Nejlepší bábovka

Pokud jste se alespoň jednou odhodlali upéct něco sladkého, je vysoká pravděpodobnost, že to byla právě bábovka. Snad nejtradičnější český moučník je totiž jednoduchý a přitom velmi dobrý! Tradiční bábovka neodmyslitelně patří k svátečnímu stolu. Milují ji děti, pochutnají si na ní i dospělí.


Máte rádi klasickou mramorovou, nebo rádi experimentujete a zkusíte třeba banánovou? Tuhle bábovku podávají v pražské kavárně Savoy.

Je naprosto fantastická! Tamnímu cukráři Lukáši Pohlovi za ni posíláme medaili. Naposledy jsem pekla tvarohovou bábovku někdy před rokem, byla ale taková až moc mokrá od tvarohu a až moc hutná.


Zkusila jsem tedy nový recept a bábovka byla zase až příliš suchá. Chuťově dobrá, ale nic, čím bych se mohla chlubit :) Pohrála jsem si tedy s recepturou a poměry ingrediencí upravila . Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Troubu si předehřejeme na 1stupňů.


Do misek rozdělíme zvlášť žloutky a bílky.

U pěti vajec oddělíme žloutky od bílků. Mramorová bábovka chutná a rychlá postup. Já sice zatím tuto bábovku nedělala, zatím jen hledám recept, ale musím podotknout, těm, co tu vykřikují, že znají lepší- třeba smetanovou apod. Jo a kdo psal, ze není nejlepší na svete, tak lže - je (Y) moc děkuji za . Vynikající bábovka , která není suchá.


Pokud nemáte rádi sypké a suché bábovky , zkuste tento můj recept. Tato bábovka je výrazně šťavnatější. Výborná bábovka , kterou zvládne i začátečník.


Evergreen ve světě moučníků, vzpomínka na dětství, sladkost, kterou zvládne upéct i kuchař začátečník. Odložte protentokrát svůj rodinný recept a vyzkoušejte novou variaci. Můj přítel o této bábovce tvrdí, že je nejlepší , jakou kdy jedl. Peču ji i dvakrát týdně.


Cukr krystal, vanilkový cukr a máslo ušleháme a postupně. Mohla bych se zeptat šikovnějších a zkušenějších proč mi vždycky ale fakt vždycky piškotový těsto spadne po vyndání z trouby? Každé těsto musí něco nadlehčovat.


Něco musí uvnitř těsta vytvořit bublinky vzduchu – někdy menší, někdy větší, někdy dokonale pravidelné, někdy každou jinak velkou. Způsobů, jak nadlehčit těsto a dostat do něj vzduch, je celá řada. Každý má svá pravidla a své .

Vyhlašujeme soutěž o nejlepší bábovku na Gastronomických slavnostech M. Magdalena Dobromila Rettigová byla nejen vynikající kuchařka, ale také znamenitá cukrářka, a dobrá bábovka jistě patřila na stůl ke kafíčku, u něhož litomyšlské paničky diskutovaly o postavení žen ve společnosti. Autorky: Petra a Veronika Sedláčkovy, soutěžní číslo 41. Existuje nespočet různých receptů, jak bábovku upéct. Bábovka patří mezi nejoblíbenější moučníky.


Mezi nejčastěji vyhledávané recepty patří ty, díky kterým je bábovka krásně vláčná, jemná a neztvrdne ani do druhého dne. Inspirujte se a vyzkoušejte kokosovou, tvarohovou, pudinkovou nebo smetanovou . Který z receptů na tradiční českou bábovku je nejlepší ? V redakci jsme se rozhodli otestovat hned čtyři varianty. Kamila Tomsová, editorka Sabina Trnková, módní redaktorka Jana Finferlová a redaktor Michal Snížek propátrali rodinné kuchařky a rozhodli se v praxi vyzkoušet recepty na . Já vám nevím, bábovka , to je prostě kus dětství, obrovský retro (alespoň pro ty, co se narodili ještě za totáče). Na povrchu křupavá, uvnitř heboučká.


A nejlepší je ještě teploučká (jojo, za ty rýmovačky si klepu samozřejmě na čelo). Mám pro vás pár receptů na ty moje . Od té doby vzešlo z mé trouby bezpočet bábovek. A každá fáze byla něčím zajímavá. Možnosti své trouby si musí každý otestovat sám.


S čím se můžete inspirovat, je těsto samotné. U něj považuji za bábovkový úspěch VLÁČNOST. Máte chuť na bábovku jako od babičky? Lenka apekla a naservírovala i recepturu, se kterou to můžete zkusit.


Ozdobou babiččina stolu bývala často právě v neděli voňavá bábovka. I na vašem stole se bude vyjímat krásně klenutá, kynutá či třená dobrota. V našem bábovkovém speciálu je dlouhá řada .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.