Čištění spár

Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Koupelnu používáte denně, a tak pravděpoobně chcete, aby vypadala úžasně a zářila čistotou. Bohužel spáry po nějakém čase zašednou a ztratí svůj šmrnc.


Jak je vyčistit a obnovit jejich ztracenou slávu? Keramickou dlažbu a obklady najdete v každé domácnosti, ať v koupelně, kuchyni nebo na chodbě.

Na úklidových blozích píší ženy, které používají na čištění spár a podlahy všechny možné prostředky – tak jako v jiných článcích, nebudu tvrdit, že toto je jediný správný postup, ale popíši zde, čím čistíme podlahu v ČISTĚ CZ, a to funguje. Za mě určitě Cleamen 442. Máte individuální problém? Snadný návod na vyčištění spár v dlažbě bez použití chemických přípravků.


A všechny potřebné věci na čištění jistě máte už doma. Uvidíte, že je to opravdu jednoduché. Vkládám návod na čištění spár mezi dlaždicemi.


Před nastěhování po předchozích majitelích byla špína mezi dlaždicemi.

Drhla jsem rýžákem se savem, stříkala přípravky na vybělené spár, ale nic nepomáhalo už jsem byla zoufalá. Poté mě napadlo nalít Domestos na spáry a nechat chvilku působit, poté. Nyní je již postup tak snadný, že by jej zvládlo i dítě! Všechny suroviny smíchejte v plastové nádobě. Množství všech přísad by mělo být zhruba stejné.


Nyní jste získali ten nejuniverzálnější čistící prostředek, který znaly již vaše prababičky. Můžete jej pochopitelně využít k čištění čehokoli dalšího, nejen spár. Jednoduchý způsob, jak vyčistit troubu.


Za pár korun a také bez chemie. Většina prodávaných přípravků stejně nefunguje. Spáry mezi obkladačkami v kuchyni či koupelně s postupem času šednou, špiní se nebo se na nich objeví plíseň.


Vypadají pak velmi nehezky a samozřejmě je nutno je vyčistit. Samozřejmě na čištění spár existuje spousta prostředků přímo vyráběných a prodávaných pro tento účel. S čištěním spár pomůže třeba „kašička“, kterou vyrobíme z kypřicího prášku, sody nebo vanilkového pudinku a vody nebo z drcené křídy a vody. Ovšem v tomto případě nestačí jen spáry potřít, ale musíme vzít kartáček – ideální je malý na boty nebo na zuby – a po vojensku zakleknout a spoje vydrhnout.


Jistě víte, že se prodávají speciální prostředky na čištění spár u kachliček.

U těch se připravte na trochu vyšší cenu oproti běžným čistícím přípravkům, což však vzhledem k faktu, že se takový důkladný úklid provádí jednou za delší čas, není tak srdcervoucí zprávou. Bavíme-li se o specializovaných pomůckách, vězte, . Prostředek na čištění spár Avena Color za akční ceny. Další slevy čisticích prostředků na Kupi. Fandíme zahrádkářům i domácím kutilům. Osvoboďte zahradu ze spárů plevele a proměňte ji ve svoji soukromou oázu klidu a pohody.


Kompatibilita technologií tmelů. Opravy spár kvůli poškození tmelu. Jakmile začnou spáry ztrácet celistvost , je vhodnější celou plochu s poškozenými místy přespárovat. V takovém případě zvolte některou ze spárovacích hmot určených pro sprchové kouty . S LUX-TOOLS škrabkou na čištění spár Classic snadno odstraníte plevel, trávu a mech ze spár mezi dlaždicemi a na okrajích. Robustní dřevěná násada je opatřena otvorem pro zavěšení.


Spáry čisté během chviličky S tímhle kartáčem zbavíte malé meziprostory a spáry mezi dlaždicemi nečistot snadno a důkladně. Odolné plastové štětiny tohoto kartáče čistí i těžko přístupná místa s lehkostí. Pokud tedy máte v plánu renovovat svoji domácnost až za pár let, pusťte se do.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.