Pánev na pražení kávy

Pražit na pánvi je jednoduchý způsob jak si doma připravit zaručeně čerstvou kávu , která bude navíc s puncem vaší vlastní výroby. Samotné pražení není nijak obtížné a ani časově náročné. Je třeba připravit se na to, že káva začne časem značně kouřit a uvolňovat slupky, které mohou poletovat.


Podobně, jako jsme vám připravili fotodokumentaci pražení v horkovzdušné troubě, přinášíme vám i pražení v nerezové pánvi , které je svým výsledkem srovnatelné s pražením v Etiopii, které se praktikuje do dnešních dnů. Pražení bohužel není tak stejnoměrné jako při využití horkovzdušné trouby. Jediné, co budete potřebovat, je větší hlubsí pánev , samozřejmě nějaký zdoj ohně, tedy sporák nebo plotýnka, ale určitě je možné kávu pražit i venku na ohni.

Dále potřebujete něco ke zchlazení. Buď vodu v rozprašovačí nebo třeba zchlazený pečící plech. V neposlední řadě si budete potřebovat zelená syrová zrnka kávy.


Kč - BUBÍNEK, PÁNEV NA PRAŽENÍ KÁVY. Pánev se skládá ze tří částí. Spodní část má tvar polokoule, dlouhé kovové držadlo s dřevěnou rukojetí sloužilo ke vkládání pánve na oheň. Horní část tvaru polokoule tvoří víko nádoby, na něm je plechový štítek s nápisem „PRIVILEGIUM J. Ve víku je otvor, kterým je vedeno kovové držadlo drátěného kulovitého .

Jednalo se pravděpodobně o pražení kávy v pecích nebo na pánvi. První opravdové pražičky, podobné těm, které se používají v současné době, se začaly objevovat až ve druhé polovině 18. Proces pražení byl velmi dlouhý - trval více než hodinu. Přitom bylo maximální množství upražené kávy na . První dochované záznamy o pražení kávy pochází z Egypta a Jemenu a datují se k počátku 16.


S největší pravděpodobností se tehdy pražilo v pecích nebo na pánvi a obvykle bylo pražení považováno za výjimečnou událost. Ostatně na pánvi (plechu) se v Etiopii, odkud má káva podle všeho svůj půvo praží . Teplotu v tomto případě odhadujeme. Při pražení v troubě si ji můžeme nastavit na teplotu 2stupňů Celsia.


Kávu můžeme pražit v troubě nebo na hrubé pánvi , ale je pomalý a nedokonalý postup, který si vyžaduje stálý dohle jakmile zrna ztmavnou, musí se co nejrychleji ochladit, aby se zabránilo ztrátě éterických olejů a aby se zachovala kvalita a vůně kávy. Neznáte někdo technologii pražení? Základem pražení je široká pánev a míchání při dobré teplotě. Současný způsob pražení je dokonalejší než historické způsoby, při kterých se zrna pražila na pánvích nebo bubnech nad otevřeným ohněm, ovšem princip pražení zůstává stejný. Pražení probíhá za vysokých teplot a vytváří se při něm velké množství prchavých látek, které jsou nosiči chutě a vůně kávy , proto je pražení.


Dalších fotografií v galerii. Kávová zrna obsahují velké množství bílkovin, sacharidů, lipidů a samozřejmě kofeinu. Doma můžeme kávu upražit na pánvi , v troubě, případně v stroji na . Pražit se dá ledacos: kukuřice, jedlé kaštany, ovesné vločky a ječmen.

Dýňová semínka a arašídy. V továrně na to mají velké stroje, já se rozhodl pro nejjednodušší metodu, která se pro kávu používá od nepaměti. Připravil jsem si pánev se silným . Přichází na řadu nejakčnější část celého návodu.


Malé množství kávy vsypeme na pánev tak, aby pokrývala pouze dno. Zapneme cestoví beníznový vařič a na prudkém ohni za stálého míchání kávu zahříváme. Káva začne oranžovět, hnědnout a přibývat na oběmu. Jakmile dojde k prvnímu . Kávu si můžete upražit i doma, pokud ve specializovaném obchodě zakoupíte zelená zrna.


K tomuto účelu se vyrábějí speciální pánve. Použít lze rovněž horkovzdušnou troubu. Je nutné počítat s určitou setrvačností procesu pražení , takže je potřeba zrna z trouby vyndat dříve než zcela zhnědnou.


Obrázek Roasting coffee in a pan in the kitchen fotografie, snímků a reklamní fotografie. Pokud nechcete mít vysoké náklady, můžete si kávu pražit na pánvi. Doporučuje se předehřát si pánev na 2– 2stupňů. Pro kontrolu existují teploměry. Jestli kvůli tomu nechcete žádný pořizovat, můžete to zkusit odhadnout.


Kávu na pánev dejte v jedné vrstvě. Mezi zrny však musí být dost místa. Abychom tedy byli upřímní, musíme říci, že kávu si můžete upražit na obyčejné pánvi, nebo v mikrovlnné troubě, případně i troubě nebo přímo se speciální pánví na pražení kávy. I tak lze kávu doma slušně upražit a připravit ke konzumaci. Ale ruku na srdce, kdo bude domů kupovat kvalitní pánev na . Dělať té doby o sobě odebere železa Nebo železo (v každém prípade - NE Hliník ), pánev Dobře ji teplo.


Sušené fazole nalít na ni vrstvu ne Více než dva centimetry, DAT pánev na mírném ohni Velmi. MICHA se káva v procesů pražení Musi Být nepřetržitě - to je lepší použít Profesionální TENTO Ucel .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.