Křehké vafle

Vaflovač je úžasná věcička – pomůže vám vykouzlit rychlé občerstvení, brilantní snídani nebo ve slané verzi třeba chutnou večeři. Zkoušela jsem mnoho sladkých receptů a nakonec u nás doma zakotvily dva – jeden – křehké vafle – chutná mému synovi a dceři a druhý – křupavé vafle – chutnají mému . Máte chuť na něco dobrého? Nestihli jste upéct pro návštěvu? Chcete sváteční snídani?


Vaflovač jsem dostala od kamarádky jako dárek, jinak bych možná ani nedospěla k tomu, abych ho pořídila.

Byla by to ale velká chyba. Vafle nemusí znamenat jen tučné těsto z bílé mouky namazané . V míse smícháme všechny sypké suroviny. Přilijeme vlažné máslo, mléko, celá vejce a . Tak jsem se nakonec rozhodla, že sem ten recept na wafle dám. Třeba tím někoho z vás inspiruju na netradiční snídani.


Stačí otevřít a budeš v obraze. Máslo rozpustím v mikrovlnce a potom smíchám s ostatními surovinami. Kypřící prášek smíchaný s moukou přisypávám naposledy.

Oddělíme bílky od žloutků a bílky ušleháme do tuha. K suchým přísadám přidáme olej, mléko a žloutky a šleháme dokud není těsto na vafle hladké. RADA: Jak ušlehat bílky?


Hotové těsto nalijeme do přístroje na vafle a pečeme asi 5-minut. Křehké vafle , mají rádi hlavně děti. Vložil(a): szendrejka, 27.


Vynikající křehké wafle ke snídani nebo jako dezert po vydatném obědě. My doma máme raději wafle jako palačinky, tak bych se s vámi chtěla podělit o nejlepší recept na waflovému těsto. VÝBORNÉ KŘEHKÉ VAFLE Před chvílí se mě doma snažili přemluvit na vafle. Na večer už ne, ale na zítřek jsou slíbené jako moučník ;-) Zatím. Recept: Základní recept na vafle - Duration: 4:14.


Bílkoviny (g): 3 Tuky (g): 11 Sacharidy (g): 2SAFA (g): Cukry (g): Vláknina (g): 16. Energetická hodnota na porci: 7kJ. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh.


Nejlepší jemné a křehké waflové těsto. Moučníky a dezerty - inspirativní fotogalerie Smícháme mouku, cukr, celá vejce, špetku soli, půl s.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.