Levandulový sirup ze sušené levandule

Vždycky, když jsem v kavárně, musím se pozastavit na cenou různých šťáv do půllitříku. Tak proč na tom něco nevyrejžovat. Neříkám, že si ji sama někdy nekoupím.


Sušené byliny vydrží dobře skladované v temnu a suchu tak půl roku. To máte celou zimu na vaření sirupů ! Třeba se vám budou hodit jako milý vánoční dárek.

A jako bonus vám posílám ještě recept na domácí šalvějové bonbony. Ty můžete cumlat při vaření a nebo jen tak při bolení v krku. Náš tip: Domácí levandulový olej. Potřebujeme: čerstvé a sušené květy levandule , l slunečnicového oleje. Do čisté sklenice napěchujeme suché levandulové květy a zalijeme olejem.


Sklenici uzavřeme a necháme asi týden odstát v teplé místnosti. Potom necháme olej prokapat přes čistý kus plátna, . Jinak mi levandulové sirupy nijak zvlášť nechutnaly.

Takže, Zuzí, mávám a děkuji. Pokud použijete třtinový cukr , nedosáhnete růžové barvy sirupu. Připravte si velkou sklenici od . Pár květů na ovonění konvice s vodou bych neřešila, ale sušené kytky jsou z ní tak hezké a sirup tak dobrý….


Levandule je pro mě královna mezi léčivými bylinami. Naštěstí mám levandule hodně, protože první záhon, který jsem na zahradě vysadila, byl celý levandulový. Některé květy na sirup , část usušit na čaj a ze zbytku uvázat kytičku. Už jsem dělala i mátový s meduňkou a šalvějí a je také skvělý. Recept nemá chybičku, navíc je jednoduchý.


Budu dělat pravidelně a děkuji za . Tématické fráze: levandulový sirup levandulový sirup ze sušené levandule levandulový sirup recept recept levandulový sirup recept na levandulový sirup levandulový sirup z čerstvé levandule sirup z levandule levandulový sirup, recept levandulový sirup se skořicí levandulový sirup recepty recept sirup ze . Toto je základní sirup z levandule , delším vařením a odpařením vody získáte levandulový med. Nedávám ani jedno, citrón si dám až do sklenice. Sirup lze vyrobit i ze sušené. Domácí sirupy přijdou k chuti jak v horkém létě, tak v zimě - to mají přímo zázračně léčivé účinky.


Zkoukla jsem několik receptů s různým množstvím levandule - od. Myslím, že letošní normy máme již splněny a tak další sušené bylinky budou už pouze a jen nad plán.

Nastává tedy čas je zpracovat čerstvé. A co z toho všeho hoří nejvíce? Dámy a pánové dnes máme tu čest Vám představit levandulový sirup zpracovaný z . Uvědomte si, že je levandule velmi aromatická, proto ji do pokrmů přidávejte opatrně.


Využít se dají květy i sušené lístky. POSTUP: Větve opláchněte a dejte . Tak aspoň symbolická činnost, když už nemůžu na ty trhy:-) Zkoušela jsem úplně nový recept. Do třech litrů vychladlé převařené vody nakrájíte tři citrony, přidáte tři plné hrsti levandulových kvítků. Teď je čerstvá levandule , tak jsem použila ji, ale jinak to půjde i ze sušené. První je, že levanduli necháte v sirupu louhovat hodin, slijete, čistý sirup bez květů znovu převaříte a uzavřete do sklenic (ještě horký).


Vůně levandule – to je vůně domova, letních večerů a Provence. Letos jsme ve Francii nebyli a tak mi nezbývá nic jiného, než si všude naaranžovat sušené levandulové kytičky a uvařit si levandulový sirup. Ze sušených květů je světlejší, ale na chuť a vůni to nemá vliv.


Na přípravu sirupu potřebujete: 250ml vody 200g cukru velké lžíce levandule na vaření. Do hrnce nalijte vodu, přidejte cukr a levandulové květy. Za stálého míchání přiveďte k varu a . Nájdete tu recept ako vyrobiť levanduľový olej, masť, kúpeľovú soľ.


Levanduľový sirup (med) – záleží od hustoty a ako dlho varíme. Iný spôsob levanduľového kúpeľa je, že si sušené kvety levandule dáte do pláteného vrecúška a ponoríte do vane s vodou počas kúpeľa.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.