Životní prostředí člověka

V průběhu dějin lidského rodu docházelo postupně k oslabování této bezprostřední závislosti. Lidé narušovali okolní prostředí již velmi dávno. Je možné, že vlivem člověka došlo k . Nevyváženost životních podmínek vede k devastaci přírodních zdrojů.


Nerovnoměrný technický pokrok se projevuje znehodnocování ŽP. V rámci vývoje člověka byl vliv na krajinu v závislosti na jeho chování - lovec X .

Každý by si měl být vědom své vlastní odpovědnosti za správné chování v daném prostředí (v okolí svého bydliště, na pracovišti,…). Vliv činnosti člověka na životní prostředí i biosféru má v současné době nežádoucí důsledky. Je pravda, že vliv jednoho obyčejného člověka není velký – ovšem vliv lidské populace, která se právě z těchto obyčejných lidí skládá, je v porovnání s jinými organismy nedozírný.


Každý z nás by si proto měl své chování uvědomovat a snažit se životní prostředí zatěžovat co nejméně. Kvalita životního prostředí významně ovlivňuje zdraví člověka a celé populace. Druh učebního materiálu. Výkladová prezentace PowerPoint s komentářem učitele.


Popis a vysvětlení vztahů mezi člověkem a životním prostředím.

Centrum výzkumu geografie volného času. Jednotlivé vlastnosti složek označujeme jako faktory prostředí. Požadavky v péči o životní prostředí se opírají o zjištění vlivů, které prostředí vykonává na lidské zdraví. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dvořáček Josef.


Gymnázia Cheb s názvem Rozvoj školského portálu Karlovarského kraj . Níže je uveden seznam všech vytvořených DUM této sady, které jsou k dispozici ke stažení. Vladimír Kudyn, OA Trutnov. Některé prezentace z této sady není na . Přírodní složky: ovzduší, voda, půda.


Umělé složky: stavby,výrobní a dopravní. Prostředí působí na člověka zejména svým vlivem na zdravotní stav somatický či psychický, na hospodářské činnosti člověka , na civilizační a kulturní úroveň i na vytváření jeho životního stylu. Metodické a obsahové zpracování vybraného průřezového tématu Člověk a životní prostředí s využitím výpočetní techniky. Na www stránkách najdete: Informace o projektu (úvod), Člověk a životní prostředí – vymezení základních pojmů (lekce 1) , . Anotace: Materiál obsahuje pracovní list, jehož postupné doplnění upevňuje poznatky o vývoji vlivu člověka na životním prostředí, složkách a druzích životního prostředí člověka a jeho významu pro existenci života.


Klíčová slova, SŠ, biologie a ekologie, 1. Pojem životní prostředí člověka však může mít i širší význam. V takovém případě sem řadíme také jeho umělé složky, ty, které člověk vytvořil svou vlastní činností. Jedná se o lidská obydlí, dopravní prostředky, užitkové předměty, umění apod.

Dále k životnímu prostředí člověka náleží složky sociální, tj. Vzájemné působení životního prostředí a zdraví člověka je však nanejvýš složité a jen obtížně posuzovatelné. Proto je velmi užitečné používat zásadu předběžné opatrnosti. Nejznámější jsou dopady na lidské zdraví, které . Dagmar Kubátová Životní prostředí je historický, vývojem podmíněný celek zahrnující složky přírodní, umělé i sociální, propojené vzájemnými vztahy.


Do životního prostředí člověka zahrnujeme: povrch určité rozlohy, přírodní bohatství, podnebí faunu a flóru. Zkušenost nás obyčejně vede k výčtu těch faktorů, které se vyskytují „trvale“. Je však třeba vzít v úvahu, že tento „předmětný svět“ je přetvářen a vytvářen činností člověka.


Proto v určení životního prostředí člověka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.