Regulace otáček ventilátoru grafické karty

Potřeboval bych poradit s úpravou otáček ventilátoru na mé grafické kartě. A trochu (nebo spíše hodně) mě mrzí, že Gigabyte u jinak dobré karty zanedbal takovou věc, jako je regulace otáček , která ventiátory v režimu bez zátěže pouští zbytečně vysoko (tj. ) a musí se to řešit . Snížení otáček ventilátoru na grafické kartě - PC-HELP. Tady na fóru jsem odpověď nenašel.


Od chladiče ke grafické kartě vedou dva vodiče.

Mam nainstalováno ATI Catalyst Control Center, ale nikde tam nemůžu najít možnosti změnu otáček. Když šáhnu na pasiv co je pod chladičem tak má . Chlazení regulátory otáček ventilátoru, grafické karty - Heureka. Airen RPM Clever - Unikátní regulace otáček , zachování PWM regulace spolu s nastavením maximálního výkonu, provozní napětí 12V, rozsah potenciometru 4. U karet GeForce zvolte záložku „Temperatures“ a klikněte na „Fanspeed IC“.


Extrémní úpravy grafické karty - BIOS na míru. Zajímá nás pouze Dynamic Speed (dynamická regulace ventilátoru ).

O té jsme již psali zde v souvislosti s nástrojem RivaTuner. Nie som si isty co tam dava Zotac ale zvycajne tam nieco je. Tune, tam by nieco mohlo byt. Tak nadpis zni sam za sebe. No a ted kdyz dam regulaci otacek z na dam ok tak se to vrati na a musim pak . Ovladanie ventilatora graf.


Grafická karta , umí sama regulovat otáčky ventilátoru podle teploty jen jí pomocí RT změníš profil regulace. Regulace otáček až na ventilátorů , 0-V, max. A na kanál, LED indikace. AKASA Control panel AK-FC-08BK do 5. Panel pro regulaci otáček ventilátorů do 3. Obrázek Po nainstalování SPEEDFANu a nutném restartu počítače, jste připraveni k regulaci . Dosavadní systémy chlazení grafických karet pracují tak, že na základě monitorování teploty grafického čipu jsou regulovány také otáčky ventilátorů chladiče. To není chipset, ale grafický chip.


Omlouvám se, jestli jsem se vyjádřil poněkud zmatečně.

ATI grafické karty nedetekují. Už nějak nevím , co s tím. Též na Gentoo fóru tato otázka zeje prázdnotou. Lze změnit rychlost větráku u grafické karty (ati radeon x700pro).


Já osobně vždy snižuju otáčky hardwarově napěťovým děličem. JInak to pchopitelně záleží na ovladači grafické karty. Musíš v BIOSU nastavit FUN ALWAYS - ON a zapne se automatická regulace. Existují na to i utilitky typu . Pokud si na výměnu chladiče grafické karty netroufáte, můžete snížit hlučnost ventilátoru prostřednictvím freewarového nástroje Rivatuner. Ideální je 120mm ventilátor s možností regulace otáček.


Roztočíme-li větrák na co největší otáčky, lze dostat ze součástek úplné maximum, tak proč. Takovéto mají totiž velmi tichý zdroj i . Nevím jestli za to nemohou třeba ovladače, nebo hra samotná, ale fakt je, ze při nastavení otáček ventilátoru na auto je chlazení dost pochybné, běží cca. Co se týče nastavení chlazení grafické karty , doporučil bych se porozhlédnou jestli dany výrobce grafické karty nenabízí nějaký software, na regulaci otáček v . Regulací otáček CPU ventilátoru snižuješ jeho chlazení, takže nalézt tu správnou hladinu otáček lze jedině zkoušením. Nejlepší je, když si zapneš něco, co vytíží CPU na max (např. nějakou hru), takže se CPU bude maximálně hřát a potom budeš pomalu snižovat otáčky cca po a sledovat teplotu.


Pro zapojení do základní desky je zde použit pinovým DMI konektor, který reguluje otáčky ventilátory. Regulátory otáček ventilátorů , ovládací panely - Kamenná prodejna v Praze, zásilkový eshop, zboží skladem, servisní oddělení, to vše od SUNTECH. Multifunkční panel pro regulaci až ventilátorů se čtečkou karet a dvěma porty USB.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.