Ciabatta apetit

Do těsta můžete nakonec přidat i olivy nebo sušená rajčata. Připravte si z domácí pekárny voňavý chléb. Nikdy nebudete mít dost. Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.


Jak na citrusová filátka?

Komerční prezentace – Italská kuchyně se proslavila tím, že je velmi jednoduchá. Seřadit: dle názvu, dle ceny. Na vál prosejte hladkou mouku, rozdrobte do ní droždí, přidejte špetku soli, olej a začněte hníst. Ciabatta Prosciutto Crudo. Postupně přilévejte vlažnou vodu.


Těsto je nutné hníst alespoň třicet minut, hnětacím strojem o polovinu méně. Bude pak pěkně nadýchané.

Poté jej nechte půl hodiny kynout. Vykynuté těsto vyklopte na . Tapenáda je něco jako pesto,akorát z černých oliv. Jedná se o pastu ,kterou italové s oblibou používají na opečené krajíčky bílého chleba - tzv. Pravé crostini jsou ze starého bílé chleba pokapaného z obou stran olivovým olejem a pak opečeného v . Omládek: droždí smíchame s vodou, necháme chvilku odstát.


Mouku nasypeme přes síto do velké mísy, přidáme rozpuštěné droždí, ze začátku smícháme. Pokud nemáte mixér s hnětacími háky, tak vypněte počítač a jděte si ho koupit (nestojí skoro nic) nebo prohledejte skříně, jestli ho někde nemáte. Rúru predhrejeme aj s druhým plechom na 2°C.


Na spodok rúry dáme malú kovovú nádobu s vodou. Pečieme pri teplote 1°C asi až minút. Po upečení necháme ciabatty vychladnúť na kuchynskej mriežke. Syr nakrájame na plátky, poukladáme na pripravené obložené pečivo a ďalej vrstvíme plátky šunky. Vrchnú časť pečiva narezanou stranou pritlačíme a asi minúty pečieme na grile alebo zapečieme v rúre.


Ak si pečivo berieme na cesty, ciabatty nezapekáme. Zdieľajte recept Pridajte na .

Recept patrí medzi tie najobľúbenejšie. Celý postup nájdete na online kuchárke RECEPTY. Každú ciabattu prekrojíme a spodnú časť natrieme bylinkovým maslom. Na maslo poukladáme plátkový syr, kúsky ananásu a kuracie mäso. Podľa chuti môžeme obložené ciabatty vložiť na niekoľko minút pod gril alebo zapiecť v rúre a podávať teplé.


Víkendové snídaně si rádi užijí i ti, kdo v týdnu před odchodem do práce sotva usrknou pár kapek horkého čaje. Využijte sobotního nebo nedělního rána k tomu, že překvapíte rodinu nebo partnera vaječnou snídaní, jak se patří. Na své si přijdou jak milovníci omelet, tak zastánci volského oka či zatvrzelí . Tento som našla v apetit knižke - slané pečenie a trošku som ho prispôsobila tomu čo som doma mala a čo sa mi zdalo, že mu chýba.


Oetkera, poslúžilo tak isto výborne, ako čerstvé a pridala som aj nejaké fajn veci, ktoré ciabattu perfektne ochutili - medvedí . Další přírůstek do úspěšné Edice Apetit obsahuje přes 1receptů na nejrůznější druhy pečiva (český chleba včetně návodu, jak si doma udělat kvásek ), housky, francouzská bageta, italská ciabatta , indický naan, rychlý chleba z domácí pekárny), ale i slané koláče z celého světa (quiche, šalotkový tarte tatin), oblíbené . Byli jste v Řecku, Bulharsku, Itálii nebo ve Francii a zachutnaly vám tamní speciality? Všechny ty dobré chutě si můžete doma připomenout. Podívejte se s námi na čtyři inspirativní recepty z nového blogu dokrupava.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.