Kukuřičné tortilly recept

Popis receptu : Kukuřičné tortilly patří k základům mexické kuchyně. Toto je receptura rovnou z Mexico City. Dělají se obvykle z kukuřičné mouky a máte na výběr, zda chcete tortillu z kukuřičné mouky . Domácí tortilly jsem ale nikdy nezkoušela.


Vždy mě u receptů odradily informace typu: S obyčejnou kukuřičnou moukou to ani nezkoušejte, musíte mít speciální mouku, která neobsahuje namleté slupky, a proto z ní lze tortilly udělat.

V Čechách je tato mouka Masa Harina jen těžko k dostání. Recept na kukuřičné tortilly je velmi jednoduchý, ale je třeba správně zvolit hlavní ingredienci – kukuřičnou mouku! Pro přípravu tortil je totiž vhodná mouka, která se vyrábí ze speciálně vařené kukuřice, která prochází procesem tzv. Tato kukuřice se po uvaření ve vápenatém roztoku oloupe a . Mouka může být bílá nebo žlutá, dle druhu použité kukuřice.


V různých receptech najdeme různé poměry mouky (i různé druhy mouky mají různé vlastnosti) a tekutiny, . V míse smíchejte mouku se solí a vodou a hněťte, dokud nezískáte hladké, tužší těsto. Vytvarujte z něj kouli, zakryjte ji mokrou utěrkou, aby povrch neosychal, a nechte těsto přes noc odležet.

Správné těsto na tortilly nelepí a snadno z něj vyválíte tenké placky. Rozpalte pánev na nejvyšší teplotu a všechny placky z obou . Tak poslouchej, milý Jirkoro, vezmi hrnek, zaboř do masy hariny, vsyp do mísy a učiň tak ještě jednou. Stejný hrnek naplň vodou a přilij k harině. Zajisté sis všiml, že je to . Nejprve méně a dle potřeby přidáváme a rukama vypracujeme hladké, nelepivé.


Koupil sem si k tomu určenou mouku zvanou masa harina – je to nějaká speciální kukuřičná mouka, která je při zpracování nějak narušena hydroxidem vápenatým, aby byla měkkčí či co. Jde mi o to, že podle receptů. Kukuřice je výbornou potravinou, která zklidňuje a léčí trávicí trakt, což potěší osoby se zácpou, dráždivým tračníkem, dyspepsií a celiakií. Mimo to zpomaluje činnost štítné žlázy, jejíž nadměrná činnost se projevuje hubnutím a nervozitou.


Pokud naopak ze zdravotních důvodů potřebujete zvýšit hmotnost doporučuje se také . Klasické bezlepkové kukuričné tortilly plnené avokádom a fazuľou. Jedlo je bohaté na množstvo vitamínov a. Klasické kukuričné tortilly plnené avokádovo fazuľovou zmesou. Kto chce, môže si do nich tiež pridať.


Tento recept je z knihy Fit recepty 2. Z kukuřičného zrní se připravuje řada pokrmů, avšak základní význam mají nekvašené kukuřičné placky - tortilly.

Tyto placky slouží i jako obětiny, kterými nepohrdnou ani božstva. Zrna dvakrát pomeleme na masovém . Když jsem dostala knížku Opravdové jídlo bod Kate Walsh (knihy Omega), udělala jsem jedno z mých aaaaaaaach. Nejen pro to, že je krásně zpracovaná a nad fotografiemi se vám sbíhají sliny, ale protože mám pocit, že přesně takové knížky potřebujeme. Milovníci mexické kuchyně zbystřete. Máme pro vás recept na pokrm, který je základem skoro každého mexického jídla - recept na tortilly.


Cesto vytvarujte do guľôčok o veľkosti golfových loptičiek (cca cm). Sploštite guľky medzi listy voskového papiera. Nemali by sa lepiť, ak sa lepia, pridajte do cesta ešte múku.


Placka cesta má byť hrubá asi mm. Lehká večeře v podání kukuřičné tortilly s masem. Další důkaz, že zdravé a lehce stravitelné jídlo, dokáže být opravdu chutné. Stačí jen natrefit na ty správné recepty a změna životního stylu, může směle začít. Opravdu večeříte pouze zeleninu v domnění, že rychle a efektivně zhubnete?


Pak se těšte na nepřekonatelné . Masa harina(Bílá kukuřičná mouka) 100gr. Olej lžička sůl špetka. Mexiko- Kukuřičné tortilly. Smíchat a minut odpočinek. Dělám je na pánvi potřenou olejem.


Už hrozně dlouho jsem měla chuť na nějakou mexickou dobrotu, ale moje snažení vždycky ztroskotalo na tom, že jsem nikde nemohla sehnat balené tortilly , které by nebyly plné cukru, éček a jiných blbostí. Ale neměla jsem vždycky kukuřici doma a jelikož tvořím recepty většinou z toho, co doma zrovna mám, vzalo to nějakou chvíli než jsem recept konečně vytvořila. Tortillas (tortilly, obr., video).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.