Co na pizzu

Také vás šokovala speciální „rozborka“ Romana Vaňka, který si v pořadu Peklo na talíři na Streamu posvítil na mraženou šunkovou pizzu ? Tomu, co všechno v ní (ne)našel, se člověku nechce uvěřit. I proto jsme se rozhodli v redakci otestovat tři různá těsta na pizzu. To abyste ty mražené hrůzy už . To do puntíku splňují i následující kombinace, které můžete dát na pizzu : Špenát, gorgonzola, citronová kůra Sardelky, cherry rajčátka, kapary, parmazán Čtyři druhy sýra, vlašské ořechy Cuketa, čerstvý sýr, citron, tymián Červená cibule, prorostlá slanina, kozí sýr Apetitonline.

Dost lidí se ptá, co dát na pizzu za suroviny. Málo, ale za to kvalitních surovin. Základní suroviny na pizzu.


U všech typů Italských pizz se takřka neobejdete bez těchto základních surovin. Olivový olej, Mozzarella, Parmazán, Rajčata, . Už nevíte, co byste uvařili? Nebo snad máte ukrutnou chuť na pizzu ? Poradíme vám, jak si tuto italskou pochoutku doma připravit poněkud netradičně.

Nechte se inspirovat a věřte, že naše čtyři recepty si doslova zamilujete. Případně můžete zcela nahradit těsto a nahradit ho polentou. Pizza, jak ji známe, tedy kolo obložené vším možným, se dá udělat na nespočet různých způsobů. Margherita - tomato, mozzarella, rajčata, čerstvá bazalka. Funhgi - tomato, mozzarella, žampióny, oregano.


Capricciosa - tomato, mozzarella, šunka , žampióny, oregano. Salami - tomato, mozzarella, salám, paprika, oregano. Bez odleželého těsta, vyzrálých rajčat a kvalitního olivového oleje dobrou pizzu neuděláte, přestože je její příprava v podstatě velmi jednoduchá. Navíc těsto na pizzu využijete i jako základ na přípravu neodolatelné slané sýrové „bábovky“ zvané focaccia al formaggio (čti fokača al formadžo).


Já tam taky kečup nedávám. Na Slovensku platia zákony: Všetci jedia pizzu. Takmer nikto nevie spraviť pizzu dobre. Tu je recept, ako na to jednoducho a lacno. Možno sa vo vašej rodine stane pizza pravidelnou pochúťkou.


U nás ju jeme každú nedeľu už roky. Originální PIZZA na způsob šéfkuchaře Mario Rizzi.

Detailní postup celého receptu včetně doprovodných fotek. Rozmícháme droždí ve vlažné vodě a smícháme s hladkou mouku, olivovým olejem a špetkou soli. Vzniklé těsto rozdělíme na šest bochánků , zabalíme do fólie, to aby se těsto nemělo kam rozrůstat, a necháme alespoň hodin odležet v lednici.


Dále si pizzu rozválíme nebo roztočíme na co nejtenčí . Recept na jednoduchou, a přitom výbornou pizzu. Veškeré Ingredience smícháme a necháme těsto na pizzu vykynout asi minut na teplém místě. Dělala jsem pizzu z domácího těsta podruhé.


Poprvé jsem z jiného receptu byla zklamaná, těsto nebylo moc chutné a bylo těžké na přípravu, i co se času týče. Tento recept na nekynuté těsto je ovšem brilantní. V jednoduchosti je krása.


Den, kdy zakončíme naši sérii na téma domácí pizza. Bezkonkurenční domácí pizza. Zbývá se s vámi podělit o zkušenosti, tipy a triky, protože pizzu dělám skutečně často, vlastně jednou týdně (jejda, jejda, to je víc jak kousků za rok!) a za tu dobu jsem její přípravu vychytala. Většina lidí zná kamna, skoro každý krb a mnozí se setkali s kachlovým sporákem. Horší už je to s píckami na pečení, u nás zvaných pece na pizzu.


Proto musím začít poněkud jinak. Na pomoc jsem si přizval přítele . Každý, kdo alespoň někdy jí oblíbenou pizzu , musel narazit na takzvanou „Havaj“ , která je s ananasem. Celosvětově legendární jídlo má i svého konkrétního stvořitele – byl jím Kanaďan řeckého původu Sam Panopoulos. Muž, který přispěl k mnoha gurmánským zážitkům milionů lidí, zemřel ve čtvrtek ve . Co když ale i taková dobrota jako pizza může být rychlovkou? Zkuste si udělat těsto na pizzu , které se dobře válí a protože je nekynuté, můžete ho ihned vložit do trouby.


Dost možná, že k uskutečnění následujícího receptu . Po uhnětení se nechá asi dvacet minut uležet. Potom se rozdělí na čtvrtkilové bouličky, které je .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.