Vliv dopravy na životní prostředí prezentace

Vliv dopravy na životní prostředí. Vypracoval : Netušil Jan. Název školy : Střední průmyslová škola, Most, Topolová 58 příspěvková organizace.


Zemi již mnoho let a po celou tuto dobu byl nucen se pohybovat z místa na místo a přepravovat různé . Gymnázium, Strakonice, Máchova 174.

Přírodu pozorujte z dola, nebojte se vzít místo aut kola! LOKALIZACE DOPRAVY V ČR Rozmístění dopravy je ovlivněno socioekonomickými činiteli (rozmístění výrobních sil, úroveň rozvoje hospodářství ) Dopravní infrastrukturu silniční dopravy tvoří dálnice a silnice Celková délka silnic a dálnic je. Doprava Dopravní cesty: -silnice, dálnice Objekt přepravy: -železnice -řeka - letecký koridor Objekt přepravy: Zboží Osoby Informace Nerostné suroviny Dopravní terminál: -parkoviště -nádraží -letiště -přístav -překladiště Dopravní prostředky:. Prezentace na téma: DOPRAVA A ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ — Transkript prezentace.


Kromě svých pozitivních efektů, má doprava i řadu těch negativních. Vlastní doprava , tedy provoz dopravních prostředků, produkuje množství znečišťujících látek a zatěžuje obyvatele hlukem. Je významným zdrojem emisí skleníkových plynů a dalších škodlivin – především oxidů uhlíku . Doprava je v současné době jedním z hlavních činitelů, který snižuje kvalitu životního prostředí.

Mezi nejvýznamnější negativní dopady dopravy patří vypouštění škodlivých látek do ovzduší (viz Skleníkové plyny), hluk, vibrace a zábor ploch. Je zároveň velmi náročná na spotřebu . Tato bakalářská práce se zabývá vlivem automobilové dopravy na kvalitu ovzduší. V práci jsou popsány jak hlavní látky znečišťující prostředí, tak i jejich vliv na životní prostředí a lidské zdraví. Dále jsem se v této práci zabývala možnými opatřeními pro snížení emisí vý- fukových plynů, jako jsou například katalyzátory a . Nej- závažnějším problémem je kontaminace ovzduší emisemi, především díky jejich význam- nému vlivu na lidské zdraví.


Energetické zdroje dopravy a jejich vliv na životní prostředí. Letecká doprava je také . V současné době většina energetických zdrojů v dopravě pochází z neobnovitelných zdrojů. Vužívání těchto zdrojů s sebou přináší poškozování životního prostředí ať už při získávání nebo využívání. Lidé dnes v bohatých státech nemají příliš velkou svobodu výběru dopravního prostředku, protože musejí používat automobily. Málokdo si uvědomí, že tyto účinky jsou dnes sice ve stálých (hlídaných) mezích, ale již se nikdo . Jaký vliv má na krajinu?


Jak roste míra záboru půdy v příměstských oblastech? Jak se mění intenzita dopravy ? Chcete se dozvědět více?

Sledujte odkazové ikonky … Více viz Zpráva o životním prostředí. Více viz Statistická ročenka životního prostředí České republiky . V PZKO byly za účelem snížení emisí z dopravy stanoveny emisní stropy pro silniční dopravu. Ozvěny EKOFILMu v CAP فبراير - فبراير Konference Inspirujme. Téma: Člověk a životní prostředí.


Anotace: Prezentace je určena pro žáky středních odborných škol i středních odborných učilišť. ANOTACE (ROČNÍK): kvarta – DUM – obsahuje informace o zastoupení jednotlivých složek životního prostředí v České republice. Z těchto konferencí vzešla také zásadní doporučení, jakými způsoby zmírnit zatížení životního prostředí silniční dopravou a jak řešit otázku budoucího zajištění . Téměř všechna odvětví lidské činnosti přicházejí do styku s životním prostředím a vzhledem k vysoké úrovni využití krajiny, průmyslové i jiné výroby, . Souhlasím, aby moje práce byla zveřejněna v souladu s § 47b zákona č.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.