Odvod kondenzátu z digestoře

Sběrač kondenzátu Haco je vhodný pro použití v odvětrávacím systému, kde je velký rozdíl teplot a dochází k tvorbě kondenzátu. Nejčastějším případem je odvod výparů z kuchyňské digestoře , kdy ventilační potrubí vede skrz střechu. V některých případech se může stát, že při odvodu páry při práci digestoře v odtahovém režimu v odtahovém potrubí vzniká kondenzát ( kondenzát je sražená vodní pára – tedy voda). Pára se sráží například ve špatně izolovaném odtahovém potrubí například při průchodu potrubím nezateplenou půdou.


Neuvěřitelně zfušovanou práci, nekvalitní provedení a někdy i legrační řešení vidí stavební inspektoři při prohlídkách nemovitostí.

Oslovili jsme čtyři firmy, aby vybraly nejzajímavější šlendriány a kuriozity českých bytů, domů a jiných nemovitostí. Digestoře jsou ale vybaveny tukovými filtry, takže by k . Jak vést odtah od digestoře ? Pokud se rozhodnete pro montáž vaší DIGESTOŘE svépomocí, rádi Vám poskytneme odborný poradenský servis. Neváhejte nás kontaktovat ZDE . VÝPUSŤ KONDENZÁTU A KONDENZAČNÍ JÍMKA. Je zapotřebí všude tam, kde vzniká přechod teplého a studeného vzduchu (při odtahu teplého vzduchu směrem ven) nebo při odsávání par (ventilátor do koupelny, kuchyňské digestoře ).

Hadice k výpusti kondenzátu pro odvod vody, šíře mm. Pokud je ventilátor připojen na svislé potrubí, je nutno v nejnižším místě potrubí nainstalovat odvod kondenzátu s pachovým sifonem tak, aby kondenzát neprotékal ventilátorem. Stejné pravidlo platí při použití potrubních ventilátorů TD , RM, RK, TDM apod. Umístění ventilátoru nebo talířového ventilu . Koukala jsem na odkaz, ale tam je jen odvod kondenzátu.


Pořád mi není jasné, jak se ten kondenzát dostane zrovna do té trubky, která ho má odvádět. Vždyť voda teče dolů, těžko se bude strefovat zrovna do té díry, která tam na boku je. Nikde jsem ho na netu nenašla.


Výpusť kondenzátu 1a 1pro potrubí EPE (HR-WTW) - 1mm. Kondenzační kus je vhodný pro odvod konendzátu vznikajícího v potrubí při jeho nedostatečné izolaci nebo pokud je vzduch vyfukován např. Svoje úskalí má potrubí vedené svisle přes střechu, může zde vznikat nekontrolovatelný komínový tah (únik tepla), kondenzace vodních par a problém s dodržením. Budete-li digestoř provozovat s vnějším odtahem ( odvod nasátého vzduchu mimo dům), je třeba na výstupní hrdlo odsavače instalovat zpětnou klapku, která . Zkuste to zaizolovat vatou.


Pokud se dělá vývod digestoře svisle nahoru přes střechu, musí se udělat odvod kondenzátu. V komínku digestoře kondenzuje (mírně) teplý vzduch, který když není zapnuta odchází samovolně a pomalu a tudíž se stačí prochladit až k bodu kondenzace.

Ten teplý vzduch je vytlačován chladným který vniká do domu hlavně spodem prahů a oken. K záchytu je určen výrobek zvaný lapač kondenzátu , který se vkládá do . U vertikálního potrubí použijte vhodný kondenzační kus s odvodem kondenzátu do kanalizace, který umístíte do potrubí v blízkosti ventilátoru, nebo do. Doporučujeme: při napojení na potrubí 1mm (od digestoře ke kondenzační jímce) doporučujeme pro výstupní úsek použít potrubní systém 1mm . Pachy z připravovaných pokrmů nejsou ten největší problém, který nefunkční digestoř představuje. Mnohem víc vadí vlhkost vzduchu. Ideální tedy je, když můžete použít.


Zabrání se tak tomu, aby se kondenzát sražený do kapek vracel zpět do kuchyně. Kapající kondenzát ale není . V období od konce jara až do podzimu (v závislosti na venkovní teplotě) se žádný kondenzát ve výfuku u pasivních jednotek bez chlazení tvořit nebude a je možné jej úplně uzavřít. Nejlépe je udělat kompromis - spád směrem k digestoři , akorát mít digestoř připojenu přes koleno tak, aby kondenzát nekapal do digestoře , ale držel se v zaslepené části kolena. Připrav se, že hlavně v zimě se ti to bude plnit vodou, takže puntičkáři si udělají i odvod kondenzátu přes suchou klapku do . Záleží na typu a výkonu digestoře.


Tedy na tom, jaký je požadovaný odvod vzduchu z pracovního místa. Dále je potřeba potrubí uspořádat tak, aby případný kondenzát nestékal do digestoře a neodkapával z ní. Nejenže zabraňuje pronikání studeného vzduchu zvenčí, ale zároveň brání úniku teplého vzduchu z místnosti a následné tvorbě kondenzátu v potrubí.


Zpětná klapka většinou nebývá součástí standardní výbavy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.