Bylinkové sirupy za studena

Letní počasí nás ale také vybízí k dodržování pitného režimu, takže chuťově osvěžující sirup plný vitamínů jistě oceníte. Se sirupy určitě už nějaké zkušenosti máte, ale my vám přinášíme výrobu za studena , ze které není tak vysoký výtěžek, ale na druhou stranu v sirupu touto citlivou metodou nezničíte . Bylinné sirupy mají v oblibě zejména děti. Jsou to vlastně léčivky a výluhy z léčivek zakonzervované cukrem nebo medem.


Jinými slovy šťáva, nálev (odvar) nebo tinktura z léčivek se zahustí cukrem a zahřeje.

RŮZNÉ RECEPTY NA BYLINNÉ SIRUPY V TOMTO WEBU JSOU ZDE. Musím říci, že letos mě moc baví dělat nejrůznější sirupy – smrkový, jedlový, bezový, kopřivový, jitrocelový, jahodový, teď naposledy mátový a mám pocit, že s nimi zdaleka nekončím. Bylinky a květy na sirupy sbíráme za slunečného počasí na čisté lokalitě, nejlépe okolo poledne, kdy mají nejsilnější vůni. Abychom mohli zaručit jejich kvalitu, používáme pouze čerstvé a čisté byliny rostoucí na našich pozemcích v bezprostřední blízkosti statku. Výroba je poměrně jednoduchá.


Výhodou domácích sirupů je to, že známe jejich přesné složení. Pokud není vaší prioritou při výrobě bylinných produktů dlouhá trvanlivost v rámci několika dlouhých let, ale je na prvním místě zvláště obsah léčivých látek, bude pro vás skvělým řešením výroba bylinných sirupů za studena.

Ačkoliv je tyto sirupy dobré uchovávat v lednici jen několik měsíců, určitě vám i . Nadšenci do výroby domácích bylinkových sirupů mají napilno. Každý má svůj recept, který považuje za osvědčený. Pokud jste k této letní vášni ještě nepřičichli, možná budou pro vás inspirací naše tři recepty.


A sice na sirup meduňkový, lipový a ten nejznámější – bezový. Využijete ich na doplnenie vitamínov a minerálov, pri liečbe prechladnutia, kašľa alebo tráviacich ťažkostiach. Poradíme vám, ktoré sa vám môžu na čo hodiť aj ako si ich . Bylinkové sirupy jsou vhodné na přislazení do čaje, sirupy dětem při kašli. Jeřabinový sirup připravený za studena. Zralé jeřabiny zdobí podzimní meze, okraje polí, lemují silnice i polní.


Naplňte do lahví a uskladněte v chladu. Až se cukr za studena mícháním zcela rozpustí ,přidáme na špičku nože Petol a slijeme sirup do láhví. Léto je časem bylinek - můžete si je nejen nasbírat a nasušit do zásoby na léčivé čaje, ale také si z nich připravit bylinkové sirupy. Jahodový sirup za studena - postup: Očištěné jahody vložíme nejlépe do. Přidáme cukr a kyselinu citronovou a na mírném ohni pomalu a za stálého míchání povaříme, dokud se vše cukr a kyselina citronová nerozpustí.


Bylinkové domácí sirupy.

Domácí sirupy z bylin mají . Obvykle dělávám dva druhy – jeden za studena a druhý vařený. Sirup pak naplníme do sklenic. Jak si vyrobit domácí, voňavý sirup z bylinek či ovoce?


Které bylinky jsou k čemu dobré? Co je to bylinkový macerát? Co naopak připravovat za studena ? Jak konzervovat bez chemie? Přijďte na náš workshop :) Jak to bude probíhat? Vítejte ve čtvrté sezóně Kouzelných bylinek.


Opět budeme společně objevovat, učit se, hledat zajímavé souvislosti, vařit a za vůní a krásou bylin také hodně cestovat. V nabídce mám momentálně zejména bylinkové sirupy. Bez chemie, bez konzervantů, bez barviv a dalších přídatných látek. Pouze bylinky macerované za studena , cukr, voda a citrónová šťáva.


Horký sirup nalévám do zavařovaček a steriluju minut. Loni jsem totéž vyzkoušela z květů akátu – jelikož je jen za studena máčíte, neměl by škodit, pokud jde o případnou jedovatost, jak píšou botanici, ale bylinkové weby sirup z květů doporučují. BÁTKOVY BYLINKOVÉ SIRUPY.


Tato rodina z Olomouce si zakládá na top kvalitě vstupních surovin, které tvoří vyváženou chuť a vůni.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.