by se těmito radami všichni lidé řídili. Někdy pro to mají originální zdůvodnění: „ Šetřit vodou nebudu, vodárny by jen zdražili cenu za kubík vody“. Příloha střední škola.


Aktivita: „SKRYTÁ VODA“. Každý žák dostal nejprve pracovní list „Spotřeba vody u jednotlivých výrobků“, kde byly v tabulce popřehazované údaje. Dvě třetiny rodin využívá dešťovou vodu. Ani polovina rodin nepoužívá v domácnosti úsporné kohoutky. Víc jak tři čtvrtiny rodin pije vodu z vodovodu.


Potěšilo nás, že na zalévání využívá většina lidí dešťovou vodu, případně vodu ze studny. Dvojí splachování využívá polovina lidí. Ano, většina lidí šetří vodou , dvě třetiny .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.