Ořechový chléb z kvásku

Chleba upečený v hrnci má báječně křupavou kůrku, takovou jsem nikdy předtím nedocílila, a také dokonalý tvar, protože se chleba nerozteče do stran (pokud byste udělali nějakou technologickou chybu), ale roste jen nahoru. Chléb je pšenično-žitný z žitného kvásku. Místo ořechů dávám do chleba třeba . Děkuji za kváskový recept.


Konečně jsem zkusila a nezklamal.

Dělala jsem z celozrnné žitné a špaldové. Uz mesic delam jen tenhle . Výsledkem je vynikající stravitelnost, velmidobrý nutriční. Jednoho krásného rána mi zbylo v míse s rozkvašeným žitným kváskem víc, než jsem potřebovala na lívance. A protože nerada plýtvám, tak jsem se rozhodla zaexperimentovat a ze zbylého žitného rozkvasu udělat jinak čistě pšeničný, bílý tartine nehětený chleba.


Navíc jsem si z Česka dovezla krabici . Na tento 1 žitný chléb vše opakuji ještě další den.

Večer opět přidám žitnou mouku, vodu, nechám do rána. Pokud však pečete každý den, není třeba kvásek na žitný chleba obnovovat dva dny, můžete přeskočit hned na ranní pečení po jednom . Není nad doma upečený chléb! Vyzkoušejte ořechový od Kluků v akci. Droždí rozmícháme s cukrem, zalijeme trochou vlažného podmáslí, zasypeme trochou mouky a necháme vzejít kvásek. Přinášíme vám podrobný popis, jak upečete pravý domácí kváskový chléb.


Nebojte se experimentovat, s tímto návodem to zvládne každý. Postup je dílem Zuzany Čítkové, redaktorky časopisu Pravý domácí. Kombinací několika receptů připravila návo jak si upéct voňavý a křupavý ořechový kváskový. Druhy chleba: žitný celozrnný kváskový chléb se slunečnicovými semínky. Jsa tvorem mlsným, běžný chleba mi nestačí.


Kdo ví, kde se dá v Brně koupit kvásek ? Co si vybavuji pekařství, tak to jsou vždy . Bojíte se pustit do domácí výroby chleba , protože nemáte žitný kvásek ? Zkoušíte si kvásek vést doma, ale pořád se vám to nedaří a občas vám i chcípne?

Děláte kvásek příliš kyselý a chleby z něho špatně kynou? Tož neblbněte a ihned toho nechte. Stejně jako všechny úžasné . Kvásek uvádí: Ořechový chléb. Oblíbený český chleba můžete posunout ještě výš.


Stačí málo – nadrcené ořechy a výměna obyčejné žitné mouky za celozrnnou. Chleba většinou dělám dost podle oka, poslední jsem ale konečně zdokumentovala, takže na můj v současné době jeden z nejoblíbenějších chlebů budete . Pečení chleba se stává módou a není divu. Na poctivý bochník už není tak snadné v obchodech narazit. Zkuste tentokrát výtečný chléb s ořechy a pečenými bramborami, které mu dodají vláčnost. Mouky prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí.


Přidáme špetku cukru, zalijeme částí vlažné vody, promícháme a necháme vzejít kvásek. Mezitím zbylou vodou zalijeme ovesné vločky a necháme je nabobtnat. Do mísy s kváskem přidáme nabobtnalé ovesné vločky, sekané vlašské . Ak si viete predstaviť život bez chleba , potom ste ešte neochutnali ten kváskový , ktorý vďaka obsahu priateľských baktérií prospieva tráveniu a imunite. Neškodí postave a pečie sa oveľa ľahšie, ako si myslíte.


Domácí pšenično žitný chléb s kváskem si můžete upéct doma i vy. Na přípravu budete potřebovat: 50g žitný kvásek , 150g žitná chlebová mouka, 150g vody. Chutná báječně a vydrží vláčný i tři dny.


Už jsme zmínili ten kváskový chléb, to znamená, měli bychom proto, abychom dodržovali zdravý jídelníček, vyhledávat právě tenhle chleba a vyhýbat se těm jiným?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.