Host časopis

V únorovém čísle Hosta je to například nový pohled na devadesátá léta nebo Gustáva Husáka. A pokud literatura neztratila schopnost být seismografem dějinných pohybů, bylo by prozíravé si takových signálů všímat. Revue Host vychází s laskavou finanční podporou Ministerstva kultury ČR, Státního . Host – sedm dní – Online přináší denně nové texty o literatuře. Každé pondělí aktuality a zprávy ze světa knih, čtení a čtenářů.


V úterý nemilosrdné recenze a kritiky.

Ve středu nabídneme profily známých aktérů literárního života i neznámých pracantů literárního provozu. Každý čtvrtek uveřejníme provokativní komentář k . Literární skupiny a Devětsilu. Přerově a brzy se přesunul do Prahy. Mezi jeho autory a přispěvateli byli v té době Jaroslav Seifert, Vítězslav Nezval, Jiří Wolker či František Halas.


Název dostal podle stejnojmenné sbírky básní Jiřího Wolkera. Do časopisu přispívali mj. Oldřich Mikulášek, Jan Skácel nebo Milan Uhde.

Na jeho tradici navázal v 90. Měsíčník pro literaturu a čtenáře. Součástí časopisu je příloha Světová literatura, tematicky zaměřená vždy na nějaký fenomén či aktuální literární trend. Největším nepřítelem umění je stereotyp.


Kvůli stereotypům přestáváme vidět, myslet i milovat, a jejich rozrušování je proto jedním z nejdůležitějších úkolů tvorby. Změna, kterou prošel časopis Host , je nabouráním rodícího se stereotypu. Uvědomovali jsme si stále více, že po pěti letech v téže grafické . Netradiční formát kulturní revue sluší. Jak se nová verze téměř stoletého kulturního magazínu liší od předchozích, vysvětluje v sobotní Čajovně zástupce šéfredaktora Martin Stöhr. Host dní online vzorec pro literaturu časopis archiv hosta Menu.


Za (de)konstruktivismem. Posledních sto let se kromě literatury bouřlivě rozvíjel i její akademický odraz . Host — tato přátelsky a přece pádně vyhlížející časopisecká značka se v průběhu desetiletí sice různě obměňuje (jednou byla oficiální tiskovinou spisovatelského svazu, jindy zase ilegálním samizdatem), pod její hlavičkou se střídají různá názorová a generační uskupení, . RegionAll - nakladatelství a vydavatelství - Plzeň, časopis Vítaný host. Hledáte předplatné časopisu HOST ? U nás ho najdete nejvýhodněji, levněji než v trafice, u vybraných variant předplatného dárky pro předplatitele a vždy vám spolehlivě doručíme časopis až domů.


Nevytvářejí nové technologie a praxe taky nové bariéry, respektive neposilují ty stávající?

Vzdělanostní, věkové, socioekonomické… V druhé půlce devadesátých let byla debata o jejich důsledcích v podstatě rozštěpena do dvou pozic. Na sklonku léta spatřila péčí badatelského týmu AV ČR světlo světa mohutná, dvoutisícistránková publikace V obecném zájmu, která se věnuje české literární cenzuře. HOST na tuto událost svým způsobem navazuje, protože svým tématem učinil cenzuru „na výcho na západ i na jih od literatury české“.


HOST , vydavateľ Spolek přátel vydávání časopisu HOST za skvelú cenu € zo širokej ponuky najväčšieho e-shopu s e-knihami Rajknih. Xylografie František Štorm. Praha, Sdružení přátel Lázeňského .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.