Funkce horkovzdušné trouby

Současná výroba dodává na náš trh velmi kvalitní elektrospotřebiče, které kombinují s horkovzdušnou troubou ještě maloplochý gril a mikrovlnný ohřev, čímž vznikají univerzální elektrospotřebiče, které povyšují vaření a pečení na gurmánské přípravy pokrmů. Spotřebu energie uvádí výrobce na zákonem . U některých přístrojů je zabudovaný i otočný rožeň, který umožňuje stejnoměrné a jemné grilování. Výhodný je i přesný termostat s nastavením od nízkých teplot, který umožňuje v horkovzdušné troubě také rozmrazovat a sušit ovoce, byliny nebo houby.


V troubách ovládaných elektronicky jsou tyto funkce téměř samozřejmé . Nová multifunkční trouba s funkcemi je připravena udělat vše pro perfektní výsledek pečení, grilování a maximální spokojenost kuchaře i strávníků.

Spolehnout se můžete na extra výkonný gril, rychloohřev i úsporný ECO program , čištění trouby EcoClean a další užitečné vychytávky jako předehřev talířů, výsuvné rošty či . Funkce s ventilátorem mohou být dvojího typu. Ačkoli je mezi nimi výrazný rozdíl, bývají často vzájemně zaměňovány. Ventilátor má za úkol rovnoměrně rozhánět vzduch v troubě a udržovat v celém prostoru trouby stejnou teplotu. To umožňuje pečení více plechů zároveň.


Na následujících řádcích budeme věnovat zvýšenou pozornost troubám. Kromě klasické trouby , ve které se potraviny pečou působením tepla sálajícího shora nebo také zdola, si nyní můžeme pořídit i troubu horkovzdušnou. Porovnejme si nyní jejich funkce a vlastnosti.

Horkovzdušná trouba s kruhovým topným tělesem. Stejně jako mohou domácnosti, které příliš nepečou, využít mikrovlnnou troubu s funkcí pečení a nahradit tak klasickou, objemnou troubu. Pokud vybíráte novou troubu , anebo se připravujete na vánoční pečení, zkuste si prolistovat návod k přístroji a podívat se, jaké programy umí.


Velmi často jsou totiž tyto spotřebiče vybavené speciálními funkcemi na pečení právě drobného cukroví. Pokud zjistíte, že máte horkovzdušnou troubu , můžete péct . Maso se musí dělat na míň stupňů, aby se tolik nevysušilo. Celkově jsem s ní moc spokojená, a třeba funkce grill je fakt super. Pro ilustraci: Například vepřovou pečeni v klasické troubě upečete při teplotě 2°C za minut, v horkovzdušné při 1°C za minut. Bohužel velmi často se stává, že prodavači neznají přesně tento rozdíl, protože ventilátor bývá někdy označován za funkci „horký vzduch.


Obavy z nestejnoměrného propečení nebo smíšení vůní hoďte za hlavu – permanentně proudící vzduch se postará o to, aby kuře i koláč chutnaly přesně tak, jak mají. Nejnovější modely konvektomatů se dokonce dokážou i samy umýt. Kombinované parní trouby pro domácnost se sice zatím ještě samy neumyjí, ale na rozdíl od konvektomatů, u kterých se z důvodů potřeby rovnoměrného působení tepla používá jen horkovzdušná funkce , mají i funkci statického neboli . Pět kroků k lepšímu pečení s funkcí PlusSteam.


Před zapnutím funkce nalijeme do prohlubně na dně trouby 1ml vody. Stlačíme tlačítko funkce PlusSteam, aby se začala tvořit pára, a troubu necháme předehřívat 5 . Stejně tak se může stát, že dostanete do rukou recept, který přišel na svět v čistě horkovzdušné troubě , ale nebyl upraven na použití v troubě klasické. Za celou dobu mi plně vyhovuje a až ji budu vyměňovat, nemyslím si, že budu chtít, aby měla co nejvíc funkcí , programů a vylepšení.


Jedno skupinou jsou trouby horkovzdušné a trouby multifunkční.

Zvláštní skupinou multifunkčních troub jsou trouby pyrolytické. Tyto trouby se vyznačují zvláštní funkcí pyrolýzy. Pyrolýza je funkce čištění trouby.


Kdy za vysoké teploty ( až 550°c) dochází ke spálení nečistot. Po použití této funkce stačí pak troubu pouze lehce . Vestavná trouba Bosch HBN231Ev energetické třídě A. Tato trouba je vybavena funkcemi pečení, včetně funkce horkého vzduchu díky které můžete péci na více úrovních najednou,. Je vybavena programy vč.


Každý, kdo miluje domácí buchty, pečené maso nebo cukroví ví, jak je důležité, mít doma troubu na pečení. Díky pečení v páře se snadno stanete šéfkuchařem. Trouba se pyšní displejem se senzorovým ovládáním Touch control. Oblíbenými funkcemi této trouby je nastavení doby vaření, odloženého startu pečení a ukončení programu pečení se zvukovým .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.