Výměna těsnění u vodovodní baterie

Kapající kohoutek dokáže vyplýtvat spoustu vody a navíc jste neustále rušeni otravným hlukem dopadajících kapek. To jsou dva velmi dobré důvody k opravě. Příprava, vyndání ventilu. Nejprve je nutné vypnout vodu.


Raději si tento krok třikrát překontrolujte, protože jakmile jednou povolíte ventil kohoutku a voda nebude . Za vodu z kapajícího vodovodního kohoutku zbytečně platíte peníze.

Příčinou je u šroubovacích kohoutků obvykle opotřebení kroužku u ventilu, nebo netěsnost jeho sedla. Oprava kapajícího kohoutku není náročná a většina alespoň trochu šikovných kutilů. Praktická ukázka výměny kartuše a těsnění u kuchyňských směšovacích baterií BLANCO.


Postup, jak snadno vyměnit kartuši umyvadlové baterie. Nejde jen o to, že výměnou celé baterie pak trpí vzhled koupelny, nevypadá pěkně, když je jiná na umyvadle a jiná třeba ve vaně, nepominutelné jsou i. Dalším kritickým místem se může stát těsnění po obvodu keramického tělesa, do kterého je přiváděna teplá a studená voda z domovního rozvodu. Ačkoli páková baterie vypadá nerozebratelně, dá se poměrně jednoduše opravit.


Pořízení náhradních dílů.

Sada pro opravu kohoutkových vodovodních baterií obsahuje většinou kompletní set o-kroužků a těsnění potřebných k výměně. Jestliže je průtok vody nestabilní či slabý, je možné . Ačkoli jsou dnes již běžné pákové vodovodní baterie , starší armatury se šroubovacími kohoutky nejsou zdaleka muzeálními kousky. Výměna gumového těsnění.


S výjimkou spojů, jejichž těsnost zajišťuje plastický či elastický element (fíbrové nebo gumové těsnění ), musíme neprostupnost pro kapalinu zajistit utěsněním závitu. Pro kutily přichází v úvahu několik způsobů utěsnění šroubového spoje. S těsněním vodovodního šroubení přijdeme do styku nejčastěji při . BOX 050R - postup montáže.


Montáž nástěnné sprchové baterie. Rozdělovače princip činnosti. Demontáž nástěnné baterie. Myslím, že výměna kartuše nepomůže.


Vypadá to, že to teče kolem otočného ramínka. Tam budou patrně O kroužky nebo něco podobného a bude to . Docela na začátku byste si měli ujasnit, zda je výměna opravdu nutná. Pokud máte klasickou baterii se dvěma kohoutky, možná prostě chcete baterii pákovou. Pokud ale jen kape voda a vy nechcete pákovou baterii , stačí pochopitelně vyměnit těsnění či ventil.


V případě že kape voda z ramínka vodovodní baterie pokud je ventil uzavřen, je z největší pravděpodobností nutno vyměnit těsnění na spodku ventilové vložky.

Vyšroubujte jistící šroubek těsnění a vyměňte gumové těsnění ventilové vložky za nové stejných rozměrů. Jestli výměna nepomůže a baterie stále kape, nebo jestli. Důležité je promazání tohoto typu těsnění vazelínou (či sádlem apod.), což podpoří konzervaci, a zabrání tak případu, že těsnění po čase ztratí svou funkci. Při dotahování šroubů je potřeba postupovat pomalu a střídavě. Příčinou kapajícího kohoutku vodovoní baterie je většinou vymačkané těsnění u vršku v případě baterie s otočnými kohoutky nebo kartuše u pákových vodovodních baterií , stačí tedy vyměnit dané těsnění.


Určitě nezapomeňte také pročistit průtokové otvory, protože mohou být zanesené vodním kamenem. Levné baterie mají převlečnou matici a na raménku O kroužek. Ty trochu dražší mají matici, která je těsněná v těle baterie fíbrovým kroužkem a vlastní raménko, které jí prochází, má O kroužek. Pak je tu možnost, že je raménko v místě průchodu maticí používáním tak . Směšovací baterie nebo jednoduché vodovodní kohoutky se v průběhu dne používají často a projevuje se u nich opotřebení– také v důsledku usazování vodního kamene.


Nejen jednoduché opravy, jako například výměna porézních těsnění , nýbrž také výměna kompletní armatury jsou úkolem, které bez problémů zvládne i . U pákové baterie postačí jedna matice. Obě matice je nutné střídavě odšroubovat. Po skončení této činnosti je možné původní vodovodní baterii bez překážek vyndat. Pokud nová vodovodní baterie postrádá v balení těsnění , měli bychom ještě zvýšit opatrnost a snažit se, aby se staré těsnění zbytečně .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.