Chipsy z červené řepy v sušičce

Oct sušené chipsy z červené řepy a celeru recept, raw foo domácí sušička potravin, smažené brambůrky. Potřebujete: středně velké červené řepy , ½ menšího celeru, ml vody, ml jablečného octa, lžíci olivového oleje, sůl, koření dle chuti, například papriku, pepř, sušený česnek. Postup: Očištěnou zeleninu oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.


Vodu, ocet a olej smíchejte . V misce smícháme vodu, ocet a olej. Přidáme nakrájené plátky řepy , důkladně promícháme a necháme minut odležet.

Plátky položíme na síto sušičky. Dáme sušit (sušíme první hodinu na vyšší teplotu a následně snížíme). Zelenina, která se musí trochu povařit nad párou: lusky, červená řepa , brokolice, mrkev, květák, celer, kukuřice, hrášek, brambory. Oct Smažené bramborové lupínky patří mezi oblíbené, ale dosti nezdravé pochutiny. Máme nějakou zdravější alternativu pro večerní mlsání u televize?


Vyzkoušeli jsme přípravu sušených chipsů z červené řepy a celeru v domácí sušičce. Jul RAW recept na zdravé řepové chipsy pro krásu, zdraví a energii do života. Další várka chipsů – tentokrát z červené řepy ! Postup: Řepu nakrájíme na tenké plátky, které poskládáme vedle sebe do sušičky.

Feb Snad každý ví, že bramborové chipsy zdravé nejsou, o zeleninových chipsech se to již tolik neví. Prodejci a obaly se snaží nalákat. Lehce osolte a okořeňte. Chipsy z červené řepy a celeru. Dejte sušit, délka sušení závisí na konkrétní sušičce , teplotě sušení a síle plátků.


Vynikající, zdravé a netradiční chipsy. Ideální k filmu nebo k dlouhé konverzaci. Přikusujte a nebojte se o svou postavu. Do talíře nalijte olivový olej.


Jednotlivé pláty řepy namočte do olivového oleje z obou stran. Troubu předehřejte na 190°C. Na plech dejte pečící papír a naskládejte plátky řepy.


Pečte asi minut, nebo dokud není řepa měkká. Pokud máte rádi zeleninu, jistě jste si všimli, že se v posledních letech na pultech obchodů obj. Potravinářský průmysl v žádném případě není hloupý. Správněji řečeno – může si dovolit zaplatit specialisty, kteří umí vyvinout velmi atraktivní příchutě, které naprosto zásadním způsobem zintenzívní chuť vyráběné potraviny. Dec Lupínky z řepy , celeru nebo pastináku, které se v posledních letech objevily na trhu, považuje řada lidí za „zdravější“ brambůrky.


Jenže to je zásadní omyl.

Pokud nechcete večer hřešit slanými chipsy , vyzkoušejte moji zdravou variantu - chipsy z červené řepy. Recept na zdravou chuťovku. Kdo si je občas nedá na stůl, usadí se do křesla a pustí televizi.


Tohle je těžký kalibr, který funguje. Lidi, kterým nechutnají chipsy , bychom spočítali patrně na prstech jedné ruky. Co potřebujete na chipsy z červené řepy. Zbývá už jen vyskládat zeleninu na pláty sušičky a usušit do křupava.


Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na co nejtenší plátky. Plech vyložíme pečícím papírem a na něj naskládáme nakrájenou zeleninu. Cuketu umyjte a nakrájejte na 6mm plátky nebo na tenčí 3mm chipsy. Doba sušení: 7-hodin.


Teplota sušení: ˚C Správně usušené plody jsou křehké. Nechte vychladnout, nakrájejte na 8mm plátky nebo 3mm kostičky. Feb Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka asi 3-mm vysoká.


Na pánvi rozehřejeme olej a vložíme kolečka řepy , posolíme a stáhneme na nižší stupeň. Během restování řepu asi 4x otočíme, jinak si jí . Sep Často se mě lidi ptají, co nejlepšího se dá uvařit z červené řepy. Ale aby to fakt chutnalo. Na to já říká: upečte si z řepy chipsy !

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.