Rohlíky z kypřícího prášku

Domácí rohlík už rozebírají maminky na webu eMimino. Podívejte se na jejich rady a. Ahoj holky, chtěla sem se zeptat na nějaký recept na domácí housky nebo rohliky , a co se stane když místo droždí dám Prdopeč. Droždí není alternativou prášku do pečiva.


Rohlíky z kypřícího prášku recepty, které budete milovat.

Minulo se vám doma pečivo a nechce se vám do obchodu? Připravte domácí rohlíky a věřte, že z obchodu je už nikdy nekoupíte. V míse smícháme tvaroh, mléko, vejce, olej, sůl.


Přidáme mouku prosetou s kypřícím práškem do pečiva a vypracujeme hladké těsto, z kterého tvoříme malé housky nebo rohlíky. Potřeme je rozšlehaným vajíčkem a posypeme sezamem, mákem, zrníčky soli apod. Housky ze slaného tvarohového těsta pečeme v předehřáté . Je kypřený jedlou sodou nebo kypřícím práškem , proto vám ušetří čas, který jiný chleba tráví kynutím.

Damper byl vlastně stvořen pro to, aby byl jednoduchý. Upéct kvalitní rohlíky je práce tak na hodinku a když si přivstanete, můžete je mít vyndané z trouby dřív, než se vzbudí ostatní členové rodiny. A když si těsto připravíte večer, půjde to po ránu ještě rychleji. Abyste se vyvarovali začátečnických chyb, vybrali jsme ten nejjednodušší recept a vyzkoušeli ho krok. Těsto zaděláme z půl kila polohrubé mouky, špetky soli, jednoho kypřícího prášku , 2gramů tuku a vejce.


Jen v případě, že by se nespojovalo, přidáme jednu dvě lžíce vody (mléka, smetany, piva, vína…). Kromě soli můžeme těsto (nebo jeho části) ochutit . Předehřejeme si troubu na 200°C. Plech vyložíme pečicím papírem.


Do velké mísy nasypeme mouku, kypřicí prášek , cukr, na plátky nakrájíme máslo, . K prosáté mouce přidáme, sůl, rozmarýn, olivový olej a vše zalijeme teplou vodou. Směs nejdříve mícháme metlou v míse a pak z ní pouze . Do mísy s vodou za stálého míchání postupně přisypáváme mouku a ke konci . Když už je těsto na plechu, s mokrými rukami jde překvapivě dobře transformovat kopečky na budoucí housky nebo rohlíky. HOUSKY Z PRÁŠKU DO PEČIVA.

Pokud byste radši pizzu z kynutého těsta, přidejte lžičku cukru a pochopitelne vynechte kypřící prášek a nahraďte ho droždím. Rozmíchám, přidám truchu hrubé mouky na řídkou kašičku, pak nakrájené rohlíky a přisypávám hrubou mouku do správné hustoty. Ke konci přidám s moukou prášek do pečiva. Vytvaruji šišky a mohu hned vařit.


Vařím při mírném varu (jinak prasknou) pod poličkou min. Do mísy dáme polohrubou mouku, vejce, nakrájený starší rohlík , sůl, kypřící prášek do pečiva, vodu a dobře promícháme. Z těsta vytvoříme knedlíky, které dáme vařit na páru.


Houskový knedlík s práškem do pečiva nakrájíme na plátky a podáváme jako výbornou přílohu k různým . Připravíme si kvásek (z mléka, droždí, lžičky cukru a trochu mouky). Do mouky přidáme sůl, majonézu, vykynutý kvásek a propracujeme těsto,. Mouku prosijeme, přidáme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.