Zdravá marmeláda bez cukru

Letos se opravdu urodilo hodně ovoce. Dostala jsem od kamarádky bedýnku broskví, tak jsem se rozhodla konečně zkusit udělat marmeládu bez cukru. Je to velmi jednoduché a poměrně i rychlé a hotová marmeláda chutná výtečně. Domácí marmelády není nikdy dost!


A ještě k tomu zdravá , bez cukru ? Zdravěji, s méně cukru , bez želírovacícho cukru a především tak, aby se zachovala přirozená chuť ovoce?

A přitom si ani konzervativní. A používejte jen ovoce a zeleninu bez náznaku hniloby, plísně a ideální i bez velkých otlaků. Marmeláda nebo džem zaručeně ztuhne a vyhnuli jste se veškeré chemii. Jahodový džem bez přidaného cukru 2g Kvasnička Velmi pozorně vybrané jahody, pěstované klasicky v zemi (ČR, Srbsko, Egypt). Rozhodně v nich nenajdete hydroponně pěstované.


Co takhle si udělat domácí zdravou marmeládu, která nebude plná cukru a konzervantů tak, jak je tomu u většiny kupovaných. Nevýhodou je velmi krátká trvanlivost, protože marmeláda není nijak konzervovaná. Když jsem byla malá a možná i trochu větší, moje představa prázdnin se trochu lišila od jejich skutečného průběhu.


Ano, byla jsem i na táboře, i u babičky, hodně – hodně jsme s kamarády běhali na poli.

Do hrnce k meruňkám přimíchejte pektin rozmíchaný zhruba v 1g cukru a pořádně promíchejte, ať vařečkou, nebo klidně i metličkou. A můžete čistou lžičkou poprvé ochutnat. To by me taky zajimalo, ja zatim kupuju ve zdravych vyzivach ty francouzsky marmelady bez cukru , jsou slazeny jen hroznovou stavou, akorat jsou docela drahy.


Višňová marmeláda 1kg višní sůl 50ml agávového sirupu 1-2lžičky agaru. Višně operte, vypeckujte a nasypte do širšíhoo nízkého kastrůlku. Džem – rosolovitá konzistence s kousky ovoce nebo celými drobnými plody. Marmeláda – ovocný protlak zahuštěný odpařením a přidáním cukru , tužší než džem. Povidla – rozvařené ovoce zahuštěné odpařením, bez přidání cukru ( nejen švestky!!!) Rozvářka (klevela) – sterilované ovoce, lehce rozvařené a . Dorý den, uměl by mi někdo poradit, jak se dá zavařovat, dělat marmeládu, šťávy z ovoce bez cukru ? Cukor ma urcite svoje konzervacne ucinky v danych koncentraciach napr.


Med sa nikdy neskazi, sirup . Džemy bez cukru bez cukru ,bez chemie, marmeláda bez cukru. V této kategorii můžete zakoupit džemy bez cukru a chemických látek. Ovoce, hromada cukru , želírovací cukr a dlouho vařit.


To je v kostce základní recept na zavařování marmelá kompotů a ovoce vůbec podle našich babiček či maminek. Víte ale, že to jde i jinak? Představuji vám další fikanou verzi džemu (nebo až marmelády, těžko říct) bez přidaného pektinu.


Speciální finta, kvůli kterému to sem vůbec píšu, je naložení ovoce do cukru předem, což přináší až překvapivé množství výhod.

Očištěné ovoce jednoduše zasypete potřebným množstvím cukru , přikryjete . Recept: Chia rybízová marmeláda. Zavařování ovoce je v plném letním proudu. Vyzkoušejte netradiční zdravější verzi marmelády bez cukru a želírovacích přípravků. Gelovitou konzistenci obstarají super zdravá chia semínka a kyselejší ovoce je doslazeno agávovým sirupem. AddThis Sharing Buttons.


Stačí jen špetka soli místo cukru. Sůl má schopnost vytáhnout z ovoce ještě více sladké chuti a díky tomu už není potřeba přidávat další cukr. Při ochutnání už sůl neucítíte.


Kromě toho sůl působí jako konzervant, takže se marmeláda ani džem nezkazí. Pokud chcete pracovat se solí, musíte . Je pravda, že nemám zkušenost, jak se takto vyrobená marmeláda chová při pokojové teplotě, zda to nedělá neplechu. Vánoce (a jiné velesváteční příležitosti). Dala jsem lžičky a výsledná marmeláda je hodně tuhá, proto, pokud máte rádi řidší marmeládky, použijte agaru poloviční množství. Dalfour vhodné i pro diabetiky.


Džemy s vysokým podílem ovoce bez cukru a aditiv. Do velkého hrnce nalijeme studenou vodu, vložíme sklenice a min zavařujeme. Ve sklenicích by mělo být bylo okolo °C (voda by neměla probublávat a vřít, ale měla by být těsně před varem).


Po čtvrthodině můžeme nechat vychladnout v hrnci, ve kterém jsme zavařovali. Zdravá marmeláda bez zbytečného cukru.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.