Doplnění plynu do lednice

Ja vím, že chladící kapalina je plyn , ale ten se pri tom chlazení mení skupenstvo na kapalinu ne? Co si pak myslíte, že je neco . Lednici jsme tedy otočili dle rady vzhůru nohama tato finta je stará jak historie ledniček, ale používala se u ledniček absorpčních t. Tam mohl nastat problém, že solanka ze zásobníku (jímače) se dostala do výparníku a chladnička přestala chladit, . Omlouvám se, přehlédl jsem. S pozdravem, Mirek Prokop .

A co takhle tu lednici pořádně umýt, abyste měl jistotu, že v ní není pozůstatek té Vaší sýrové záležitosti? Odtud do té lednice totiž není vidět. Smích A že by freon smrděl po zkaženém sýru?


Máme stejný problém, prý je to kvůli úbytku chladící kapaliny. Kč může kdykoliv v budoucnu opět uniknout a peníze jako když vyhodíte z okna. Proto se začaly nahrazovat méně škodlivými hydrogenovanými CFC, které se rozkládají dříve než dosáhnou výšky, kde je ozonová vrstva.


Kompresor vtlačuje chladicí médium v plynném stavu do výměníku, který je tvořen dlouhou tlustostěnnou kovovou trubicí (černá mřížka na zadní straně ledničky). Poptávám doplnění chladícího plynu do lednice Zanussi Děkuji Praha-město, Obchodní příležitosti Evropské databanky.

Pokud je agregát v pořádku, lednice musí fungovat a je lhostejné, na jaké médium je poháněna, jestli je to 1 nebo 220V nebo plyn. Lze sice vyměnit agregát, lze jej sehnat k lednicím do stáří let, ale je to velmi nákladné a spolu s prací může cena dosáhnout na hranici prodejní ceny nové lednice. Odmražoval jsem dneska lednici a nechtěně jsem zevnitř propíchnul plast, ve kterém je nejspíš chladící kapalina (soudím dle toho, že v lednici nejsou železný žebra, ale police z tvrzeného skla). Chápu teda dobře, že to bude oddělený do dvou komor, právě pro přípa kdyby se někomu povedlo to co mě?


Zkontrolovat chladící systém,mrazák mrazí a lednička na max,chladí jenom na stupňů. Vestavěná kombinovaná chladnička Whirpool. Při zapnutí lednice jak na plyn , tak elektro začne ze soustavy unikat čpavek. Je čpavek do soustavy doplnitelný?


Díky za jakékoli info, případně kontakt na servis. Volal jsem do opravny tam me bylo receno ze se tyto lednice nedaji plnit. Na plný výkon chlazení pří 220V za hodiny v mrazničce to udělalo -1°C při venkovních asi 22°C.


Na plyn a 12V neudělala ani ten -1°C. Apartura byla zřejmě přicpaná a léčit ji obracením jsem ani nezkoušel. Lednička (též lednice , chladnička, mraznička, mrazák) je skříň obsahující chladicí stroj a sloužící k uchování potravin při nízké teplotě (v chladničce asi 4°C, v mrazicím boxu až −°C). Ohřátý plyn o vyšším tlaku, než měl v absorbéru, proudí do chladiče, kde jeho teplota klesne a při daném vyšším tlaku případně zkapalní. Na chladícím zařízení Vašich obchodů a provozoven Vám rádi provedeme: -zjištění a odstranění úniku -přesné naplnění chladivem -výměnu ventilátorů a kompresoru -nastavení ovládacích regulátorů -vyčištění teplosměnné plochy výměníků -opravu osvětlení,nočního krytí a rolet -výměnu skel výstavního . V souladu s ustanovením § 10 odst.


Pak přijde grilování a já hodím kyvetu den před do lednice , kde je 6°C.

V kyvetě je Atm, COje v té době už odpojený, ale pivo je chladnější COse víc rozpustí a tlak. Když se plyn ochladí, sníží se tlak v důsledku teplotní roztažnosti plynu , to bude mít za následek zhoršení rozpustnosti plynu v kapalině, proti tomu bude .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.