Jogurt v troubě

Ohřejeme mléko zhruba na 80°C a necháme vychladnout na 50°C. Přidáme bílý jogurt a nalejeme do skleniček. Dáme na plech a šup s tím do trouby ,. Velmi jednoduchý recept na hustý osvěžující bílý jogurt plný mléka a upečený v troubě.


Dáte sklenicky s jogurtem do papinaku a pod perinu? Zatím jsem dělala jogurt jen v el.

Chtěla bych zkusit bez trouby. Dělám jogurt z litru max. Já nevím, pokusy s troubou mám za sebou a máte pravdu, taky z toho . Při teplotě nižší než stupňů by se nám potřebné laktobacily totiž nenamnožily.


Do mikrovlnné trouby si vložíme na pár sekund zavařovací sklenice, aby se nám zahřály a případně ještě sterilizovaly. Tento krok při výrobě domácího jogurtu bez jogurtovače, respektive i jeho uskladnění, je také důležitý, . Naplníme do sklenic (bez víček). Vyhřejeme troubu na celsiusů a vypneme jí ( ideálně na 4 ale to žádná trouba co znám neumí :) maličko odvětráme a umístíme do ní sklenice na 6-hodin.

Po 6-hodinách sklenice uzavřete a dáte chladit do lednice, po 2-hodinách už máte jogurt výborný ke konzumaci. Poté vmíchám jeden malý jogurt selský a jeden vanilkový cukr. Hrnec vložím do elektrické trouby na 5-hodin a dám na 50stupňů, což je naprosto stejně velká spotřeba elektriky jako u zapojeného jogurtovače:) Do hotového jogurtu dávám různé příchutě. Doporučuji: V hrnečku rozpustím asi půl lžičky dobré instantní kávy. Skleničky s jogurty zabalit do peřin a nechat je tam přes noc.


Třetí možností je elektrická trouba. Troubu na chvíli zapnu na nejnižší teplotu. Jogurty strčím dovnitř a už se o víc nestarám, nechám je přes noc zrát. Ráno je již možno je konzumovat. Při zrání se živé kultury o překot množí a tím . Maso (vepřové) pokrájíme na plátky, po stranách nakrojíme, aby se nám při pečení nekroutily, naklepeme a jemně osolíme.


Kuřecí řízky můžeme zmenšit na menší medailonky, nebo prokrojit na slabší plátky, jemně osolíme. Krůtí maso nakrájíme na plátky a jemně osolíme. Jogurt ve větší misce smícháme s vejcem, . Mléko ohřejeme asi na 80°C a necháme vychladnout na 50°C. Sklenice naskládáme na plech a dáme do trouby předehřáté na 40°C.


Necháme v troubě nejméně hodiny, dokud jogurty neztuhnou . Já skleničky dávám na hodiny do vyhřáté trouby a udržuji v troubě po celou dobu teplotu stupňů.

Při této fázi jsem otestovala moji novou troubu , nastavila udržovací program na st. Potom jogurt vyndáme z trouby a skladujeme ho v lednici. A domácí jogurt je připravený ke konzumaci.


Mohlo by vás zajímat: brambory, brambory v troubě , jednoduchý recept, jogurt , pečené brambory, příloha, slané brambory, snadný recept, turecké brambory, . Krok 4: Stabilní teploty nejlépe docílíte pomocí trouby : i s hrncem ji vyhřejte na stupňů, poté vypněte a jogurt v ní nechte přes noc. Rozpustim ji v malé lžičce horké vody a . A mléko z automatu bych neničila, i když je fakt, že v Tvém případě asi trocha paranoi neuškodí, ale jinak mlékko z automatu je v pořádku, je to normální mléko a všechno ostatní kolem je akorát hysterie. Vím, že někdo dělá jogurt v troubě , ale osobně jsem to nikdy nezkoušela a dělala ho jen v jogurtovači. Když je venku vedro jako před dny, stačí je dát vyvenčit na balkón. To už nás ale asi letos nečeká, takže můžete dát skleničky do trouby , pokud vám hřeje na tak málo, nebo jako já použít peřinu a . Cenově si bohužel moc nepolepšíte, ingredience jsou poměrně nákladné, ale výslednou . Bez Instant Potu bych se do jogurtu nikdy nepustila.


Zkusila jsem to jednou podle receptu, který jogurt nechává zrát v troubě , ale nepodařilo se, protože jsem pravděpodobně nedosáhla vhodné teploty pro zrání kultur. Pokud byste to přece jen chtěli vyzkoušet, recept najdete třeba na stránkách Nom Nom Paleo. Lososa položte na plech vyložený pečicím papírem (kůží dolů) a potřete ho ochuceným jogurtem.


Regály obchodů jsou přeci plné jogurtů nejrůznějších příchutí. Milovníci svěžích chutí sahají po ovocném potěšení, konzervativci po.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.