Tmavá rýže recept

Jak připravit hnědou rýži. Příprava hnědé rýže je velmi snadná, ovšem je zapotřebí více vody. Postup přípravy receptu.


Rýži dáme vařit do vroucí osolené vody, já osobně rýži neproplachuji, myslím, že na rizoto to ani není vhodné. Jelikož tmavá rýže potřebuje k uvaření podstatně delší dobu než rýže světlá, nerestuji ji s ingrediencemi jako klasicky, ale vařím ji zvlášť.

Cibuli nasekáme na tenké plátky, cherry rajčátka . Jelikož mám velice ráda italskou kuchyni a hlavně rajčata a rajčatové omáčky na všechny způsoby, rozhodla jsem se místo do těstovin zakomponovat tyto ingredience do rizota a myslím, že se výsledek opravdu povedl a Italové by se neurazili :D. Vegetariánské rizoto z hnědé rýže. Recept je snadný a docela nenáročný na suroviny.


Můžete ji jíst třeba každý den. Pokud si zvyknete připravit rýži jako samostatné jídlo, bude vždy zdravé, vydatné a nepřidá ani moc na kalorií. Tato běžná surovina je vlastně výborná jen sama o sobě. Je hlavně také nenahraditelným základem mnoha variací jídel, že byste s ní mohla vařit klidně i.

Nic naplat, v našich podmínkách jsme si zvykli konzumovat rýži bílou. Mnoho lidí ani nemá ponětí, že existuje i jiná než bílá rýže. Ty vzdělanější sáhnou po celozrnné (tedy neloupané), aby využili jejich nutričních vlastností, o které ta oloupaná přichází.


V Americe jsem si navykla na rýži hnědou, a to ať v . Oproti tomu jasmínová rýže pochází z Thajska a přestože má zřejmě ještě hezčí aroma, podle kterého se ostatně jmenuje, je trochu lepivější. Používá se hlavně v čínské, thajské a japonské kuchyni. Pro dnešní recept je jedno, kterou použijete, v obchodě nejspíš budete mít větší štěstí potkat rýži basmati. Díky obsažené vláknině je navíc hnědá rýže sytější než bílá. Polovina světové populace jí rýži nejméně jednou, a dokonce až třikrát denně.


Zdá se tedy, že omezení neexistuje. Protože však máme luxus výběru mnoha škrobnatých obilnin a zeleniny, postačí, když hnědou rýži zařadíte do . Některé druhy rýže uspokojují vaše energetické a zdravotní potřeby lépe než jiné. Zde jsou ty nejlepší volby, které můžete učinit. To jsou stejné antioxidanty, které můžeme najít v tmavých bobulových plodech, jako jsou borůvky.


Hnědá rýže má také skvělou ořechovou chuť, která bílému druhu chybí. I když je rýže jednou z nejčastějších surovin na světě, většina lidí se při její přípravě dopouští základních chyb. Vaříte podle návodu na obalech.

Určitě jsi už slyšel, že hnědá rýže je o moc lepší než bílá. S touto rýží můžete připravit cokoliv, hodí se jako klasická příloha, můžete s ní připravit rizoto, plněné papriky, stejně tak se hodí na rýžový nákyp, mléčnou rýži , kaši nebo do salátů či do polévek. Není nutné hledat speciální recepty , protože jednoduše nahradíte rýži , na kterou jste zvyklí, touto tmavou. Na rozdíl od západního světa, který ji teprve pomalu cerna- ryze.


Tradiční čínská medicína ji doporučuje pro posílení funkce ledvin, proti . Príprava ryže natural nie je vôbec ťažká a dá sa pripraviť hneď niekoľkými spôsobmi. Pololúpaná ryža natural je ideálna na chudnutie. Její obchodní název je „brown rýže “ nebo „ rýže červená natural“… Ráže nazrzle hnědavé barvy má naprosto úžasnou chuť, která je lehce do oříškova. V receptu se praví, že poté je vhodné ji nechat v peřinách další půlhodinku dojít, ale pokud ji dále zpracováváte jiným způsobem, můžete tuto fázi klidně . Průměrné hodnocení (2). Rozpalte pánev wok, přidejte pokrájený špek a nasucho jej vyškvařte – musí pustit tuk i vůni.


Pak špek vyjměte z pánve (nejlépe děrovanou naběračkou), abyste odebrali jen maso a vyškvařený tuk ve woku zůstal. Na něm připravte cibuli – smažte ji, dokud nebude krásně hnědá a . V thajských receptech převzatých do DDK budeme používat spíše jemnější světlé , než tmavější a ostřejší druhy octů. Sticky nebo Glutinous Rice (Khao Niew) - je druhým používaným typem rýže v Thajsku. Je to široká, krátkozrnná, baculatá rýže s vyšším obsahem škrobu, většinou bíle, avšak také hnědě či dokonce až .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.