Jak ošetřit dřevěnou kuchyňskou desku

Precizně řemeslně zpracovaný kus masivu je takový malý pokla který si zaslouží vaši péči. Poradíme vám, jak pomocí olejování dosáhnete u vaší dřevěné kuchyňské desky krásného vzhledu a dlouhé životnosti v nezměněné kvalitě. Ačkoliv se pracovní desky do kuchyně vyrábějí výhradně z tvrdých dřev, . Jak naolejovat kuchyňskou desku z masivu.


Odolnost desky vůči vlhkosti a skvrnám zvýšíte pravidelným olejováním Foto: Odolnost desky vůči vlhkosti a skvrnám zvýšíte pravidelným olejovánímFoto: iStock.

Masivní dřevěná pracovní deska dodá solidní výraz celé kuchyni, oplátkou ale vyžaduje pravidelnou péči v podobě . Nejlepší je samozřejmě nějaká sdílená dlouhodobá zkušenost. Tato dubová pracovní deska je tady let a takto vypadá po intenzívním používání. Vidíme, že tady vedle je kuchyňský dřez a . Na vodu jsou citlivé hlavně MDF desky. Díky uzavřenému povrchu jsou sice odolné při běžné práci v kuchyni, běda ale, když se neutěsní všechny plochy, kde by hrozilo zatečení. Desky z masivu a kamene je zase třeba pravidelně impregnovat.


Kamenné reagují s alkoholem, kyselinami a olejem, dřevěné.

Naši mají kuchyň z Ikey a pracovní desku masivní dub. Když to kupovali tak jim k tomu doporučili olej, kterým se to má ze začátku natřít několikrát. Předtím jsme taky měli desku z masivního dřeva nebyl v tom žádný problém.


Naopak, když se do toho něco zažere tak se to přebrousí a je jako nová. WOCA Olej na dřevěné kuchyňské pracovní desky - přírodní 75l. Zejména se hodí pro kuchyňské pracovní desky a nábytek kvůli certifikaci na kontakt s potravinami. Mám pracovní kuchyňskou desku ze dřeva - masivu (z ikey), je nová.


Zajímalo by mě, zda někdo dovede poradit, jak a čím takovou desku ošetřit , aby snesla běžný provoz na kuchyňské lince (rozlitá voda, mastné fleky aj.) a jestli je. Výhoda dřevěné desky jednoznačně je, že jsem motivovaná na ní nenechávat nepořádek právě kvůli tomu, kdyby bylo něco zespoda mokré. Tato varianta oleje zdůrazní krásnou světlou barvu . K téměř každému kuchyňskému stylu se výborně hodí dřevěné pracovní desky. Dřevěné pracovní desky jsou oblíbené zejménu proto, že v kuchyni dokáží vykouzlit pocit útulna, tepla a domácí pohody. Výhodou dřevěné pracovní desky je fakt, že ji můžete zbrousit, povrchově ošetřit a je zase jako nová.


Ahoj, já mám v kuchyni dřevěnou pracovní desku Ikea a už nikdy více. Mám jí dva roky, mám na ní i speciální lněný olej. To jsem vždycky jednou za půl roku desku pořádně omyla vydrhla a na flecích vzala šmirglem ( kolečko od červeného vína) a ošetřila lněným olejem a nechala větrat, no ale už jsem to .

Uzavřenou plechovku můžete skladovat měsíců, po otevření měsíců. Abyste předešli riziku samovznícení, očistěte použité štětce ve vodě a namočte také použitou textílii. Vhodné pro nábytek z neupraveného dřeva nebo naolejovaný dřevěný nábytek používaný v interiéru a pro pracovní desky z masivního dřeva.


Nátěr na kuchyňskou linku. Koupili jsme v Ikea dubovou kuchyňskou desku a až doma jsme zjistili, že není nijak ošetřená. Mohl by mi někdo poradit, čím se dá dřevěná pracovní deska natřít, namořit či napustit? Olej na dřevĕné kuchyňské - pracovní desky se silnou ochranou proti vodĕ a špínĕ. Prodyšný olej na pracovní (kuchyńské) desky a nábytek PNZ Olej na pracovní desky a nábytek (ARBEITSPLATTEN - ÖL).


Atest na dětské hračky, vhodný pro styk s potravinami. Pracovní postup: Neošetřené dřevo musí být před . Cena za lahev v celém balení:. Ahoj, přicházím k vám pro radu ohledně pracovní desky z masivu dubu.


Vůbec netuším jak ji udržovat, vím že se musí občas ošetřit olejem proti vysychání, ale jak ji běžně udržovat? Mam zkusenost s olejem Behandla z Ikea a planuju ho i koupit, ale necham si poradit , vi-li nekdo o produktu v obdobne cenove relaci (L za cca 15-).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.