Repliky historického skla

Založení sklářské dílny předcházel zájem o historii výroby lesního skla. Dílna je zaměřena na výrobu replik historického skla převážně z období od ranného středověku až do poloviny novověku (baroko). Podklady pro výrobu replik . Vítejte v katalogu s replikami historického skla. Sklo Tureček - Historické sklo,lesní sklo, zelené sklo.


Výroba replik historického skla dle originálních předloh.

Provoz sklářského atelieru s hutní výrobou skla. Ideální tip na vánoční, narozeninový nebo svatební dárek (dar). Eshop pro drobný prodej. Repliky gotického a renesančního skla. Historické repliky středověkého skla jsou vyráběny ručně s typickými znaky pro lesní sklo.


Mírné nerovnosti dodávají dnes replikám historického skla kouzlo dávných časů. Ve středověku bylo sklo drahé, proto se při stolování pilo společně z lahvic nebo číší,. Lesní zelené sklo - prodej replik historického skla foukaného klasickou metodou.


Typickým znakem lesního skla je nazelenalá nebo modrá barva s bublinkami.

Zasíláme po celé ČR - Praha, Brno, Doksy, Nový Bor, Vrbno pod Pradědem, Bělčice, Morava, Jižní Čechy. Svatební dary, vánoční dárky - Internetový obchod. Hledáte originální dárek, nebo si rádi vychutnáte dobré víno z krásných historických pohárů, z doby Karla IV.


Ruční výrobky z dílen českých sklářů ve Vás jistě probudí inspiraci, jak udělat radost sobě nebo svým blízkým. Sklo fascinovalo člověka odjakživa, patřilo k vůbec prvním obchodním artiklům - a bylo symbolem společenského postavení faraónů a císařů. U naší sklářské pece se snažíme co nejvěrněji napodobit . Zde najdete kopie středověkých sklenic podle archeologických nálezů. Dodává: Roman Míček - Sklářská huť TOMI.


Obec: Vrbno pod Pradědem. Platnost certifikátu: od 26. Tyto výjimečně zdařilé repliky renesančního skla vznikají v malé rodinné firmě na severu Čech.


Tvůrci naší kolekce pochází z rodiny, v níž se sklářské umění předává z generace na generaci. Při výrobě používají původní techniky foukání skla , a uchovávají tak tradici českého sklářství, jehož kořeny sahají až do 14. Máte možnost navštívit malou sklářskou huť a vidět unikátní ruční výrobu skla. Ke sklářské pícce na Svojkov jsou zváni všichni zájemci o shlédnutí tradičního sklářského díla. Je zde možnost spatřit jak nově ožívají historické číše a poháry králů a velmožů tradiční sklářské postupy.


Naše sklárna se zabývá převážně výrobou replik a reminiscencí historického skla. Největší část tvoří sklo renesanční, které už je převážně určeno k běžnému používání.

Vyrábíme sklo podle vzorů od antiky až po renesanci. Také vyrábíme sklo dle představ zákazníků a našich možností. Přijeďte se k nám podívat.


Zabýváme se výrobou uměleckého skla. V malé huti vyrábíme repliky historického skla z období 2. Naleznete nás v Dobroníně v okrese Jihlava, dodáváme však zákazníkům z tuzemska i zahraničí. Při prázdninových toulkách po Jižních Čechách se Vám může hodit tip na zajímavou návštěvu.


Jedná se o rodinnou sklárnu manželů Vlasákových z Bělčic na blatensku, deset km od Blatné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.