Domácí sirup z máty

Citrony omyjeme, na minut je ponoříme do vody s octem a opláchneme. Tím je zbavíme špinavého konzervačního potahu. Citrony nakrájíme na plátky, přidáme k mátě a zalijeme vodou.


Necháme asi jeden den marinovat . Tento recept je univerzální a dá se použít místo máty jakékoli jiné bylinky, které máte rádi – meduňkový, mateřídouškový, šalvějový, heřmánkový a další nebo si můžete udělat mixované sirupy , například mátovo-bazalkový, který je také moc dobrý nebo květové sirupy – pampeliška, sedmikrásky, fialky, růže . Použití mátového sirupu.

Rozředíme sirup vodou podle chuti, přidáme šťávu z citronu, pomeranče nebo grepu, v létě pár lístků čerstvé máty nebo pár kousků nakrájeného vychlazeného . První ovoce už dozrává a bylinky začínají mít tu správnou sílu. Tentokrát jsem se vrhla na sirup mátový. Připravila jsem si: větší svazek máty. Slovenské jedlá a medzinárodná kuchyňa.


Recepty pre chutný život. Když jsem byla malá, maminka na moje obtížné zažívání měla jen jednu medicínu a to mátový sirup nebo mátový čaj. Léty jsem se s mátou natolik sžila, že si mátový čaj vařím dodnes.


Do většího hrnce dejte vařit vodu a přidejte cukr (1L=1kg cukru) a přiveďte k varu.

Natrháte nebo koupíte mátu, kterou nasekáte na menší. Máta : pěstování a využití máty. Uchovejte si vůni máty po celý rok. Dopřát ji můžete, ovšem bez alkoholu, i dětem. Stačí uvařit jednoduchý sirup z čerstvé máty , který použijete pro přípravu lahodné limonády.


Jestli vám na zahrádce roste máta a nechcete ji uchovávat na zimu jen sušenou, případně pokud už máte sušené máty dost, využijte ji a vyrobte z ní domácí mátový. Limetky nakrájíme a kostičky i se slupkou. Společně s mátou je rozmixujeme v mixéru. Rozmixovanou směs zalijeme sladkou vodou a necháme louhovat na hodin. Hotový sirup přecedíme a nalijeme do připravené láhve.


Má také příznivý vliv na imunitu vůbec a jako prevence proti nachlazení. Ale na druhý deň sa môžete tešiť na zdravý domáci bylinkový sirup , z ktorého je nie len vynikajúci čaj, ale aj malinovka. Medovka nie len uspáva, ale aj zlepšuje pamäť, náladu, ale pomáha aj pri žalúdočných problémoch a má silnú protivírusovú a antibakteriálnu schopnosť. Mäta zasa zlepšuje aj celkovú . Mátový sirup lze používat nejen na slazení běžných nápojů, ale je výborný i do . Vhodný na trávení, nechutenství, plynatost.


Má příznivý vliv na imunitu a působí preventivně proti nachlazení. Pomáhá jak při žaludečních i žlučníkových potížích. Ještě než vám tu představím slíbené další jahodové recepty, tak tu pro vás mám recept na domácí mátový sirup s citronem.

A protože bylo potřeba mátu ze zahrádky pomalu ostříhat, tak jsem se pustila do výroby domácího sirupu. Domácí sirupy jsou u nás doma hodně oblíbené. Sezona bylinek je právě v nejlepším. Rostou, kvetou, voní a chutnají. Pokud jich máte tolik, že nevíte, co s nimi, nebo byste si jejich aroma rádi uchovali i na zimu, máte několik možností, jak s nimi naložit.


Ak máte radi mätu máme pre vás tip, ako ju môžete zúžitkovať. Pripravte si mätový sirup , ktorý sa hodí na. Vyrobte si zdravý a osvěžující sirup z meduňky a máty.


Sirup můžete využít k přípravě domácích nápojů či jej využít k dochucení dezertů. K přípravě budete potřebovat následující suroviny: kusů máty (stonky s listy), kusů meduňky ( stonky s listy), kg cukru, l převařené vody.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.