Glutaman sodný škodlivost

Komerční využití této látky začalo tehdy, když se Julius Maggi rozhodl vyrábět instantní polévky, které obsahovaly hydrolyzát rostlinných proteinů (tímto názvem současní výrobci potravin glutaman sodný často maskují). Jídla z prášku disponovaly masovou příchutí, ačkoli reálně žádné neobsahovaly. Je to bezbarvý krystalický prášek bez vůně a mírné masové chuti.


Používá se v potravinářském průmyslu . Jak se tato látka vyrábí a je škodlivá? Z chemického hlediska je L- glutaman sodný krystalem soli kyseliny L-glutamové.

Jde o bezbarvý prášek bez vůně, který . Hydrolyzovaný protein, glutaman sodný , MSG je jedním z nejnebezpečnějších umělých potravinářských přísad. Je-li na výrobku napsáno „chuť identická s přírodní“, jedná se o E6a E63 v cizině se označuje jako MSG. Jedná se o deriváty kyseliny glutamové, která je obsažena ve všech bílkovinových přírodních.


Je glutaman sodný skutečně tak škodlivý? Může nás dokonce připravit o život ? Co je to glutamát sodný ? Tento pocit Japonci nazvali umami (ostrý), čo je jedna zo .

Doba jedová, Anna Strunecká, Jiří Patočka . Nejde totiž o kyselinu glutamovou, patřící k aminokyselinám, které si tělo umí samo vytvořit. Glutamát sodný je po chemické stránce . Je obsažen v sójových omáčkách i . Takisto sa doposiaľ nepotvrdilo, že by práve glutaman sodný vyvolával CRS syndróm. CRS syndróm je pravdepodobne spôsobený inými ingredienciami, ktoré zjeme v typicky . Umami je japonské slovo, které v překladu znamená „pochoutka. Ze zdravotního hlediska je však glutamát . Kyselina glutamová je aminokyselina - součást bílkovin všech rostlin a živočichů.


V přírodě se přirozeně vyskytuje pouze . Táto kyselina je jednou z prirodzených aminokyselín, ktoré obsahujú živé organizmy. Tvorí ju bezfarebný kryštalický prášok bez akejkoľvek vône, avšak s mäsovou chuťou. Práve kvôli tejto chuti ju . O nevhodnosti používání glutamanu sodného se dnes často hovoří.


Jenže viníkem není glutaman ale (asi) hlavně koření na které evropané nejsou zvyklí. Bohužel jak bylo zmíněno ve videu tak je glutaman součástí Krebsova cyklu. Stačí nabrat jen malou lžíci a jazyk okamžitě pozná příjemnou, moc příjemnou chuť.

A přitom stačila jen malá kostička bujonu. Jenže příjemnou chuť nedodávají kila masa, jak se snaží vsugerovat výrobci, ale velice rozšířená chemikálie: glutaman sodný neboli E621. Neviem si ani predstavit skutocnu skodlivost umelo vytvorenej latky zvanej GLUTAMAN SODNY.


Po dobu poslednych 4rokov si pripravujem stravu sam z cerstvych surovin aj z tych ktroe obsahuju prirodnu latku glutamat. No a som v najlepsich rokoch vo vybornom zdravotnom stave, aj napriek tomu ze moj .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.