Platové tabulky státních zaměstnanců 2016

Pokud pracujete ve veřejném sektoru, je váš plat určován zákonem (nařízením vlády) č. Váš plat se tedy řídí platovými tabulkami a třídami. Aktuální tarifní stupnice a související Katalog správních činností naleznete vždycky pod TÍMTO odkazem, respektive pro celý veřejný sektor . Letos tomu není jinak a nejvíce si přilepší pedagogové, o čemž jsme nedávno na Fleku psali. Zkrátka ale nepřijdou ani ostatní z rozpočtu placení zaměstnanci díky zvýšení tarifních platů.


Přečtěte si také: Platové.

Ve vymezených ustanoveních je vláda nařízením oprávněna konkretizovat podmínky při poskytování některých složek platu. Jinou formou nelze platové podmínky upravovat. Stupnice platových tarifů podle platových tříd a platových stupňů pro státní zaměstnance uvedené v § odst.


Státní zaměstnanec , který pracuje pod . Každé jednotlivé povolání státních zaměstnanců (učitel na státní škole, hasič, soudce, úředník, policista, voják, atd.) podléhá určitým jasně daným předpisům podle kterých tato povolání spadají do určité platové třídy. Ta poté určuje, kolik peněz bude zaměstnanec přibližně brát. Každá platová třída je pouze . Novelizujícím nařízením se k 1.

Zvýšení platů se promítne přímo do stupnice platových tarifů podle platových tříd a platových stupňů, součástí nařízení vlády č. Každému státnímu zaměstnanci přísluší platový tarif podle jeho zařazení do platové třídy a platového stupně. Výši těchto tarifů a dále zejména katalog správních činností a jejich zařazení do jednotlivých platových tříd vláda pro státní zaměstnance stanovila jednotlivými nařízeními (viz níže soubor ke stažení). V platové tabulce lze na základě platové třídy a platové stupně zjistit na jaký základní plat má státní zaměstnanec nárok. Tím, jak vláda rozhoduje o přidání státním zaměstnancům , mění se i platové tabulky.


Na tom by nebylo nic zvláštího, pokud by se tak nedělo každých pár měsíců. Vláda chce do státní služby přilákat nové odborníky. Počet let započitatelné praxe. Návrh nařízení vlády, kterým se mění nařízení vlády č. Ve Sbírce zákonů vydáno jako nařízení vlády č. Schváleným nařízením vlády všem . Kuchařky, umělci i sociální pracovníci si příští rok polepší.


Desetitisíce lidí s nízkými příjmy, kteří pracují pro stát, kraje nebo obce, budou od poloviny příštího. Nízké tarifní platy, které určují první dvě nejnižší státní tabulky , ale mají i desetitisíce lidí pracujících ve školství, sociálních službách nebo zdravotnictví. Učitelům v regionálním školství se platy zvýší o procent.


V níže uvedených tabulkách zjistíte výši tohoto zvýšení platů. Kabinet v pondělí rovněž schválil návrh .

Učitelé dostanou přidáno, vláda schválila změnu tarifních tabulek. Platy státních zaměstnanců se zvýší v listopadu, učitelů v září 27. Od září se zvýší platy ve školství, příjmy ostatních pracovníků ve veřejné sféře pak vzrostou letos v . Počítá s tím návrh Ministerstva práce a sociálních věcí představený na večerním jednání 20.


Podle tohoto návrhu by měly být zrušeny nejnižší platové tarify a zaměstnanci by automaticky přešli do vyššího. Jejich nároková mzda by se tak zvýšila o pět a . Charakteristika platových tříd státních zaměstnanců. Služební označení: referent.


Stanovené vzdělání: střední vzdělání s výučním listem. V § odstavec včetně poznámky pod čarou č. Zaměstnavatel může zaměstnance výjimečně zařadit do platové třídy, pro kterou nesplňuje potřebné vzdělání, jestliže jiný právní předpis1) nestanoví . Pro účely postupu podle § odst.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.