Automatická komínová klapka

Nastavení dor a reakce regulátoru komínového tahu - Duration: 7:43. Ke krbovým kamnům jsem koupil komínovou klapku. Na ovládání klapky řučně jsem až příliš líný a zapomnětlivý, takže stejně buď by se oheň dusil nebo palivo shořelo jako fagule, klapka, neklapka.


Hledal jsem nějaké automatické ovládání. Našel jsem pouze elektronické, pro mě poněkud drahé.

Umístěno může být na kouřovodu mezi kotlem a komínem, nebo v komínovém tělese pod zaústěním kouřovodu do komína. Vyrábí se ve velikosti průměru 1mm nebo 2mm. Toto umístění zaručuje jeho správnou funkci, která spočívá v tom, že oscilační klapka se podle velikosti tahu komína otevírá . Regulátory tahu – omezovače zvýšeného komínového tahu. Komínové ventilátory – pro vytvoření umělého podtlaku ve spalinové cestě.


Odlučovače částic – Snížení pevných částic ve spalinách. Neodborně nainstalovanými nebo zastaralými systémy se ztrácí až tepla. Vlivem neodborně instalovaných nebo zastaralých systémů dochází ke ztrátě až tepla.

Energeticky úsporné regulátory tahu ESREKO s tímto problémem navždy skoncují. Komínovou klapku můžeme osadit hned za kamna nebo jiný spotřebič. Automaticky řídí správný přívod vzduchu, takže se při spalování . Samo o sebe je to dostatočný dôvod pri pravidelnom kúrení typu . Používám k topení interiérový kotel Verner 13. Pro snížení komínového tahu je vhodnější použít automatický regulátor tahu. Po důkladném rozhoření můžete klapku přivřít tak aby kotel plynule dále pracoval ale neměl tendenci náhle uhasnout.


Tímto uzavřením,(až po vy- pnutí hořáku spotřebiče) se zamezuje ochlazování kotle a dochází tak k úspoře tepla a tím i paliva. Vzduchotěsná motorem poháněná klapka pro podtlakové systémy bez výskytu kondenzátu (pro spotřebiče na plynná paliva s teplotou spalin až do 4°C) Pro úsporu energie a bezpečné uzavření spalinové ce. Komínová spalinová klapka je určena k zabudování ke kotlům. Instaluje se obvykle jako první díl kouřovodu za spotřebičem.


Je vhodná pro regulaci tahu u spotřebičů jako jsou kamn. Motorem poháněná klapka s . Preložiť slovo „stabilizačná komínová klapka “ zo slovenčiny do angličtiny. Příslušenství pro komíny: spalinová klapka , motorická spalinová klapka , implozní klapka , vztlaková klapka Joukowski.


Nabízíme jak ručně uzavíratelné spalinové klapky , tak spalinové klapky s elektrickým servomotorem, které jsou řízené automaticky hořákem. Klapka automatické regulace Tatarek RT funguje na principu porovnávání nastavené teploty a skutečné teploty v teplovodním výměníku spotřebiče.

Na základě toho pak automatika klapku Tatarek RT otevírá plynule. Přerušení dodávky elektrické energie nebo vypnutí regulátoru ze sítě způsobí nastavení klapky do stavu .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.