Domácí housky bez kynutí

Domácí houstičky bez kynutí karásky. Po vzejití zaděláme ihned ze všech surovin vláčné těsto, které se nelepí, hned pleteme housky (nenecháváme kynout). Přendáme na plech vyložený pečicím papírem.


Těsto zaděláme ihne nenecháváme kynout a ani housky není třeba nechat kynout na plechu. Všechny ingredience včetně kvásku smícháme a.

Před uložením do trouby můžeme povrch rohlíků potřít pro zvláčnění mlékem. Teď už stačí pouze dojít pro ranní noviny a uvařit si k nim horký čaj. Určitě si na nich také . Upletené houstičky klaďte na plech vyložený pečicím papírem, nechte mezi nimi dost místa, zakryjte utěrkou a nechte ještě minut kynout.


Pak je potřete prošlehaným vejcem a posypte mákem nebo hrubou solí. Rozpalte troubu na 2°C. Housky pečte cca minut ve spodní části trouby.

Upečené přendejte na mřížku . Na domácí pečivo nedáme dopustit, proto vám velice rádi přinášíme recept na rohlíky, jejichž příprava je opravdu snadná. Nemusí totiž vůbec kynout! Po letech konzumace průmyslových rohlíků už jsme skoro zapomněli, jak chutná domácí pečivo. Kynutí můžete urychlit tím, že si zahřejete troubu na 1°C, pak těsto vykyne za pět minut. Mléko na přípravu kvásku by mělo být tak teplé, abyste v něm bez problémů udrželi prst.


Upekla jsem výbornou sekanou a podávala ji k rajské omáčce. Velký kus sekané byl navíc, a tak jsem s ní chtěla pohostit nečekanou návštěvu. Ale doma ani kousek pečiva.


Po chvilce u internetu jsem měla jasno - placatý „chleba“ na způsob italské foccacie bude to pravé! Ahoj Flo, vidíš a to já si zase život bez domácí pekárny neumím ani představit! Mám ji už několik let a dělám v ní chleba (takový podmáslový, hmm mňam:)) a slaná a sladká těsta, dělám housky , veky, vánočky, koláčky a používám i jinou mouku a přísady. Kdysi se mi kynuté těsto vůbec nedařilo a po velkých . Dobrý večer paní Ivo, tedy housky jsem nezkoušela,ale už 2x jsem zadělala a celé jsme si připravila Košumberské rohlíčky a ty jsou taky z kynutého těsta.


Ploché chleby jsou upečené do půlhodiny, na ty ve tvaru bochníku si počkáte o něco déle.

V míse ho smícháme s moukou a žloutkem. Z kvasnic, cukru a mléka připravíme kvásek. Přidáme změklé máslo a sůl. Těsto pořádně propracujeme, můžeme i rukou.


Uděláme z těsta kouli a necháme ji v teple přikrytou vykynout. Já nechávám kynout hodiny. Pak z těsta udeláme tenčí válečky a spleteme . Poprášíme hladkou moukou a necháme kynout na teplém místě asi hodinu.


Po vykynutí si vyklopíme těsto na. Dobré domácí housky pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C asi minut. Houstičky chutnaly výborně, zmizely téměř okamžitě a to i samotné bez ničeho. Jemné domácí houstičky, které se na jazyku jen rozplynou. Rychlé domácí housky bez droždí recepty, které budete milovat.


Vypracujeme hladké, vláčné těsto. Necháme pod utěrkou na teplém místě minut vykynout. Z těsta upleteme housky , rohlíky, nebo vytvoříme bochánky, které necháme na. Mám pro vás takový vánoční, nevánoční recept.


Prostě aby bez pečiva neumřeli hlady. Jako bychom neuměli dva dny přežít . Dnes ti prozradím zdravé domácí pečivo bez droždí, které si můžeš dělat každý den, protože je to zdravá rychlovka. Pečivo bez droždí zvládneš doma levou zadní.


Základem každého pečiva je kynuté těsto. Přestože se obecně považuje za jedno z nejtěžších, zase taková věda to není. Stačí jen vědět, nač si dát pozor při kynutí kvásku. Nejjednodušší houskové těsto je na bázi bílé hladké mouky, vepřového . Těsto stačí vyběhnout při pečení, takže žádný strach, že by to bylo tuhé.


Suroviny: 2g hladké mouky 2g polohrubé mouky 2ml mléka dcl oleje lžička soli lžičky cukru balíčku droždí. Náplň: šunka, sýr různého druhu, salám koření. Těsro jsem zadělal v domácí pekárně .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.