Instantní káva složení

V naší pražírně často slýcháváme dotazy, týkající se instantní rozpustné kávy. Jak je možné, že je instantní káva mnohdy i násobně dražší než kvalitní a poctivá zrnková káva? Při našich kurzech přípravy kávy je bohužel velmi frekventovanou frází: „Já si dám ráno instant a tím to . V našem minulém článku jsme se věnovali metodám výroby instantní kávy a její historii.


Možná si však řada z vás marně láme hlavu, proč je v porovnání i se špičkovou zrnkovou kávou instantní směs tak drahá.

Určitě vás také zajímá, co si vlastně za poměrně vysokou částku kupujete za surovinu? Na trh začala pronikat až v 50. Kupujete si instantní kávu ? Zajímá vás, která je kvalitnější? Test DNES vám pomůže odhalit, které jsou ty dobré instantní kávy.


Při dodržení návodu na obalu se dopracujete k lepší chuti a vůniFoto: CCPublic domain. Je jistě rozdíl mezi tím, když si kávu připravíme v kávovaru, nebo jen horkou vodou zalijeme tu rozpustnou. I u ní se ale vyplatí vědět, co kupujeme, protože složení instantních káv je rozmanité.

Ve složení výrobku je to uvedeno například slovy „1 rozpustná káva “ nebo „ pražená rozpustná 1 káva “ apod. Jestliže výrobek obsahuje přidané kávoviny, musí to být ve složení napsáno a už se nesmí nazývat instantní ( rozpustnou) kávou. Někteří výrobci se snaží zmást méně pozorné spotřebitele . Instantní káva je pohodlná, nenechává žádné zbytky a zvládne ji připravit opravdu každý. Bývá také vyhledávanou verzí do receptů, její koncentrovaná chuť a jednoduché zacházení (bez nutnosti počítat se změnami v objemech tekutin v receptech) se snadno prosadilo. Její aroma, chuť a chemické složení.


Je velmi důležité, aby kávy neobsahovala více než vlhkosti, pak už ani dle pravidel instantním produktem být nazývána ani nemůže. Každý, kdo si doma pravidelně dělá instantní kávu určitě přemýšlí nad tím, jak se asi taková instantní káva vyrábí a nebo alespoň nad tím kde se tento kávový granulát bere. Odpověď na tuto otázku navíc není příliš složitá. Kávu si jednou za čas dopřeje skoro každý. Spousta lidí volí kávu instantní a právě tu jsme se rozhodli tentokrát otestovat.


Dá se svou kvalitou rozpustná káva srovnat s tou čerstvě namletou? A jsou všechny instantní kávy stejně chutné? Kávová kultura v Česku vzkvétá, přesto dvě třetiny lidí stále pijí instantní kávu. Na každého Čecha připadne průměrně 2vypitých šálků této kávy za rok.


Jejich složení a kvalitu testoval spotřebitelský časopis dTest, který se zaměřil i na přítomnost nežádoucích látek vznikajících při pražení kávových zrn.

Nepotvrdilo se ani, že by stejná káva německého výrobce byla výrazně lepší než tuzemská. Největší rozdíly byly v obsahu kofeinu, ukázal test MF DNES. Test vybral osm značek, které dohromady vyrábějí nejméně druhů instantních kávových směsí. Nescafé Classic instant káva 2g.


Hodnocení produktu: (Velmi dobrý) recenzí. Složení : Rozpustná sušená 1 káva. Prochází dvojím filtrováním, které. Douwe Egberts Caramel instantní káva aromatizovaná 95g.


Připravte své smysly na nečekaný požitek ze silného aroma a jemných příchutí v šálku prvotřídní. Asi jim chutná, i když praví milovníci kávy nad tím kroutí hlavou. Navzdory vzkvétající kávové kultuře pijí dvě třetiny českých konzumentů pravidelně instantní kávu. Průměrně připadne na každého Čecha 2vypitých šálků instantní kávy za rok.


Spotřebitelský časopis dTest testoval její složení a kvalitu. Zaměřil se také na přítomnost nežádoucích látek vznikajících při . Test porovnával instantní kávy na českém trhu. Otestoval, zda se vyrábí z pečlivě vybraných a upražených zrn, jako tom ujišťují výrobci v reklamách, a zda neobsahují náhražky.


Jako u většiny potravin na trhu jsou rozdíly v kvalitě významné. Test přinesl i závažné zjištění, neboť jeden z výrobků .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.