Jak ušetřit vodu v domácnosti

Spotřeba vody v domácnosti Více než třetina spotřeby vody v domácnosti připadá na sprchování a koupání. V těsném závěsu je splachování toalety, praní prádla a úklid tvoří jen z celkové spotřeby vody. Jak snížit spotřebu vody v domácnosti 1Koupání a sprchování Až po okraj napuštěná vana plná horké vody s . Z kohoutků v kuchyních,.


V tomto článku se ale zaměřme na drobnosti, které nám i bez stavebních úprav pomohou šetřit vodu : . Milujeme koupání a obden si napouštíme plnou vanu horké vody?

Pak je dobré, i když máme v koupelně spoustu místa, volit raději vanu střední velikost než velkou. Ta může mít objem až 3litrů, vany střední velikosti o sto méně. A to už je na účtu za vodu znát. Připravil jsem pár tipů, jak můžete ušetřit na vodě. Cena za kubík vody stabilně roste, není ale důvo aby stoupala i naše spotřeba.


Také každý rok doplácíte za vodu a ještě vám zvyšují zálohy? Jak ušetřit za vodu a neomezovat se? Chcete ušetřit peníze v domácím rozpočtu a zároveň chránit zdroje pitné vody?


S dostupnými technologiemi je možné ušetřit až vody a při úsporném hospodaření s vodou můžete ušetřit ještě víc.

Při krátkém sprchování v porovnání s koupáním ušetříte množství teplé vody a . Vodu potřebujeme k přežití i ke spokojenému životu. A přitom jí někdy úplně zbytečně plýtváme. Vstanete, dojdete si na WC, umyjete si ruce, vyčistíte zuby, postavíte na čaj.


Během dne těch čajů bude ještě několik, návštěv koupelny jakbysmet, k tomu budete vařit, mýt nádobí, možná prát, uklízet, zalévat . Voda, stejně jako vzduch, je základní podmínkou života na naší planetě. Chytře šetřit vodu přitom můžeme v domácnosti na mnoha místech. Proč zbytečně vyhazovat peníze, když se dají ušetřit.


Mnohdy stačí držet se osvědčených doporučení. Třeba docela obyčejné rady používat při čištění zubů kelímek s vodou a nenechávat téct vodu zbytečně proudem. Zbylá voda proteče při mytí nádobí, vaření, přípravě nápojů nebo zalévání rostlin v domácnosti či na zahradě.


Na čištění zubů používejte kelímek – jestliže vodu necháte téct po celou dobu čištění, což jsou v průměru minuty, vyteče – litrů, zatímco . Vodou lze v domácnosti šetřit hned několika triky! Když přidáte do bubnu pračky gumové míčky, zlepšíte tím proces praní prádla, ušetřít vodu a můžete použít jen polovinu pracího prášku. Témata: voda, úspora, úspora vody, jak ušetřit vodu v domácnosti , praní, mytí nádobí, čištění zubu, splachování . Na druhém místě je v domácnosti WC, na splachování toalety každý z nás potřebuje přibližně litrů denně. Ač se spotřeba vody v České republice postupně snižuje, stále máme rezervy. Tipy na jednoduchá zařízení a rady, jak snížit spotřebu vody až o polovinu a ušetřit tisíce korun ročně.


Abyste neplatili horentní sumy, přinášíme několik tipů a praktických ra jak lze poměrně snadno a rychle snížit spotřebu vody ve vaší domácnosti o desítky procent.

Dešťová voda lze využít na zalévání zahrady, splachování i praní. Vody máme v naší době dostatek - nikdo netrpí žízní ( v našich končinách). Zdá se, že je vše v pořádku. Ale mnohým nedochází, že pitnou vodou (tou nejdražší) se neskutečně plýtvá. Jak můžeme obhajovat sprchování se desítkami litrů vody k pití?


Speciální projekt Týden vody zkoumá, jak čelit nedostatku vody, který Česku podle mnoha odborníků do budoucna hrozí. Radiožurnál se na problém podíval z pohledu obyčejné rodiny se dvěma dospělými a třemi dětmi. Hrajeme společně hru o vodu. Zkoušíme, kolik se dá v běžné domácnosti ušetřit , když . Každá kapka vody se počítá.


Proto vám přinášíme tipů na úsporu vody, za které vám peněženka určitě poděkuje. Když si čistíte zuby nebo se holíte, vypínejte vodu. Necháte-li vodu téct, můžete za minutu vyplýtvat až litrů vody. Nemyjte nádobí pod tekoucí vodou.


Odtok ve dřezu uzavřete špuntem, nádobí ponořte . G určí činnosti, na které není nutné. Pitnou vodu ze zdroje v Březové, která je do Brna přiváděna zvlášť I. Tak já určitě doporučuju zbytečně nesvítit v místnostech, kde zrovna nikdo není. Spousta lidí večer běžně svítí ve všech místnostech.


A pak mě ještě napadá, jak lze ušetřit za vodu. Stejně tak použít i vodu. Tak koukám, že se tu rozbíhají zajímavé diskuse na téma šetření.


Chtěla jsem se s vámi podělit o zkušenost, jak šetřit vodu u ručního mytí nádobí. Před několika měsíci jsem někde četla, že Francouzi při ručním mytí nádobí postupují tak, že si hodně namočí jen .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.