Pertinax vlastnosti

Má velmi dobré mechanické a kluzné vlastnosti , tlumí nárazy. Používá se na výrobu kluzných ložisek, větších ozubených kol, kladek, . Obchodní jméno: Kartit – tvrzený papír. Výztuha - materiál, papír.


Aplikace, elektroizolační, konstrukční.

Vlastnosti kartitových desek, Měrná jednotka, Hodnota. Rázová houževnatost podle Charpyho, (min), KJm , 20. Izolační odpor po hod. Pevnost v tlaku (min), Mpa, 120.


Desky Textit, Pertinax mají velmi dobré mechanické a kluzné vlastnosti a také dobrou odolnost vůči slabým kyselinám i při vyšší teplotě. Velmi dobré mechanické a dielektrické vlastnosti do 130°C. Sklotextit Gje vyroben ze skelné tkaniny, jako nosné matrice a epoxidového pryskyřice, jako pojidla.


Nosná matrice a pojidlo se spéká za vysokých teplot a tlaků.

Jedná se o nevratný proces, kterým se docíluje výroba izolačního kompozitu. Kromě dobrých mechanických a elektroizolačních vlastností má i vysokou klimatickou odolnost. Modul pružnosti v ohybu.


Má dobré mechanické a kluzné vlastnosti , tlumí nárazy. Kartit je také známý podle starého označení jako pertinax. Materiál má hnědočervenou barvu. Typické možnosti použitia: Konštrukčný a izolačný materiál (transformátory, kryty, rozvodne,) Izolačné medzisteny. Uživatelský software je ve všech režimech zobrazen.


Pre svoje vynikajúce trecie vlastnosti je KETRO. Pertinax Kartit ( Pertinax ) desko sú vyrobené z celulózového papiera . Desky a kulatiny jsou vyrobeny z bavlněné tkaniny jako výztuže a krezolformaldehydovej pryskyřice jako pojiva. Pro velmi dobré mechanické a kluzné vlastnosti se používá k výrobě ložisek, ozubených kol, obložení kluzných částí lisů, těžkých hoblovacích strojů, rámových pil. Teflon - Charakteristické vlastnosti. Nejčastěji používaný zástupce fluoropolymerů.


Charakteristika materiálu. PTFE má i dobrou otěruvzdornost.

Desky, tyče, trubky jsou vyrobené z bavlněné tkaniny jako výztuže a krezolformaldehydové živice jako pojiva. Dobrá odolnost proti slabým kyselinám i při vyšší teplotě umožňuje jeho použití jako konstrukčního materiálu při stavbě strojů a zařízení. Dosky a guľatiny sú vyrobené z bavlnenej tkaniny ako výstuže a krezolformaldehydovej živice ako spojiva.


Pre veľmi dobré mechanické a klzné vlastnosti sa používa na výrobu ložísk, ozubených kolies, obloženia klzných častí lisov, ťažkých hobľovacích strojov, rámových píl. Typ taxonu, Název, Zkratka, Autor, ID Art, Determinační úroveň, Výskyt. Konstruktér, který navrhuje strojní součást, určuje kromě velikosti a tvaru také druh materiálu.


Při volbě materiálů bude rozhodovat druh a velikost namáhání, jemuž je součást vystavena, a to jak v průřezu, tak na povrchu. Povrch součástí je namáhán třením, které vyvolávají tlaky na povrch součásti, a vlivy prostředí, . Název tohoto materiálu byl zpopularizován v závěrečné scéně komediálního filmu Jáchyme, hoď ho do stroje, kde zástupce firmy přeje .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.