Orion čokoláda historie

Orion byl založen před více než 1lety Františkem Maršnerem. Ponořte se do fascinující historie čokoládové hvězdy Orion a objevíte zajímavá fakta o české čokoládě , která jste doposud možná ani neznali. Značka ORION poprvé zazářila. Manželé Maršnerovi prostě čokoládu milovali tak , že se ji rozhodli vyrábět. Sladkému potěšení zasvětili celý svůj život a jejich nadšení pro cukrářské řemeslo se rychle rozneslo po celé republice.


Za jej zrodom stáli manželia Maršnerovci, ktorí zasvätili čokoládovej pochúťke, rozplývajúcej sa na jazyku, celý svoj život.

Orionke“, postupne sa výroba rozdelila do niekoľkých závodov po celej republike. Už tehdy měla KOFILA stejný žlutý obal s. Brusel hostí Světovou olympiádu čokolády a KOFILA si odváží stříbrnou medaili. V prvním díle miniseriálu o historii značky Orion jsme od začátku podnikání jejího zakladatele Františka Maršnera doputovali až na přelom 19.


Prozkoumejme nyní období, ve kterém se cukrovinkářská firma soustředila na získání silného postavení právě v . Kdo by ze současníků neznal čokoládové městečko z kultovní reklamy na čokoládu Orion ? Ovšem už jen pár šedovlasých pamětníků pamatuje dnes již zbořenou továrnu na čokoládu v Praze na Královských Vinohradech v Korunní třídě. Patřila manželům Albíně a Františku Maršnerovým, kteří v ní od roku .

Mezi nejznámější české sladkosti patří čokoláda Orion. V českých zemích se do historie výroby čokolády nejvýrazněji zapsal pražský podnikatel František Maršner. Modřanský závod Orion , kde se přes padesát let vyráběly cukrovinky proslavené modrou hvězdou, končí. Společnost Nestlé oznámila, že. V padesátých letech, kdy se výroba přesunula z Vinohrad do Modřan, zásoboval Orion čokoládou a dalšími výrobky téměř polovinu českého trhu.


ORION je už dlouhá desetiletí součástí našeho života. Má svoje místo v našich vzpomínkách na dětství, je malým potěšením ve všedních dnech i dárkem a odměnou ve slavnostních chvílích. Důvěřujeme zlatým českým ručičkám, proto dodnes vyrábíme čokoládu u . Továrny na čokoládu , a. Základní historické údaje lze čerpat z čtivé publikace Čokoláda : Historie sladkého tajemství, obsahující podrobné informace o nejvzdálenější historii čokolády až dodnes. Můžeme se domnívat, že čokoláda , která v nás vyvolává tolik emocí, nepotřebuje speciálních obalů a propagace, které by přemlouvaly k její koupi . V pražském Karlíně se po tři dny otevře Čokoládové studio ORION , ve kterém budou moci návštěvníci ochutnat nejen novou recepturu, ale také se inspirovat historií. Akce, slevy, letáky a historie cen na e-shopu TESCO potraviny on-line.


Tvořte z čokolády v Čokoládovém studiu ORION. ORION otevře své dveře hned na dvou místech v Česku. Návštěvníci budou moci ochutnat lahodnou čokoládu a inspirovat se 1letou historií značky v moderním pojetí. Na kreativních workshopech si pak vytvoří vlastní .

VELKÝ TEST ČOKOLÁD : Co je jen tučná náhražka a co správná čokoláda z bobů? Historie čokolády sahá do dávnověku, kdy si staří Mayové z kakaových bobů vařili čokoládový nápoj. Mléčná čokoláda Orion (100g).


Věž Orion a marcipánový model Tábora. V samotných expozicích muzea, které se rozkládají od sklepa až po půdní prostory, se mohou zájemci dozvědět všechno o historii čokolády. Ve stínu stromů deštného pralesa je pro ně připraven i pohyblivý model putování kakaového bobu z plantáží až do obchodu.


Dokumentární cyklus o tradičních českých průmyslových značkách, tentokrát o historii výroby čokolády Orion. Historie značky začíná v malém vinohradském sklepě, kde manželé Maršnerovi začali s výrobou cukrovinek. Určitě nepočítali s tím, že jejich značka – hvězda ORION – bude o více než sto let . Pro svoji ročníkovou práci jsem si vybrala téma čokoláda.


Toto téma jsem zvolila, protože mám čokoládu ráda a chtěla jsem se něco dozvědět o její výrobě. V ročníkové práci se dozvíte něco o historii čokolády , o tom jak se z kakaových bobů vyrábí čokoláda a také se podíváme na tradiční, i na ty méně tradiční druhy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.