Smoothie maker nebo odšťavňovač

Ani s jedním nemám bližší zkušenost. Co ovoce a zelenina, co nemá tolik šťávy - třeba mrkev. Jaké to je ze smoothie makeru ? Co se vám zdá třeba praktičtější pro děti?


Mixér mám, takže na klasické koktejly mi stačí. Chtěli byste si doma připravovat lahodné nápoje z ovoce a zeleniny a nevíte, jestli zvolit mixér a nebo odšťavňovač ?

Mixování a odšťavňování má své nesporné výhody, ale i nevýhody. Pojďme si oba dva typy přípravy nápojů nejprve porovnat. Chcete začít žít zdravěji a do svého jídelníčku zařadit více ovoce a zeleniny, ale nejste si jisti, jakou formu zvolit? Zda domů koupit odšťavňovač , či raději přístroj na smoothie ? Fresh džusy, ale i smoothie (koktejly) mají totiž svá pozitiva i negativa, a záleží tedy na tom, co od daných nápojů . Co je pro moje zdraví lepší?


A vůbec, jaký je v tom vlastně rozdíl? Tak na takové otázky odpovídám tak často, že jsem se na tohle téma rozhodla napsat krátký článek.

Ovocné šťávy a smoothies se obecně považují za zdravé nápoje, . To jsou vlastnosti všech nápojů, které připravíte pomocí odšťavňovače i smoothie makeru. Oba jsou to ideální pomocníci pro všechny, kteří se zajímají o zdravý životní styl, chtějí konzumovat více ovoce a zeleniny v atraktivnější formě a nechtějí utrácet za smoothie a džusy, . Jaký je rozdíl mezi odšťavňovačem a mixérem? Bude vám stačit jen jedno, nebo je lepší mít doma obojí? Doporučili byste mi pro přípravu džusů spíše nějaký smoothie maker nebo odšťavňovač ? Případně nějaké konkrétní tipy atd.


Já jsem tedy pro odšťavňovač. Dostanete šťávu ze všeho. Obecně nemám rád výrobky, na které jsou . Na rozdíl od džusů se smoothie skládá z celého ovoce nebo zeleniny, slupky a všeho a obsahuje veškerou vlákninu ze zeleniny. Jestliže chcete do svého jídelníčku nebo do jídelníčku vašeho dítěte zařadit více ovoce a zeleniny, jistě bude vhodná jedna z těchto variant – odšťavňovač nebo smoothie.


Mnohdy je takový nápoj snadnější cestou, jak do sebe tyto potraviny dostat. Nejde o to, že by nám nechutnali, spíše na ně během dne . ODŠŤAVŇOVAČ , LIS NA CITRUSY, NEBO SMOOTHIE MAKER ? Píšu opět článek, který je úzce spojen s jídlem. Ale nebojte, příští už bude třeba outfitový :-) Rozhodla jsem se pro vás porovnat všechny tyhle produkty, co mám doma.

Pořizovala jsem je postupně, prakticky vždy po nějakém záchvatu . Velice účinný a oblíbený smoothie maker o výkonu 6wattů a počtem tisíc otáček za minutu. Tento přístroj má i svého o třídu výkonnějšího bratříčka, kterým je . Mýtus – Šnekový odšťavňovač má větší výtěžnost. Průměrná výtěžnost obou typů je napříč různými druhy ovoce a zeleniny stejná. Jisté rozdíly zde však existují.


Odstředivý má naopak navrch v případě tvrdých . Foto: Thinkstockphotos). Zejména při detoxikační kúře jimi můžete nahradit jedno nebo dokonce dvě běžná jídla, což přispěje nejen k. Neposlouží ani mixér, který bývá součástí domácích robotů – je to skvělá věc, pokud chcete vyrobit například koktejl zvaný smoothie z mléka a . Naše doporučení je tedy naslouchat tělu a tomu, co potřebuje. Nebojte se přidat do smoothies i šťáv více zeleniny, inspirujte se naším smoothie detoxem a myslete na to, že investice do kvalitního mixéru, smoothie makeru nebo odšťavňovače se vám rozhodně vrátí. Je jich spousta, a levných šmejdů.


Ochutnejte naše smoothie ! To jsou hesla, která na nás poslední dobou útočí ze všech stran. Asi souhlasíte s tím, že není nad čerstvě vymačkanou šťávu bez přidaných konzervantů. Její každodenní nákup ve stánku ale není levnou záležitostí.


Proto si dnes řekneme, jak vybírat odšťavňovač a dělat si domácí smoothie nebo. Jak vybrat mixér smoothie „ smoothie maker “. Použít na smothie klasický mixér, nebo použít specializovaný smothie maker? V jednom z předešlých článků jsme si říkali jak vybrat odšťavňovač. Pokud se nechcete zbavovat dužiny a vlákniny, vyzkoušejte smoothie. Smoothie je více než ovocný a . Potřebuji odšťavňovač nebo smoothie maker ? Možná vy už máte jasno, ale spousta lidí tyto dva přístroje zaměňuje.


Kde je mezi nimi vlastně rozdíl? Odšťavňovač ovoce i zeleninu lisuje a následně filtruje šťávu od dalších složek. Výsledkem je fresh, tedy čistá šťáva neboli džus, často s minimálním množstvím vlákniny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.