Jak vyrobit mandlovou mouku

Výhody i vady mandlové mouky a také snadný návod jak si ji dvěma způsoby vyrobit v domácích podmínkách. Makronky mě už taky dlouho lákají a mouku zřejmě zkusím vyrobit doma s tím přídavkem moučkového cukru. Jednou jsem koupila obyčejné mleté mandle a byly taky dost hrubé, ale třeba jemnější, že babiččiny mleté ořechy.


V Praze mívají mandlovou mouku v Lidlu, Lucie jí . Mandle oloupejte, osušte a umelte v robotu tak, aby připomínaly jemnou strouhanku.

Proto jsem si řekla, že by bylo na místě sepsat článek, kde se dozvíte, jak si tyto oříškové mouky vyrobit a čím nám jsou vlastně prospěšné. Jednou z nejznámějších je mouka mandlová , je však možné vyrobit i jiné, např. Výhodou je, že si zachovávají nutriční vlastnosti ořechů, obsahují vitamíny, minerály i pro tělo důležité mastné kyseliny. Co potřebujeme k přípravě ořechové mouky ? Poslední dobou jsem vyřadila většinu výrobků z mouky, a proto při pečení hledám způsoby, jak ji nahradit. Mandlovou mouku , stejně jako třeba kokosovou, pohankovou nebo jáhlovou apod.


Tak zbývá možnost si ji buď za draho objednat, nebo vyrobit po domácku.

Vlastně nejvíce otázek se dostaví, když se rozhodnu jít cestou SCD výživy a dojde mi, že klasická mouka je pro uzdravování nevhodná. Na co si namažu pomazánku, co zakousnu k sýru? Nemůžu bez chleba žít, co budu dělat? Na to samozřejmě myslela i Elaine Gottschal, proto vymyslela recept na mandlový chléb, který . Stačí otevřít a budeš v obraze. Navíc ze zbytků rozemletých mandlí získáte domácí mandlovou mouku , kterou tak ráda používám do lívanců.


Kromě mandlí a vody budete potřebovat mixér a nějaký sáček nebo jemné sítko, přes které mléko scedíte. Dá se použít prakticky cokoliv – od silonové ponožky, po filtr na kávu. Já jsem si vyrobila svůj vlastní pytlík z . Mandlová mouka - recept: vyrobte si vlastní domácí mandlovou mouku.


V mixéru rozmixujte mandle na jemný prášek, dejte do jemného plátýnka a nechce důkladně proschnout. Občas promíchejte, dokud není mouka zcela suchá. Suché mandle rozmixujeme najemno, abychom dostali mouku.


Datle rozmixujeme s trochou vody na malé kousky. K mouce přidáme kakao, kokos a nasekané kakaové boby a dobře promícháme. Dále přidáme datlovou směs a vytvoříme těsto.

Na počátku svých experimentů jsem mandlovou mouku hledala v bioobchodě mezi ostatními druhy mouky :-). V zahraničí jí koupit můžete. Pokud bude moc suché, přidejte vodu. Ale není to vůbec třeba, obvykle je také poměrně drahá.


Můžete si jí vyrobit kdykoliv doma za pár minut. Nejspíš tušíte – vezměte celé mandle a . Bezlepkové mouky seznamouka z Červené čočky mouka z Černé rýže mouka z červené rýže čiroková mouka bílá Chia mouka Pohanková bezleková. Jak vyrobit mandlové mléko - varianta I? Pro konzumenty s alergií na mléko či při nestravitelnosti laktózy je jako výborná náhražka mandlové mléko. Ale je tu nutné zmínit, že s nárůstem užívání léků, antibiotik ničících naši rovnovážnou mikroflóru, která se umí postarat o vnitřní acidobazickou rovnováhu a silnou imunitu, je potřeba se na toto zaměřit a vědomě zapojit „zdravé“ potraviny a napomoci tak našemu organismu.


Vyrobit mandlové mléko je velmi . Mandle jsou bohatým zdrojem vitamínů a minerálů (hořčík, vápník, vitamín E), navíc obsahují nenasycené mastné kyseliny. Aby byl přesně takový, je potřeba mandlovou mouku a cukr dobře promixovat a poté ještě prosít. Cílem je prášek připomínající pudr. Mimochodem, mandlová mouka není nic jiného než jemně pomleté loupané mandle.


Proto je lepší si ho vlastnoručně vyrobit doma a není to vůbec složité. Zakoupíme si mandlovou mouku. Jedná se o velmi jemně umleté mandle a dá se koupit v LIDLu nebo objednat např. Na výběr je mouka rýžová, cizrnová, pohanková, mandlová … Netradiční mouku si také můžete vyrobit sami doma a zkusit z ní upéct třeba vánoční cukroví. Domácí marcipán: dkg mandlové mouky.


Případně ji můžete kombinovat s běžnou moukou. Myslete na to, že mouka z ořechů je těžší než ta běžná. To znamená, že pokud je v receptu uveden . Ztroskotala jsem už u nákupu mandlové mouky , sáhla jsem tedy po blanšírovaných mandlích s tím, že si mouku doma vyrobím sama.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.