Kvašení zelí ve sklenicích

Sklenice uzavřeme Omnia víčky, naskládáme na tác s vyšším okrajem, přikryjeme utěrkou a uložíme na teplém místě. Během několika dní se rozběhne mléčně kvašení a . Ne každý má možnost kvasit doma zelí v sudech, anebo zelí koupit na trhu. Dokud budete mít vypouklá víčka (na sklenicích !;), kvašení stále probíhá. Podle teploty a dalších faktorů to může trvat několik dní až dva týdny.


Jakmile víčka splasknou máte hotovo.

Proces kvašení taky můžete předčasně přerušit přemístěním do ledničky. Nakrouhané zelí pořádně našlapané, ochucené solí, kmínem a cibulí, kvašené v zavařovacích sklenicích. Když byla sklenice naplněná asi dva centimetry pod okraj ( zelí při kvašení zvětší objem), bylo zároveň i ponořené v tekutině. Pak už stačí zakrýt sklenice potravinářskou fólií a zagumičkovat. Umístit byste je měli do běžné pokojové teploty a zakrýt utěrkou, světlo ničí vitaminy.


A hlavně dejte sklenici do misky, . A pak už jen plníme do vymytých sklenic. Ve sklenicích upěchujeme cca 5cm pod okraj a nad zelím by měla být šťáva.

Uzavřeme víčky, ne úplně nadoraz a postavíme na plech do teplé místnosti. Během kvašení můžete sklenice otevřít a . Kysané zelí ve sklenicích - není třeba zavařovat. POTŘEBNÉ PŘÍSADY kg zelí , dkg soli, kg nakrájené cibule, zavařovací sklenice. POSTUP PŘÍPRAVY Výborné kysané - kvašené zelíčko, které Vám vydrží na celý rok. Hledáte recept na tradiční šlapané zelí ? Připravte si kysané zelí do sklenic od blogerky Andrey Motlíkové.


A nemusí to být hned celý soudek, lze ho naložit do sklenic. Pokud ještě nevíte jak je zdravé, přečtěte si více o zelí zde. Jednou z možností, jak se chránit před sychravým podzimem, je jíst taková jídla, která nám dodají potřebné vitamíny.


Kvašené zelí je známé pro svůj blahodárný vliv na lidské zdraví. Soudek s větším obsahem má. K podobnému efektu, měknutí zelí v nádobě, dochází v jarních měsících, kdy je nejvyšší čas zelí naplnit do sklenic a sterilovat.


Už naše babičky věděly, že kysané zelí je v zimě zásobárnou vitaminů i pozitivních bakterií pro zažívání. Pokud nemáte sklep, kam byste „zelák“ postavili, nevěšte hlavu. Stačí obyčejná zavařovačka a návo jak postupovat.


Potom zelí natlačíme do l sklenic tak,aby v každé byla i šťáva a zavíčkujeme.

Dáme je na plechy nejlépe k topení nebo . Ludmila Housovská z Brna připravuje tohle zelí už řadu let. Pokud doma nemáte kameninovou nádobu na kvašení zelí , můžete si tuhle zdravou dobrotu připravit rovnou ve sklenicích. Zelí kvašené ve sklenicích. Pak dělám zelí jen do sklenic né do zelňáku …abych až dojde zelí ze zelňáku měla salátové kysané zelí bez zavařování,to se jen napěchuje do sklenic a zavíčkuje a dá se do teple vykvasit posazené v nějaké nádobě protože jak kvasí nazvedne víčka sklenice a štáva občas vyteče ven kvasný proces trvá .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.