Domácí koblihy recept

Recept na domácí koblihy. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Postupně do něj vmícháme žloutky, vanilkový cukr a po kapkách citronovou šťávu a rum. Masopustní koblihy — recept do každé rodiny.


Dnešní recept vydá zhruba na dvacet koblížků, záleží, jak velké je budete vykrajovat.

Každopádně z prvotního „tak na tohle kašlu a víckrát domácí koblihy dělat nebudu“ už jsem otočila na „musíme to brzy zopakovat“, protože ač děti měly po jednom . Bezkonkurenční rodinný recept naší čtenářky Jaroslavy Nuslové. Jen málokdo odolá tak lahodnému pokušení, jakým jsou právě koblihy. Nejtypičtější jsou právě teď v období masopustu, ale seženete je samozřejmě po celý rok kdekoliv v cukrárnách.


Nejoblíbenější jsou asi klasické koblihy plněné marmeládou, ale náplně mohou být i čokoládové, ořechové, vanilkové. Taky když cítíte vůni čerstvých koblih linoucí se z pekařství, nemůžete odolat? Máme pro vás tip: jednoduchý recept na skvělé domácí koblihy.


Zvládnete je i vy, a děti vás za ně budou milovat dvojnásob!

Domácí koblihy plněné jahodovou marmeládou jsou nadýchané, voňavé a můžete si je naplnit čím jen budete chtít. Kváskem zaděláme těsto, necháme přikryté min. Pak vyválíme, vykrájená kolečka smažíme ve fritovacím hrnci při 1°C dozlatova. Aby koblihy neudělaly žabičku - neotevřely se tak z rozváleného těsta nevykrajujeme kolečka, ale pouze si je lehce na těsto tvořítkem na koblihy nebo skleničkou naznačíme. Na naznačená kolečka dáme povidla nebo marmeládu a překryjeme druhým plátem těsta.


Teprve teď vykrajujeme kolečka, která necháme pod . Inspektor televize Nova se dnes opět dostal do kuchyně a vyzkoušel recept , který zní skoro dietně. Nesmažené koblihy z trouby. Chutnají koblihy bez omastku skutečně jako koblihy ? Honí vás mlsná a přemýšlíte, čím byste ji zahnali? V misce nebo hrnku rozetřete droždí se lžící cukru a mouky.


Zřeďte čtyřmi lžícemi vlažného mléka. V míse utřete máslo se zbylým . Z uvedených surovin vypracujeme těsto, ručně nebo v domácí pekárně. Určitě jste si také cestou do práce nebo školy koupili pár koblih.


Jsou měkké, sladké, ale také pořádně mastné.

Ladislav Hruška ovšem ukázal, že je snadné udělat si domácí koblihy , které není nutné smažit a ještě vás vyjdou několikanásobně levněji než v obchodě. ZELENINOVÁ JÍDLA DOMÁCÍ MEDICÍNA DIETY VÁNOČNÍ CUKROVÍ, DOMÁCÍ PEKÁRNY GRILOVÁNÍ DORTY CO DŮM DAL DIA RECEPTY. Rychlé koblihy bez kynutí. Droždí rozdrobíme do misky nebo většího hrnku, přidáme dvě lžíce mouky, vanilinový cukr a asi lžíce mléka.


Důkladně promícháme, postavíme na teplé místo a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme zbylou mouku, přilijeme vykynutý kvásek, přidáme žloutky, rum, rozpuštěné vlažné máslo a zbytek mléka a . Dnes jsou koblihy označovány za tradiční německé pečivo (Berliner Pfannkuchen) ze sladkého kynutého těsta plněného marmeládou, džemem, posypané moučkovým cukrem. Neméně populární jsou koblihy plněné čokoládou nebo pudinkem.


Jak si udělat domácí koblihy ? Průměrné hodnocení (4). Tak si je jednoduše upečte. Vyzkoušeli jste někdy domácí koblihy ? Nejprve si připravte zázvorový cukr: 1) Moučkový cukr přesypte do mísy a opatrně, ale důkladně promíchejte s muškátovým oříškem a mletým zázvorem.


Domácí koblihy - recept Máslo rozpustíme ve vodní lázni, necháme vychladnout a přilijeme ho do mísy k prosáté mouce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.