Vaření v mikrovlnce

Nejen čas ale i energii a tím pádem i finance lze ušetřit, nebudeme-li zapomínat na to, že mikrovlnná trouba je určená nejen na ohřev potravy. Vařit se dá téměř vše, ať už metodou pokus-omyl, nebo s pomocí receptů. My se dnes seznámíme se základní přípravou základních surovin.


Co musíme vědět, když chceme vařit v mikrovlnce. Posledně jsme si řekli, jaké jsou výhody mikrovlnných trub.

Dnes si povíme, co bychom měli vědět o vaření v mikrovlnce. Některé základní rady ohledně mikrovlnek máme naučené, ale vlastně nevíme, jaký mají důvod. Většinou je ale využíváme pouze pro ohřívání a ne pro . O vaření v mikrovlnce koluje mnoho nesmyslných mýtů.


Jídlo ozářené vlnami z mikrovlnek vyvolává rakovinu! Podobné alarmující zprávy se na internetu objevují v určitých periodách. Ale neexistuje seriózní vědecký výzkum, který by takový negativní vliv mikrovlnek na naše zdraví přesvědčivě dokázal.


Ušetříte čas, energii i finance!

Mikrovlnnou troubu na ohřívání doma asi používá každý z nás. Málokdo už ale ví, že se v ní dá i vařit a péct. Pro inspiraci vám přinášíme recepty na celé menu.


Netradiční recepty na bábovku, moučník a nebo smažený sýr vás mile překvapí, stejně jako mnoho dalších receptů z mikrovlnky. Kuchařka o vaření v mikrovlnce už rozebírají maminky na webu eMimino. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Vaření v mikrovlnce - recepty už rozebírají maminky na webu eMimino. Snad žádná moderní kuchyně se dnes neobejde bez mikrovlnky , a tak je načase vyzkoušet si, že v mikrovlnce se dá nejen ohřívat jídlo a dělat popcorn, ale také v ní můžete vařit a péct!


A co je ještě lepší, trvá to jen chvilku. Třeba čokoládový koláč za minut není problém. Obyčejné slepičí vajíčko ale v mikrovlnce uvaříte naměkko i natvrdo úplně stejně jako ve vodě, liší se jenom doba vaření. A můžete si vybrat ze tří způsobů, jak na to. K uvaření naměkko rozklepněte vejce do vymazaného šálku a párátkem propíchněte žloutek.


Díky tomu se nebude vzduch . Pokud nemáte u své „ mikrovlnky “ speciální tlačítko na rozmrazování ( defrost), rozmrazujeme při výkonu. Hotová jídla rozmrazujeme při plném výkonu.

Pokrmy během rozmrazování obracíme,abychom zabránili nežádoucímu vaření. U drůbeže a ryb doporučujeme stehna,křídla nebo osas obalit navlhčeným . Proti klasické běžné troubě nabízí více možností a dalších výhod - rozmrazování a vaření pokrmů a především oblíbené ohřívání pokrmů. Odpovědi na nejčastější otázky ohledně vaření v mikrovlnné troubě pro vás sestavila possum.


Jídlo na páře je zdravé a může být i chutné: . POSTUP PŘÍPRAVY Oloupané a na menší kousky nakrájené brambory opláchnout a naskládat, do zavařovací sklenice se šroubovacím uzávěrem 7ml. Vložíme do nádoby pro vaření v mikrovlnce. Brambory by měly být do poloviny nádoby, aby se do ní vešly ostatní ingredience. Nakrájíme cibuli na drobno.


Přidáme sůl, kmín, olej a vodu. Necháme v mikrovlnce minuty péct a mezitím si nakrájíme papriku. Napište název nebo číslo položky bez teček a písmen. Hledat: Speciál Kuchyně. Pokud chcete vařit v mikrovlnné troubě , budete potřebovat vhodné nádobí.


V obchodech se dnes již prodává nádobí speciálně určené pro vaření v mikrovlnné troubě. Nejvhodnější je použití nádobí z varného skla nebo porcelánu, kterým mikrovlny lehce pronikají a jídlo tak dostává maximální množství . Navzdory výše uvedenému lze vajíčko ve skořápce v mikrovlnce opravdu uvařit. Základem úspěchu je nízký výkon – cca 3wattů a miska s vodou.


Do té položte vajíčko tak, aby bylo zcela potopené. Vařte čtyři minuty natvrdo – třeba vyzkoušet, každá mikrovlnka vaří trochu jinak.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.