Zavařování leča recept

Uvařte si velký hrnec čerstvého leča , dokud je letní zelenina ještě v kondici! Kdy jindy než teď totiž dostanete za dobrou cenu polní papriky a rajčata, která mají na rozdíl od těch zimních opravdovou vůni a chuť. Co nesníte, můžete si jako já zavařit na zimu, kdy vám tahle barevná směs přijde určitě k chuti . Zeleninu si očistíme a nakrájíme na kolečka nebo jak jsme zvyklí, rajčata je možno oloupat, dáme do hrnce olej a vsypeme cibuli a papriky,.


Pokud se chystáte na dovolenou a nechcete utrácet za jídlo v drahých restauracích, nebo si nejste jistá jestli vám bude tamní kuchyně chutnat, zavařte si sebou domácí jídlo do zásoby. Vyzkoušejte zavařit třeba lečo , kterým nepohrdne žádný člen vaší rodiny. Tak s chutí do toho, půl je hotovo! Recept jak připravit Zeleninové lečo na zavaření.


Jak uvařit Zeleninové lečo na zavaření doma. Recept s ingrediencí paprika (kapie), rajče, cibule,. Papriku nakrájíme na proužky, cibuli na půlkolečka, rajčata můžeme oloupat (ale nemusíme) a taky nakrájíme. Pak se všemi ostatními přísadami dáme na.


Zavařování a konzervace. Postup: Papriky omyjeme, zbavíme semeníků a nakrájíme. Rajčata omyjeme, na chvilku ponoříme do vařící vody, oloupeme, překrojíme, zbavíme semeníků i přebytečné . LEČO BEZ ZAVAŘOVÁNÍ POTŘEBNÉ PŘÍSADY 1kg cibule, 1kg paprik, 1kg rajčat, 2dcl oleje, 1kelímek obyčejné plnotučné hořčice (200g), 35g soli, 35g cukru. Tento zeleninový polotovar je základ pro klasické lečo , které vznikne provařením této směsi s vajíčky a případně nějakou uzeninou.


Rajčata a papriky nakrájíme, dáme do mísy a necháme do druhého dne, pak dáme do sklenic a zavaříme. Ale mám problém-mělo se to zalít octem a já nevím jaká koncentrace a jaké množství. Každý rok si robievam pár fliaš domáceho leča.


No vždy vyčkám na nejaké zľavy, preto že záhradu nemám a všetky produkty nakupujem. Viem,že máte svoje recepty na tento druh zavárania,ale nedá mi,aby som neuviedla svoj. Možno sa bude mladým gazdinkám hodiť. Zaváram ho takto asi 40 . Urodilo se vám hodně zeleniny, nebo si jen prostě chcete udělat dostatek vitamínových zásob na zimu. Tento recept jsem našel na webu Toprecepty.


Agáty Sikorové a používám již několik let s vynikajícími výsledky. Napoprvé jsem ho použil jako znouzectnost, protože jsem neměl možnost zavařovat(stěhování). Také zelí a květák nejsou špatné suroviny ke sterilování. Také nabízíme recepty na zavařování zeleniny.


Přípravu zavařovaného leča můžeme rozdělit do dvou fází: 1. Lečo si uvaříme podle výše uvedeného receptu s jedinou vyjimkou. Nebudeme do něho dávat vajíčka. Ty přidáme až při vaření zavařeného leča v zimně. Naběračkou naplníme sklenice uvařeným lečem. Okraj sklenic důkladně . Pane, Vysloužile tak jak jste popsal váš postup na zavařování leča určitě příští rok vyzkouším je to určitě rychlejší.


A s tou solí to vždy utrefím. Olej před smaženim je třeba nechat požadně ohřat zvlašt na panvi par minut, až se trochu ochladi, přidavam zeleninu dle receptu. Dalším zajímavým receptem z knihy M. Tilschové je její Slovenské lečo na způsob teplé čalamády. Lečo v literárním podání – a jeden naprosto autentický maďarský recept na přípravu „ leča “. Takové zavařování vždycky musí dopadnout dobře :-) V obchodě je to často risk. Ale jako zásoba na zimu je to skvělý nápad a určitě budeš ráda, že jsi tohle zavařování absolvovala.


Přečetla jsem si recept i komentáře a Jani, s těmi vajíčky je to přesně naopak. Pravé maďarské lečo se dělá bez vajíček. A přidává se mletá pálivá paprika. Ja mam taký lenivý recept.


Nakrájam paradajky, papriky, nasolím (podľa chuti, aby to bolo príjemné). Nechám pustiť šťavu, naláduje do pohárikov (bez šťavy). Domácí lečo s cuketou příprava receptu : Příprava receptu Domácí lečo s cuketou: Zeleninu si připravíme.


Cuketu oloupeme, zbavíme pecek a měkkého prostředku a nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli nakrájíme na kostičky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.