Povidla bez cukru recept

Povidla podle prastarého receptu. Příprava je založená jen na švestkovém triku. Recept na zdravá povidla bez práce! Dva recepty na povidla bez cukru.


Hrušková povidla bez cukru pečená v troubě. Po prostudování desítek receptů na povidla v troubě, v hrnci, bez míchání, s vyhozením hrnce, s rumem, s uležením švestek,… se na Vás obracím o pomoc!

Zná někdo recept na ta pravá povidla , co nejsou „rozvárka“, tedy červená polotekutá věc, ale temná až do hněda tuhá pasta, co postupem času . Zdravě a chutně, tím jsme se řídili při přípravě tohoto receptu. Udělejte si švestková povidla bez cukru. Na povidlech si mohou konečně pochutnat i diabetici. Připravte si hrušková povidla bez cukru.


S podzimem dozrávají švestky, a proto je ten pravý čas připravit si skvělá domácí povidla. Pokud jako já máte raději suroviny přirozeně sladké, tento recept vám bude zcela vyhovovat :). Porce: sklenic o objemu cca 6ml.


Letos jsem se prvně pustila do povidel.

Jsou vážně dokonalá, neuvěřitelně jednoduchá a zdravá. Podle tradičního receptu se k nim totiž nepřidává žádný cukr a vaření nevyžaduje ani příliš vaší pozornosti. Zkuste hrušková povidla se solí.


Díky zavařovování se solí místo cukru dostanete z ovoce to nejlepší a ještě můžete mlsat bez výčitek. Pokud je to málo sladké, přidá se další špetka soli, prozrazuje na první pohled nelogický recept , jak zjistit ideální množství soli na oslazení toho kterého ovoce. Zeptám se babky přesně, ale určitě ten její jediný správný recept obsahoval dvoudenní akci, kdy se rozvařovaly za stálého míchání švestky v určitém poměru s doranciemi (dorancie není švestka :-)).


Sušené švestky nejsou podmínka, ale podmínka pro každá povidla je vaření bez přidání cukru. Pečená povidla bez míchání jsou delikátní, nesmírně jednoduchá a nenáročná. Nakonec mne kamarádka navedla na stránky TOP recepty a dala tip na ozkoušený recept od uživatelky yanull. Nejsem milovník přeslazených jídel ( naše babičky povidla dělávaly bez cukru úplně, co pamatuju). Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů.


A teď z nich chci mít povidla ! Jak to dopadne, ještě nevím, ale vypadá to dobře! Když se téměř všechna tekutina odpaří a povidla začínají houstnout, dovaříme je za stálého míchání do zhoustnutí (lze je dát i na pekáč do trouby a pomalu nechat houstnout). Také je možno vařit povidla zcela bez cukru , ale doba vaření je pak delší. Pro tento typ povidel je ideální použít přemrzlé švestky, které obsahují podstatně vyšší procento . Ovoce omyjeme a necháme odkapat.


Vyjmeme pecky a dužinu i se slupkou, pokud je v pořádku nakrájíme na velké kousky, dáme do hrnce, přidáme špetku soli a přiklopíme.

Když ovoce začne pouštět vodu, odklopíme a necháme za občasného míchání co nejvíce . Výborná pečená povidla - bez míchání! POTŘEBNÉ PŘÍSADY kg švestek, lžíce octa, kg cukru - krystal či krupice, 4-6ks celé skořice(je to jedno balení z Vitany), 6ks badyánu(může i nemusí být), lžíčka hřebíčku, lžíce rumu, plech na pečení. POSTUP PŘÍPRAVY Švestky .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.