Ledová káva se zmrzlinou recept

Předem uvařené espresso necháme vychladit 2. Espresso, kostky ledu , lžičku cukru a mléko protřepeme v šejkru, až nám vznikne pěna (také můžeme použít ruční šlehač)3. Do vysoké sklenice vložíme několik kostek ledu a kopeček zmrzliny 4. Zalijeme v šejkru připravenou kávou 5. Kávu zdobíme šlehačkou a .

Do šejkru si nalijeme mléko, přidáme instantní kávu a cukr. Takto připravenou ledovou kávu můžeme podávat. Osvěžující dezert s kopečkem zmrzliny, silným espressem a ozdobený šlehačkou. Jednoduchý recept na domácí verzi oblíbeného letního nápoje. Jak známo, nejlepší kávu lze připravit s kvalitním přístrojem, tedy ideálně takovým, jaký nalezneme v kavárnách.


Nejprve si připravíme espreso nebo překapávanou kávu a dáme ji vychladit. Spolu s několika kostkami ledu, cukrem a mlékem tuto kávu protřepeme v šejkru ( nebo například v zavařovací sklenici), až nám vznikne hustá pěna.

Výsledný nápoj je možné ozdobit šlehačkou s kakaem nebo čokoládovým sirupem. Chcete si připravit domácí ledovou kávu ? Dáme do sklenice kávu , cukr a zalijeme mlékém. Do sklenice dáme kostky ledu a kopeček zmrzliny.


Nenašli jste recept , který jste . No, to právě já moc nemůžu, myslím tu zmrzlinu. Proto se mi líbí tento recept bez smetanové sladké zmrzliny. Osladím umělým sladidlem.


Zkuste na dno sklenice dát lžíce nanukového dortu, polárky nebo jiné smetanové zmrzliny a ledovou kávou to zalít. Affogato – káva se zmrzlinou Mlsáníčko. Recepty pro radost z mlsání. Mnoho lidí si chuť na ledovou kávu zažene tak, že smíchá kávový extrakt s ledem , cukr, kousek zmrzliny a případně mléko nebo smetanu a má vystaráno. Srdce baristů ale v takovém případě pláče.


Připravit si dobrou ledovou kávu se zmrzlinou jde . Do větší nádoby- mléko, ve kterém rozmícháme kávu , cukr a van. Na dno skleniček nalijeme karamel, našleháme.

Možná Vás překvapí, jak že se připravuje frappé a že vzniklo vlastně náhodou. A jaký je vlastně recept na tu nejlepší ledovou kávu ? Stačí jen smíchat vaše oblíbené předem uvařené a vychlazené espreso s mlékem a kostkami ledu. Vše pořádně rozmixujte nebo prošejkrujte, aby se vytvořila hustá pěna. Pak už jen přelijte do vysokých sklenic, a lahodný . Promíchejte ji s ledem, mlékem a javorovým sirupem.


Přeceďte a rozdělte do sklenic. Do každé dejte kopeček zmrzliny a šlehačku. Na závěr posypte nastrouhanou čokoládou. Nahlásit chybu v receptu.


Aspoň tady u nás se takto ledová káva podává. Doma dělám jen frappé tak nevím přesný postup u ledové kávy. Ale asi bych rozmíchlala rozpustnou kávu s cukrem s vodou, přidala kus nanukového dortu a navrch se tady dává šlehačka.


Ledová káva je se zmrzlinou ne? Případně bych udělala něco jako . Svěží a neodolatelná ledová káva. Kořeněné tóny Espressa a vanilky se snoubí v kombinaci, které jen těžko odoláte.


Podělte se o něj se svými přáteli. Do čtyř sklenek vložíme kopeček zmrzliny , nejlépe s kávovou příchutí. Espresso ochutíme skořicí a přelijeme jím kopečky zmrzliny.


Všechny čtyři skleničky ozdobíme našlehanou smetanou a posypeme kakaem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.