Co nedávat do mikrovlnky

My jsme pro vás připravili věcí, které byste do mikrovlnky nikdy dávat neměli. Nikdy nedávejte čerstvé ovoce do mikrovlnné trouby. I když si to všichni nejspíš uvědomujeme, ale přesto musíme zopakovat, že kov je věc, která by rozhodně neměla přijít do mikrovlnky za žádnou cenu. NIKDY nesmíte dát do mikrovlnné trouby.


Ohříváme si v ní obě rozmrazujeme potraviny, rozpékáme pečivo k snídani.

Většina z nás si už život bez mikrovlnné trouby nedokáže ani představit. Je to neocenitelný pomocník, který šetří peníze i čas. Věděli jste ale, že některé potraviny a také nádobí byste do ní nikdy dávat neměli? Na tenhle ohřev byste jen tak nezapomněli, co dále do mikrovlnné trouby raději nedávat ? Dozvíte se, co byste rozhodně neměli dělat se svojí mikrovlnnou troubou a proč. To, co ve videu děláme, doma.


Každý, kdo už někdy strčil do mikrovlnné trouby talíř s kovovým okrajem, byl zřejmě překvapený tím, co se s ním začalo dít. Studenti Masarykovy univerzity v Brně vám předvedou, co byste do mikrovlnné trouby rozhodně dávat neměl nebo jak si můžete doma změřit rychlost světla.

Kovy do mikrovlnky nepatří! Napadlo vás někdy, proč nemůžeme vkládat kovy do mikrovlnky ? A proč plastové nádobí po ohřátí v . Více zajímavostí o vědě najdete na . Naopak nedůsledný ohřev může vyvolat dramatické průjmy a další nepříjemné zdravotní potíže způsobené zmíněnými bakteriemi. Riskantní je ohřívat v mikrovlnné troubě například vajíčka. Díky velkým teplotním rozdílům na povrchu a uvnitř snadno explodují a člověka popálí. Proto je dávejte do mikrovlnky.


Mikrovlnku používa určite takmer každý z nás, a tak nie je na škodu objasniť si, ktoré veci by sme do nej nikdy nemali dávať. O niečom si už možno počul, ale možno si nevedel, aké dôsledky môže zohrievanie niektorých vecí v mikrovlnke spôsobiť. Zničí spotřebič nebo vážně poraní vás. Některé věci do mikrovlnky nikdy nedávejte ! Další fotografie v galerii. Zničit mikrovlnnou troubu je velmi jednoduchá záležitost.


Existuje totiž řada věcí, které do ní není radno dávat. Zajímalo vás, co se může stát, když dáte do mikrovlnné trouby meloun? V kampani americké sítě rychlého občerstvení si to ve zpomalených záběrech můžete pořádně prohlédnout.

Slogan jižanské reklamy zní: „mikrovny zničí VŠECHNO! Mikrovlnnou troubu má doma snad každý, ale málokdo rozumí jejímu fungování. Výraz magnetron nezná skoro nikdo, a přitom je toto zařízení základem mikrovlnky. Co rozhodně do mikrovlnky nedávejte.


Experti z Masarykovy univerzity vydali druhý díl seriálu Badatelna. Znovu si hrají s mikrovlnkou , tentokrát jdou záměrně porušit vše, co je zakázáno v návodu. Co mikrovlnka udělá se lžičkou, alobalem, žárovkou či zářivkou? Je pravda, že kovové předměty do mikrovlnky nepatří?


Jsou pokrmy připravované v mikrovlnce skutečně nezdravé? Tento článek přináší odpovědi nejen na tyto, ale i na mnohé další otázky. Zabývá se mimo jiné také fyzikální podstatou mikrovlnného ohřevu. Stejně tak jako mnoho jiných objevů je i . Riad s kovovou výzdobou, plastové nádoby či niektoré druhy ovocia. Pred tým, než ich dáte do mikrovlnky , poriadne si to rozmyslite.


Je to u vás také tak, že se mikrovlnka zapíná v podstatě jen při ohřívání jídla nebo v případě, že potřebujete rychle něco rozmrazit? Možná je na čase to změnit, protože toho umí daleko víc. Chceme vám ukázat, že ji můžete využít častěji a ona se pro vás může stát skutečně praktickým pomocníkem. Do mikrovlnky nesmíš dát nic kovového (vodivého), protože to udělá ´zkrat´ a jednak se daný předmět extrémně zahřeje a jednak může dojít i ke zničení mikrovlnky (nadměrnou zátěží magnetronu - zdroje mikrovln).


V případě vodivého prstence (zlatého okraje) se jedná o . Co nedávat do mikrovlnky. Tentokrát se dozvíte, co byste rozhodně neměli dělat se svojí mikrovlnnou troubou a proč.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.