Zavařování hub v mikrovlnce

Postup přípravy receptu. Houby očistíme a nakrájíme. Napěchujeme je do dobře vymytých a vysušených zavařovacích sklenic se šroubovacím víčkem, čistou utěrkou otřeme okraje a pevně zavíčkujeme.


Sklenice naskládáme do MW, čas navolíme podle počtu sklenic. Odkaz na podrobný postup zavařování.

Dámy, i já jsem začala loni se zavařováním hub v mikrovlnce , na chatě všechno úžasný, byla jsem rozhodnuta, že už jinak zavařovat nebudu, jenže zbytek hub jsem vzala domů a asi byla vadná sklenice (jak píše ve své knize p. Balaštík, asi únava materiálu). Jedná sklínka bouchla v mikrovlnce , vylítly . U příspěvku -co s vlašskými ořechy-jsem si přečetla diskuzi o zavařování v mikrovlnce , tak vám napíšu svoji zkušenost. V Receptáři vloni v srpnu vyšel článek o zav.


Protože pořád postupně dorůstaly okurky na zavařování , ale nebylo to na zavař. Do mikrovlnky sice nepatří nic kovového, ale šroubovací víčka nevadí. Nevím, z čeho jsou vyrobené, ale jde to!

Vždyť k přednostem moravské (a jistě i české) hospodyňky od nepaměti patřilo umění zavařit , naložit, nasušit a nově i zamrazit veškerou možnou úrodu. Zavařování hub v mikrovlnce recepty, které budete milovat. Pozorovat jej při práci je zážitek, zvláště pokud využívá svou originální metodu – tou je zavařování v mikrovlnné troubě. Sušení hub v mikrovlnce se rozebírá na Labužník. Podívejte se na rady k vaření a pečení a přidejte do diskuze své zkušenosti.


Opatrně otevřeme troubu (pozor na opaření horkou párou), necháme ji chvilku větrat, dokud již lze povytáhnout plech. Rukou v rukavici vyndáváme sklenice na prkénko, kde je necháme vychladnout. Tento způsob se mi osvědčil u kompotů, hub , marmelád i masa. Ráda bych navázala na článek paní Aleny Kučerové z 6. Já podobným způsobem - až na tu mikrovlnku - zavařuji houby už léta.


Přiznám se, že mikrovlnku používám jen k ohřívání jídel, tak bych se do zavařování hub v ní moc nepouštěla. Já to dělám následovně:. Klasiku představuje sušení, mražení a především nakládání hub. Právě jím se budeme zabývat a nabídneme vám zajímavý recept na zavařování hub.


V současnosti je poměrně moderní zavařování v mikrovlnce , nicméně námi nabízený recept je výhradně určen pro klasický proces ve sklenicích umístěných.

Zvládne zavařeninu i škvarky. Při zavařování v mikrovlnce naplňte stejně jako u klasického zavařování sklenice tak, aby pod okrajem zůstal alespoň půl centimetru vysoký volný prostor. Vždy je lepší zavařovat více sklenic najednou, protože pak jejich obsah nepřeteče, sklenice zavíčkujte hned po vytažení z . MIKROVLNCE :(od vanika) - mluvil v brněnském rozhlase dr.


Blaštík, známý to autor knih o zavařování. Zavařoval sice okurky, ale já tak zavařuji i ostatní ovoce, houby a dokonce i hotová jídla, která se spotřebují za týden. Dostali jsme větší množství hub , které bych chtěla nasušit na zimu, nemám však sušičku, ani takové ty sušící pláty, co se dávají na radiátor. Dát na pečicí papír na radiátor?


Taky jsem dostala bedýnku hrušek – škaredých strupatých, ale krásně sladkých, tak uvažuju, . Zavařovat můžeme v elektrické nebo také v plynové troubě, popřípadě v troubě mikrovlnné ! Další možností je zavaření hub do skleniček. Návodů jak na to, existují na internetu stovky. Základní pravidlem ovšem je, houby před samotným zavařování krátce povařit a poté samotné skleničky ponořit do vroucí vody (1stupňů Celsia) alespoň na dobu třiceti minut. Tím se zajistí zničení všech . Ve vypnuté troubě ponechat ještě min. Poloha roštu na roštu pekáč, v pekáči ½ l vody.


Je ideální zavařovat jednu. S výrobkem Lako značky Labeta připravíte nálev k nakládání okurek, kukuřice i hub , ale také nálev na aspik či tlačenku. Vždy záleží na jejich kvalitě, zralosti, velikosti a . Zajímavou možností je zavařování v mikrovlnce.


Používají se k tomu výhradně sklenice se šroubovacími víčky. Naplněné okurkami a nálevem se uzavřené vloží do mikrovlnky , doba sterilování je u sklenic s obsahem litru minut při výkonu 7Watů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.