Rybízová marmeláda bez cukru recepty

Neexistuje žádný univerzální recept na nejlepší marmeládu , ale moderní trendy velí – vyhýbejte se chemii, uberte cukru , nevařte dlouho, abyste měli ve skleničce marmeládu , která bude šťavnatá, bude chutnat po ovoci a nebude přeslazená. Výrobu marmelády bez vaření nezvládnete, takže se snažte dobu zahřívání i teplotu omezit na nejnutnější minimum. Z černého rybízu není dokonce problém vyrobit marmeládu úplně bez vaření a to podle následujícího receptu.


Nezapomeňte ale na zásadu naprosté čistoty – sklenky umyjte nejlépe v . Co rodina, to oblíbený recept na domácí marmeládu.

Ovoce je však přirozeně sladké a často nepotřebuje tolik přidaného cukru , které se obvykle u výroby marmelád používá. Já přidávám ke kyselejšímu ovoci agávový sirup nebo me ale některé sladší kousky nechávám klidně bez slazení. Navíc v kombinaci s vyšším množství cukru marmeláda ztuhne bez přísad do druhého dne, radí specialistka na zavařování Dana Šmídková.


Já to připravuji podle klasického receptu , jen čistá rybízová šťáva a cukr. Léto vrcholí a my si doma užíváme všechny druhy ovoce, které nám příroda právě nabízí. A protože toto období je velmi krátké, tak si pomalu začínám dělat zásoby na zimu.


Letos se opravdu urodilo hodně ovoce.

Dostala jsem od kamarádky bedýnku broskví, tak jsem se rozhodla konečně zkusit udělat . Odrazují vás od domácího zavařování ta kvanta cukru , která přijdou do každé sklenice? Použijte místo něj špetku soli. Zkuste to s jablky či hruškami podle receptů makrobiotičky Dagmar Lužné. To bylo první, co člověk pocítil na jazyku, když ochutnal meruňkovou marmeládu od blogerky Venduly Svobodové.


Základní recept a ingredience jsou také velmi prosté. Z ovoce jsme vybrali meruňky, jejichž sezona vrcholí, jiné ovoce může potřebovat jiné množství cukru nebo pektinu. Na přípravu domácí rybízové marmelády stačí jen: rybíz cukr sporák zavařovací sklenice. Než se pustíme do výroby rybízové marmelády , pár stručných informací o rybízu.


Dužina bobulí je rosolovitá a volně obklopuje semena rybízu. Rybíz jsou plody meruzalky. Náš recept vám poradí, jak si připravit domácí rybízový džem nejen bez chemie, ale i bez zrníček. Jaký je rozdíl mezi džemem a marmeládou ? Rozdíl mezi džemem a marmeládou (dnes jsou marmelády označeny jako ovocné směsi) je v . Pokud máte v kuchyni teploměr, připravovaný lektvar by měl přesahovat 100°C.


Přislazovat marmeládu nemusíte v poměru 1:( cukr :ovoce) a ani 1: záleží na Vaší chuti, ale pak je dobré zvýšit trochu poměr pektinu.

Neznamená to však, že se obejdete bez cukru úplně, má totiž také funkci konzervantu. Ahojte holky včera jsem si koupila nové číslo apettitu a tam mají nějaký recepty na marmelády a zavařování bez cukru. Představuji vám další fikanou verzi džemu (nebo až marmelády , těžko říct) bez přidaného pektinu. Speciální finta, kvůli kterému to sem vůbec píšu, je naložení ovoce do cukru předem, což přináší až překvapivé množství výhod.


Očištěné ovoce jednoduše zasypete potřebným množstvím cukru , přikryjete . Ovoce, hromada cukru , želírovací cukr a dlouho vařit. To je v kostce základní recept na zavařování marmelád , kompotů a ovoce vůbec podle našich babiček či maminek. Víte ale, že to jde i jinak? Zdravěji, s méně cukru , bez želírovacího cukru a především tak, aby se zachovala přirozená chuť ovoce?


Paní Dýně - stránky věnované zdravému, chutnému a na první pohled lákavému jídlu. Naleznete zde fotky a makrobiotické recepty různých jídel, která již opravdu někdo uvařil, vyfotil a pochutnal si na nich. Všechna jídla vycházejí z makrobiotického vaření s cílem o co největší pestrost barev a chutí na talíři.


Cely červený rybíz i se stopkami vaříme minut. O tom, že je možné uvařit džem bez cukru , pouze se solí jsem psala u jahodového džemu. S jahodami jsem to zkusila a. Nicméně ano, ten cukr v receptu můžete úplně vynechat a třeba vám bude kyselý džem i chutnat. Druhou možností je džem . Je to asi nejrychlejší způsob přípravy omáčky, jak jsem uvedla v receptu Šulánky s povidly ze sušených švestek. Z počátku jsem odzkoušela přípravu malého množství marmelády malinové dia, jahodové a jednou i rybízové bez bílého cukru.


Obdobně půjde připravit i jemná marmeláda z rybízu , jahod i jiného ovoce. Děsí vás množství cukru , které se při zavařování spotřebuje? V Albertu v kuchyni můžete nalistovat třeba recept na nevařený džem z černého rybízu , zakápnutý rumem – ideální pro toho, komu se nechce stát za horkého . Celé červené ríbezle i so stopkami varíme minút.


Potom ich prepasírujeme. Recept , podle kterého se vám Babiččin jednoduchý rybízový džem zaručeně povede, najdete na Labužník. Do širšího kastrolu, nejlépe teflonového, dáme sběračky šťávy z umletého rybízu a vaříme cca minut, potom přidáme sběračky cukru a vaříme cca minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.