Jednoduchý nálev na okurky

Sladkokyselý nálev nejen na okurky. Výše uvedené ingredience používám, když se někdy stane, že mi zbyla jedna sklenice okurek , ale již nezbyl nálev. V mnohých rodinách se recepty na nálev na okurky předávají z generace na generaci. Někdo zas zkouší stále něco nové.


Nabízíme několik praxí ověřených receptů, jak udělat nálev na okurky.

A jako bonus recept na hanácké rychlokvašené okurky. Nevařený recept na nálev určený k nakládání okurek. Ahoj Ivanko a všecny ostatní děvčata - i když tento nálev zvládne i málo šikovný mužský.


Mám řadu let recept na zavařování okurek a všem, kterým jsem ho dala chutnal. Jeho jednoduchost spočívá v tom, že se okurky narovnají do sklenic ( 7litrů ). Mezi okurky narovnáme kolečka cibule a mrkve. Dolijeme vodou na l, dobře vše promícháme.


Jednoduchý nálev na okurky příprava receptu: Příprava receptu Jednoduchý nálev na okurky : Ocet, cukr a sůl dáme do nádoby.

Okurky pak sterilujeme minut při °C. Na dno dáme asi pět koleček mrkve, dvě kolečka křenu, trochu cibule, narovnáme okurky do poloviny sklenice, opět dáme cibuli, mrkev, křen,. Zavařujete okurky podle léty ověřeného receptu, který se dědí z generace na generaci, a vy na něj nedáte dopustit? A co takhle vyzkoušet rodinný poklad někoho jiného?


Vybrali jsme pro vás nejlepších receptů našich čtenářů. Na otázku, proč Traudel nevyzkoušela manželčin recept, jsme se dozvěděli, že okurky byly připraveny přesně podle návodu mé ženy. Jak ale vybrat ty správné okurky a jaký je nejlepší nálev. Nálevy na okurky se připravují několik dní před zavařováním, získají tak silnější chuť koření. V prodeji jsou různé již hotové přípravky - například Deko nebo Nova,.


Tímto jednoduchým způsobem se ve většině případů podaří zabránit převaření okurek. Zkusit to můžeme podle starého domácího vesnického receptu. K přípravě okurek budeme potřebovat litry vody, litr octa, dkg soli, dkg cukru, kusů . První recept máme od babičky. Jedná se o klasický jednoduchý nálev.


Druhý recept je na klasické znojemské okurky. Třetím receptem jsou populární rychlokvašky. Jak jednoduše zjistit množství nálevu ?

Na to vám poslouží jednoduchý pokus. Do sklenice nakrájejte okurky a až k okraji sklenici zalijte vodou. Vodu poté přelijte do odměrky. Množství, které se vám na odměrce ukáže, poté vynásobte počtem připravených sklenic. Ze všech surovin na nálev si uvaříme.


A necháme ho vychladnout. Neodsřeďuju, jednoduše pak vyjmu mokré okurky. Například klasické, našimi babičkami milované, rychlokvašky, z většiny domácností vytlačily okurky nakládané v octu. Nic proti této pochoutce, zvláště kornišonky jsou opravdu výtečné, jenže rychlokvašky v slaném nálevu jsou nejen chutné, ale k tomu velmi zdravé a recept na jejich výrobu je opravdu velmi jednoduchý. Ačkoli nepatříme mezi příznivce umělých sladidel, tyhle okurky jsou prostě božské.


Pokud se vám sacharin příčí, dejte do nálevu celkem 2g cukru. Namísto okurek můžete naložit i drobné cukety – omyjte je, osušte a nakrájejte je na kolečka, zalijte lákem a sterilujte stejným způsobem jako okurky. Kolik ho budete potřebovat? Můžete vyzkoušet jednoduchý pokus.


Naplněnou nádobu zalijte k okraji vodou a tu pak přelijte do odměrky. Zjistítě přibližný odha který jen vynásobíte počtem připravených zavařovaček. Návo jak sterilovat sklenice najdete na videu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.